Skip to content

Maine incepe Jazz in the Park la Cluj. Super muzici si ateliere distractive in Parcul Etnografic „Romulus Vuia”

De maine pana duminica avem Jazz in the Park, un festival care te invita sa descoperi o muzica noua, sa asculti si sa-ti incarci bateriile pe final de vara. Un festival boutique, intim, cu locuri limitate intr-o locatie de poveste.

La editia din acest an participa Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox, Cymande, Avishai Cohen Trio, Orchestra Baobab, Manu Katché, Tigran Hamasyan, Isfar Sarabski Quartet, Jazzanova (live), Kinga Głyk, Norzeatic & Quinta Sparta, Jazzbois, Oreglo, Trigon, KRiSPER, Amphitrio, NAUSYQA si Wasted Generation.

Langa muzica sunt activitati pregatite pentru fiecare curte din Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca: lectii de muzica, pop-up restaurants, ateliere de pizza & gin, targ de artizani.

Pretul abonamentelor este de 399 lei pana pe 25 iulie, urmand sa creasca la 475 lei. Biletele de zi vor fi la pretul de 249 lei.

In cele trei zile de muzica ii veti putea descoperi pe Orchestra Baobab (Senegal) – Trupa din Dakar cu peste 50 de ani de activitate care aduce pentru prima data in Romania ritmurile vibrante de wolof si al traditiilor mande. Orchestra Baobab e o invitatie directa la dans si buna dispozitie.

Il veti mai putea asculta Isfar Sarabski Quartet (Azerbaijan) – Tanarul pianist si compozitor care combina jazzul cu elemente de electronica, oferind o experienta muzicala unica si captivanta. Originar din Baku, Sarabski a castigat recunoastere internationala pentru talentul sau exceptional. La Jazz in the Park vine sub forma unui quartet.

Trigon (Moldova) – Imbinand sunetele traditionale moldovenesti cu influente moderne de jazz si rock, Trigon este o trupa de neratat la festivalul din acest an. Fondata in 1992, trupa a reusit sa cucereasca publicul cu stilul sau unic, numit de unii ”un blend de punk greoi si rock, plus folk”.

NAUSYQA (Olanda) – Un sextet modern al carui membri provin din Olanda, Portugalia, Spania si Italia, Nausyqa sunt una din descoperirile recente ale concursului Jazz in the Park, ei castigand locul 3 anul trecut. Stilul lor aparte ne-a facut sa continuam colaborarea si in acest an.

Norzeatic si Qinta Sparta (Romania) – Norzeatic, cunoscut ca artist de hip hop si poet, va canta alaturi de trupa Qinta Sparta si va aduce la festival un amestec de hip hop, funk si groove.

Jazzbois (Ungaria) – Trio din Budapesta care combina jazzul cu hip hop-ul, creand un sunet groovy si captivant.

Copiii cu varsta de pana la 14 ani (inclusiv) au intrare gratuita insotiti de un adult posesor de abonament JiP 12.

Citește în continuare