Skip to content

Barry Keoghan va juca in filmul Peaky Blinders, alaturi de Cillian Murphy si Rebecca Ferguson. Filmarile vor incepe in septembrie, actiunea va avea loc in timpul celui de-al doilea razboi mondial

Dupa cei mai de succes doi ani din cariera sa, actorul Barry Keoghan se alatura distributiei unuia dintre cele mai asteptate filme aflate in lucru in prezent: Peaky Blinders.

Keoghan, cunoscut pentru Saltburn si The Banshees of Inisherin, va juca alaturi de Cillian Murphy si Rebecca Ferguson (Dune, Misiune imposibila) in lungmetrajul produs de Netflix in asociere cu BBC Film. Momentan nu se stie ce rol va juca, printre singurele elemente cunoscute fiind revenirea lui Murphy in rolul gangsterului din Birmingham, Tommy Shelby.

Scenariul peliculei Peaky Blinders ii revine lui Steven Knight, creatorul seriei de succes, difuzata din 2013 pana in 2022. Regia este semnata de Tom Harper.

Cillian Murphy a declarat pentru Netflix ca “Tommy Shelby nu s-a terminat cu mine. Sunt foarte bucuros sa colaborez din nou cu Steven Knight si Tom Harper la versiunea cinematografica a Peaky Blinders. Aceasta este una pentru fani.”

Desi nu se cunosc detalii despre poveste, Steven Knight a spus intr-un interviu acordat Deadline ca actiunea va avea loc in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, la aproape cinci ani distanta de perioada in care s-a incheiat serialul Peaky Blinders (1919-1934). In timp ce povestea familiei Shelby era constant zguduita de schimbari sociale, economice si politice radicale, razboiul va adauga un alt nivel dramatic intregului context.

Filmarile vor incepe anul acesta, sub regia lui Tom Harper care a semnat mai multe episoade din primul sezon al serialului, in 2013.

„Cand am regizat pentru prima data Peaky Blinders in urma cu peste 10 ani, nu stiam ce va deveni serialul, dar stiam ca exista ceva in alchimia distributiei si a scenariului care parea exploziv. Peaky a fost intotdeauna o poveste despre familie – si astfel este incredibil de interesant sa ne reunim cu Steve si Cillian pentru a aduce filmul publicului din intreaga lume pe Netflix.”, a declarat Harper.

Impactul Peaky Blinders s-a resimtit imediat ce serialul si-a incheiat aparitia in 2022. 

Serialul a reusit performanta sa influenteze readucerea la viata a unei tendințe vestimentare uitate, acum ferm ancorata ca un stil predominant in peisajul modei de astazi. Acesta este „stilul Peaky Blinders”. Pe langa moda, in prezent se afla in productie mai multe proiecte similare cu povestea lui Shelby, inclusiv doua seriale Peaky Blinders: un sequel care se desfasoara in Boston si un prequel care o exploreaza pe Polly Gray.

Recent, starul in ascensiune Leo Woodall (The White Lotus) declara intr-un interviu ca si-a dorit sa devina actor dupa ce l-a urmarit pe Tommy Shelby, pe care il imita mereu in oglinda.

Ultima data cand l-am vazut pe Tommy Shelby, in finalul sezonului 6, acesta pleca pe un cal alb, cu intentia de a incepe o noua viata. Steven Knight a facut aluzie la faptul ca lucrurile sunt pe cale sa explodeze: „Sunt cu adevarat incantat ca acest film este pe cale sa se intample. Va fi un capitol exploziv in povestea Peaky Blinders. Fara bariere. Peaky Blinders in plin razboi. Vom filma la studiourile din Digbeth si la Digbeth, in Birmingham. Digbeth si Small Heath sunt locurile in care Peaky Blinders a cutreierat de fapt, asa ca este ca si cum Peaky se intoarce acasa.”

Pentru Barry Keoghan va fi inca un rol important, intr-o cariera aflata in continua ascensiune. 

Se intelege deja bine cu Cillian Murphy, amandoi sunt de origine irlandeza si au petrecut mult timp impreuna in sezonul premiilor din ultimele 12 luni (care i-a adus lui Murphy un Oscar pentru Oppenheimer).

Keoghan s-a remarcat in rolul din The Banshees of Inisherin (2022) al lui Martin McDonagh care i-a adus o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar si un trofeu BAFTA in aceeasi categorie. Anul trecut s-a remarcat in Salburn al lui Emerald Fennell, pentru care a primit nominalizari la BAFTA si Globul de Aur. 

A avut un 2024 ocupat, incepand cu serialul “Masters of the Air” de pe Apple TV+. Pe partea de lungmetraj, a jucat in “Bird” de Andrea Arnold, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes. In curand va reveni pe marele ecran in “Bring Them Down”, care va avea premiera la TIFF (Toronto International Film Festival) pe 9 septembrie. De asemenea, are in lucru noul film al lui Trey Edward Shults, alaturi de The Weekend si Jenna Ortega, si este in negocieri pentru a se alatura lui Chris Hemsworth si Mark Ruffalo in adaptarea Amazon MGM Studios pentru romanul Crime 101 al lui Don Winslow.

Citește în continuare