Skip to content

Pe 19 septembrie puteti vedea live online cel mai aclamat spectacol londonez al acestui an, Vanya cu Andrew Scott protagonist. Spectacolul e  disponibil inclusiv in Romania pentru o zi.

National Theatre din Londra are pe 19 septembrie un eveniment special in care spectatorii din toata lumea pot vedea unul dintre cele mai dorite spectacole ale acestui an: Vanya cu Andrew Scott protagonist.

Spectacolul va putea fi urmarit si din Romania.

Andrew Scott da viata mai multor personaje in noua versiune radicala regizata de  Simon Stephens  a piesei Unchiul Vania de Cehov. Sperantele, visele si regretele sunt puse in evidenta in aceasta adaptare unica care exploreaza complexitatea emotiilor umane, intr-o forma cand comica cand ironica.

Spectacolul aclamat de critica britanica exploreaza puterea legaturii intime dintre actor si public pentru a patrunde mai adanc in psihicul uman.

Co-creata de Scott, impreuna cu Simon Stephens, Sam Yates si Rosanna Vize, povestea urmeaza indeaproape textul lui Cehov, desi adaptarea lui Stephen este in limbaj modern, cu nume anglicizate si niciun samovar la vedere.

Toate temele cehoviene sunt abordate, chiar daca pe scurt, de la boala varstei de mijloc la daunele climatice. Dar in centrul sau se afla povestea de dragoste care o implica pe Helena, frumoasa si tanara sotie a batranului Alexander (un regizor aici), pe fiica sa Sonia, pe doctorul Michael, obosit de lume, si pe titularul Vania.

Scott ofera performante fizice atent controlate, de o virtuozitate palpitanta. Iese ca un personaj si intra ca un altul, exceland in performanta de a juca doua sau mai multe personaje in conversatie.

Spectacolul va putea fi vazut pe 19 septembrie ora 21.00 (ora Romaniei), live, din confortul casei fiecaruia, contra unui bilet de 75 ron. Va puteti cumpara bilete de aici.

Pe Andrew Scott, unul dintre cei mai apreciati actori ai momentului, l-ati putut vedea recent in Ripley, pe Netflix (pentru care are o nominalizare la Emmy) si il stiti din rolul lui James Moriarty in serialul BBC Sherlock  pentru care a castigat Premiul BAFTA pentru televiziune pentru cel mai bun actor in rol secundar. Rolul sau de preot in cea de-a doua serie Fleabag (2019) i-a adus Premiul Critics’ Choice Television pentru cel mai bun actor in rol secundar intr-un serial de comedie

Are 47 de ani, iar pentru performantele sale a primit numeroase distinctii, inclusiv un premiu BAFTA pentru televiziune si doua premii Laurence Olivier, impreuna cu nominalizari la trei Primetime Emmy Award si doua premii Globul de Aur.

Citește în continuare