Skip to content

Tobosarul Imagine Dragons, Daniel Platzman, paraseste trupa. Artistul vrea sa se concentreze pe o cariera de compozitor de muzica de film.

„Dupa o calatorie incredibila de peste un deceniu, voi parasi trupa uimitoare care este Imagine Dragons”, a spus Platzman intr-o declaratie de presa. „Am vrut sa impartasesc cea mai profunda recunostinta fata de voi, fanii, pentru sprijinul vostru neclintit si pentru ca ati impartasit bucuria muzicii cu mine. Conectarea cu voi toti a fost cu adevarat punctul culminant al acestui capitol. Sunt incantat sa pot impartasi in curand mai multe despre proiectele la care am lucrat din greu in ultimele luni, axate pe cea mai mare pasiune a mea: muzica de film si compozitia. Va promit ca veti fi primii care vor afla. Ramaneti pe receptie”.

Platz face parte din trupa de mai bine de un deceniu. El s-a alaturat colaboratorilor sai anteriori Ben McKee si Wayne Sermon, precum si cantaretului Dan Reynolds, ca baterist al Imagine Dragons in 2011, la scurt timp dupa ce a absolvit Berklee College of Music. Mai tarziu in acel an, trupa a semnat cu Interscope Records si, de-a lungul anilor, a lansat cinci albume certificate de platina.

Grupul nu a anuntat inca un inlocuitor al bateristului.

Daniel Platzman

Luna trecuta, grupul a obtinut al saselea top 10 in clasamentul Billboard Top Album Sales, noul album de studio al trupei, Loom, intrand pe locul 3 in clasamentul din 13 iulie.

Platzman, in varsta de 37 de ani, anuntase anterior o pauza din grup in martie 2023, dar a dezvaluit ca plecarea sa este permanenta intr-un mesaj impartasit fanilor pe Instagram miercuri, 21 august.

Platzman a anuntat anterior o pauza nedeterminata de la Imagine Dragons anul trecut, iar cel mai recent album al grupului, Loom, care a aparut in iunie, a fost primul lor release ca trio. Componenta actuala a trupei este formata din frontmanul Dan Reynolds, chitaristul Wayne Sermon si basistul Ben McKee.

La momentul primei pauze de trupa, Platzman a scris pe X (fostul Twitter) ca „nu a fost bine”.

„Nu pot sa va spun cat de mult regret ca i-am dezamagit pe fanii nostri sud-americani incredibili, precum si pe colegii mei de trupa, dar trebuie sa iau putin timp pentru a ma concentra asupra sanatatii mele”, a scris el. „Spectacolele vor continua si sper sa fiu din nou pe scena foarte curand”.

Apoi, in septembrie, managerul trupei, Mac Reynolds, a abordat situatia lui Platzman cu trupa intr-un Discord Q&A.

„Cred ca ceea ce voi spune este asta. Voi aveti oameni pe care ii cunoasteti si ii iubiti in viata voastra. Cu totii ii stim si ii iubim pe Dan, Wayne, Ben si Platz. Si cu oamenii pe care ii iubiti, ii lasati sa-si spuna propriile povesti la timpul lor, cand sunt pregatiti, nu? Toata lumea se afla in propriile calatorii si, stii, uneori stiu ca toti ne-am dori sa avem toate raspunsurile mai devreme sau am vrea sa stim, stii, exact ce este in mintea oamenilor”, a spus el. „Dar cred ca este mai bine sa le dam tuturor ragazul de a-si impartasi povestea la momentul potrivit, iar acesta ar trebui sa fie in curand, sunt sigur.”

Dan Reynolds, in varsta de 37 de ani, a co-fondat Imagine Dragons in 2008, iar Platzman s-a alaturat grupului in 2011, inainte de lansarea in 2012 a albumului de debut Night Visions, de sapte ori platina.

Trupa se afla in prezent in cel mai mare turneu nord-american de pana acum si va fi pe drumuri pana in decembrie.

Citește în continuare