Skip to content

Kerry Washington conduce o armata de femei in trailerul “Batalionul 6888”, un nou film Netflix. Recent, actrita a purtat o rochie creata in Romania la Conventia Democrata dedicata vicepresedintei Kamala Harris. 

Netflix a dezvaluit un prim trailer pentru filmul “Batalionul 6888” (The Six Triple Eight), in regia lui Tyler Perry, cu Kerry Washington in rolul principal. 

Actrita cunoscuta pentru rolul Oliviei Pope din serialul “Scandal” revine in postura unei femeie puternice, de data aceasta joaca un personaj care a existat in istorie: maiorul Charity Adams, comandantul Batalionului 6888 Central Postal Directory, singura unitate a Corpului de Armata a Femeilor din SUA format predominant din femei de culoare. Batalionul a fost trimis peste ocean in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

In trailer, Washington comanda un batalion de femei soldat si le adreseaza cateva cuvinte severe de incurajare inainte de a incepe pregatirea.

In rolul lui Charity Adams, Washington se adreseaza femeilor care luptau pe front: „Eu va dau tot ce am mai bun, iar voi mi-l veti da pe al vostru. O multime de oameni nu vor ca noi sa reusim. Noi avem cel mai mult de dovedit. Bine ati venit la in Corpul de Armata a Femeilor”.

Povestea Batalionului 6888 nu a aparut in manualele de istorie si nu a fost adusa in atentia publica pana acum. Pe 14 martie 2022, presedintele american Joe Biden a semnat ordonanta prin care femeilor din batalion le-a fost acordata cea mai inalta distinctie a Congresului SUA, Medalia de Aur a Congresului.

Confruntandu-se cu discriminarea, un teritoriu necunoscut si o tara sfasiata de razboi, ele au perseverat si au reusit sa sorteze peste 17 milioane de scrisori, reconectand soldatii americani cu familiile lor si cu cei dragi care ii asteptau acasa. Motto-ul care le-a alimentat eforturile zi dupa zi a fost unul creat chiar de ele: „Impartim scrisori ca sa alungam tristetea”. Asadar, femeile din batalionul 6888 al Central Postal Directory nu livrau doar corespondenta, ci si speranta.

In film, Washington joaca alaturi de Oprah Winfrey si de Ebony Obsidian in rolul ofiterului Lena King.

Cineastul Tyler Perry a declarat intr-un interviu acordat revistei People ca a intalnit-o in realitate pe Lena King, ea l-a inspirat sa creeze filmul care va fi lansat pe Netflix pe 20 decembrie. „Dupa o sedinta de cateva ore cu ea, aveam un intreg scenariu in cap”, a spus Perry care este deopotriva scenarist si regizor al peliculei.

King avea 99 de ani la acea vreme si a decedat la inceputul acestui an. „Isi amintea totul despre inrolarea in batalionul 6888 si livrarea corespondentei in strainatate alaturi de colegele sale ofitere de culoare. Motto-ul ofiterilor – „Fara posta, moral scazut” – reflecta misiunea lor la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, de a aduce „comunicatii soldatilor epuizati din fiecare rasa a tarii noastre care luptau”, dupa cum spune Perry. 

Din distributie mai fac parte Oprah Winfrey, Susan Sarandon, Dean Norris, Sam Waterston, Milauna Jackson, Kylie Jefferson, Shanice Shantay, Sarah Jeffery, Pepi Sonuga, Moriah Brown, Jeanté Godlock, Jay Reeves, Jeffery Johnson, Baadja-Lyne Odums, Donna Biscoe, Gregg Sulkin si Scott Daniel Johnson.

Perry a adaptat scenariul dupa articolul „Fighting A Two-Front War” de Kevin M. Hymel.

„The Six Triple Eight” marcheaza cel de-al treilea lungmetraj lansat de Perry ca regizor anul acesta. In februarie, a lansat „Mea Culpa”, cu Kelly Rowland, urmat de „Tyler Perry’s Divorce in the Black”, cu Meagan Good, in iulie.

Washington spune ca este „foarte mandra” sa faca parte din film: „Cred ca Tyler a facut o treaba extraordinara luand aceasta poveste in mare parte nespusa si adaptand-o intr-o opera de arta narativa, emotionanta care iti permite sa patrunzi in inimile si mintile acestor eroi americani curajosi”.

La Conventia Democratilor desfasurata saptamana trecuta la Chicago, Kerry Washington a purtat o tinuta completa Santicler, creata de designerul romano-american Monica Magdas Miller.

In plus, tinuta lui Washington a fost realizata manual de femei din Romania, mai precis din Transilvania, locul unde Monica Magdas Miller s-a nascut si a trait pana la 17 ani. 

Andreea Tanasescu, fondatoarea initiativelor La Blouse Roumaine si Give Back Credit, a oferit intr-o postare pe Facebook detalii despre implicarea Monicai in artizanatul local, fiind o sustinatoare constanta a celor doua proiecte mentionate mai sus care militeaza pentru valorificarea, creditarea si promovarea mestesugurilor romanesti ce tin de industria textila: “Pe Monica am intalnit-o cu ani in urma pe Instagram, iar in 2021 si 2022 am colaborat la realizarea unor prototipuri de studiu pentru unul dintre proiectele La blouse roumaine. Povestea acestui proiect intarziat si rezultatele lui vor fi prezentate in curand la Bucuresti, dar altul este subiectul acestei postari. Aceasta reprezentare simbolica ne ofera perspectiva unui potential pe care mestesugurile textile din Romania le pot avea pe piata internationala daca sunt integrate etic, sustenabil si creativ in tinutele contemporane de oameni cu talent, experienta si multa stiinta. In afara mondenitatilor aferente, designul de calitate, independent, necesita o pregatire exceptionala pentru a putea fi relevant intr-o lume plina pana la refuz de branduri mamut si ultra fast fashion. Pentru Monica aceasta pregatire a insemnat ani de munca si investitii in Romania, cel putin sapte, de cand o cunosc eu.”

Citește în continuare