Skip to content

In week endul viitor, Festivalul Ivan Patzaichin -Rowmania la Tulcea si Mila 23. Mancare traditionala, competitii pe apa, concerte si documentarul despre Ivan

Intre 6 si 10 septembrie, Tulcea se transforma intr-un centru al culturii si traditiei romanesti cu Festivalul Ivan Patzaichin – Rowmania. Evenimentul va avea loc in Mila 23 si pe traseul ecoturistic „Delta lui Ivan”, un cadru care aduce in prim-plan frumusetea naturala a Deltei Dunarii.

Noua editie a festivalului – care se desfasoara la Tulcea de 12 ani -va avea in centrul atentiei conceptul de Punct Gastronomic Local (PGL), initiat de Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23. Acest concept isi propune sa valorifice patrimoniul cultural romanesc prin crearea unei retele de locatii care servesc preparate traditionale, autentice, din diferite colturi ale tarii.

Un alt punct de atractie al festivalului va fi proiectia documentarului „IVAN – omul cu radacini in ape” (2024), o coproductie TVR – Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23, regizata de Ana Preda. Filmul, care a fost recent prezentat la Paris in timpul Olimpiadei, dar si la Festivalul Anonimul  aduce in prim-plan viata si realizarile legendarului sportiv Ivan Patzaichin si este un tribut adus mostenirii sale.

Sambata seara, festivalul va celebra „Seara lui Ivan”, un eveniment dedicat rememorarii Jocurilor Olimpice de la Los Angeles din 1984, ultima mare competitie la care Ivan Patzaichin a participat. Vor lua parte medaliati olimpici de atunci si se va discuta despre perspectivele viitoare ale Jocurilor Olimpice de la Los Angeles 2028, stabilind un arc intre trecut si viitor.

Concertele din cadrul festivalului vor aduce pe scena trupe cunoscute precum ALIFANTIS & ZAN, KRYPTON, TAYLOR, EYEDROPS, MELTING DICE, ZSÜD (Ungaria) si Ansamblul ANTON PANN, oferind o atmosfera dinamica si diversificata.

Pe langa concerte si proiectii, festivalul va include competitii si plimbari pe apa pe Lacul Ciuperca, precum si ateliere de educatie alternativa pentru copii in zona parcului Carol, contribuind astfel la educarea si implicarea comunitatii in protejarea resurselor de apa.

Citește în continuare