Skip to content

(video) Anna Wintour, Sarah Jessica Parker, Jean Paul Gaultier, Tom Ford si John Galliano prezinta cele mai revolutionare momente din moda anilor ’90 intr-un serial documentar pe Disney+.

Disney+ anunta premiera unui nou serial original „In Vogue: Anii ’90” („In Vogue: The 90s”). Pe 13 septembrie debuteaza primele trei episoade, iar pe 20 septembrie urmatoarele trei.

Proiectul este de fapt o continuare a unui podcast inceput in perioada primului lockdown din 2020 cand revista Vogue a lansat 13 episoade din “In Vogue: The 1990s”, aprofundand istoria fascinanta a modei din deceniul anilor ’90 care influenteaza enorm moda si cultura prezentului. 

De la ascensiunea supermodelelor la perioada lui Tom Ford la Gucci, a expresiei ‘It Girls” si a unor designeri precum Alexander McQueen si Yohji Yamamoto, moda anilor ’90 constituie un show memorabil, transformat intr-o serie documentara pentru Disney+.

Recent a fost lansat un prim trailer al serialului, fiind plin de nume foarte cunoscute care au definit moda si cultura pop a anilor ’90, in frunte cu Anna Wintour, redactorul-sef al revistei Vogue.

Alaturi de Wintour apar cele doua femei care au transformat Vogue din simple pictoriale de moda prin imagini memorabile, atemporale si mereu inovatoare: Tonne Goodman si Grace Coddington. Sunt cele doua stiliste care realizau majoritatea sedintelor foto pentru Vogue, estetica lor fiind cum nu se poate mai diferita: in timp ce Goodman miza pe minimalism si functionalitate, Coddington realiza pictoriale fanteziste, excentrice si decadente.

Pe coloana sonora a piesei „Free Your Mind” de la En Vogue, in trailer apar o multime de nume mari care descriu cat de nebunesc a fost cu adevarat acel deceniu al modei: Amber Valletta, June Ambrose, Kate Moss, Naomi Campbell, Nicole Kidman, Sarah Jessica Parker, Linda Evangelista, Mary J. Blige, Andrew Bolton, cineastul Baz Luhrmann si sotia sa Catherine Martin, Claire Danes, Missy Elliott, Claudia Schiffer, Elizabeth Hurley, Gwyneth Paltrow, Hamish Bowles, Hillary Clinton, designerii Jean Paul Gaultier, John Galliano, Marc Jacobs, Michael Kors, Donna Karan, Miuccia Prada, Stella McCartney, Tom Ford, Tommy Hilfiger, Vera Wang si Victoria Beckham si multi altii.

Alti pioni importanti la Vogue, printre care Hamish Bowles si Edward Enninful apar, de asemenea, pentru a oferi o scurta perspectiva asupra unui deceniu revolutionar al modei.

Tonne Goodman

Cuprinzand unele dintre cele mai influente nume din domenii precum moda, film, muzica si politica, acest serial este o calatorie palpitanta printr-un deceniu care a transformat complet moda. De la Hollywood si grunge, pana la Gala Met si globalizarea modei americane, fiecare episod din aceasta serie in sase parti se concentreaza pe un moment definitoriu al anilor ’90.

In ziua lansarii primei parti, pe 13 septembrie, pe Urban.ro veti gasi un interviu cu Tonne Goodman, fashion editor care a realizat 200 de coperti Vogue in decursul carierei sale, inclusiv 2 pictoriale cu fosta Prima Doamna a SUA, Michelle Obama.

Goodman detine in prezent rolul de Sustainability Editor. Originara din New York, si-a inceput cariera ca model de moda, evoluand rapid catre studiul artei, ceea ce a condus-o sa se alature Dianei Vreeland la Institutul de Costume al Muzeului Metropolitan de Arta. Tonne a fost vicepresedinte pentru publicitate la Calvin Klein si a colaborat editorial cu New York Times, Life Magazine, Harpers Bazaar si, mai ales, Vogue SUA, unde lucreaza de 20 de ani.

Citește în continuare