Skip to content

The Cure va lansa inregistrari live a doua melodii noi, inedite, intr-o editie speciala pe vinil reciclabil. Laansarea e parte dintr-un proiect de sustinere a mediului

: ROBERT SMITH of The Cure

Cu piesele And Nothing Is Forever si I Can Never Say Goodbye, albumul The Cure – Novembre: Live in France 2022 va fi lansat pe vinil ecologic pe 1 octombrie, iar toate profiturile vor fi in beneficiul organizatiei caritabile pentru clima EarthPercent, fondata de Brian Eno.

Lansarea face parte din Naked Record Club, care vinde discuri in editie limitata realizate din vinil durabil, despre care se estimeaza ca utilizeaza cu 80-90% mai putina energie electrica decat masinile traditionale de presare a vinilului cu abur.

Primele 100 de exemplare din cele 5000 care vor fi lansate vor fi semnate de Robert Smith, liderul Cure.

Intr-un comunicat de presa, Eno a declarat: „As dori sa le multumesc celor de la Cure si de la Naked Record Club – amandoi adevarati inovatori – pentru sprijinul lor generos acordat unor proiecte climatice vitale… Este un exemplu puternic al modului in care comunitatea muzicala poate lucra impreuna pentru a construi o lume mai buna”.

Co-fondatorul Naked, Simon Parker, a spus intr-o declaratie: „Cand am cumparat The Head on the Door in 1985, versiunii adolescentine a mea i s-a aratat un mod diferit de a-mi trai viata … Asa ca, atunci cand Robert Smith mi-a spus ca vrea sa colaboreze cu Naked Record Club pentru a sensibiliza industria muzicala cu privire la schimbarile climatice, am fost uimit, entuziasmat si uimit in egala masura.”

Discurile sunt fabricate din polietilen tereftalat (PET-uri) non-toxic, pe care Naked il descrie ca fiind „cel mai reciclabil plastic din lume” datorita utilizarii sale in sticlele de apa si ambalaje. In plus, eticheta tiparita nu contine hartie, in timp ce sleeve-urile sunt fabricate din hartie durabila certificata PEFC si cerneluri certificate EPEA, precum si fara plastic.

And Nothing Is Forever a fost inregistrat live in Montpellier, iar I Can Never Say Goodbye in Toulouse, ambele in noiembrie 2022.Pe inregistrari canta Smith la voce, bas cu sase corzi si shaker, Simon Gallup la bas, Jason Cooper la tobe, Roger O’Donnell la clape, Reeves Gabrels la chitara si bas cu sase corzi si Perry Bamonte la clape.Nu este clar daca piesele vor fi lansate si pe mult-asteptatul nou album Cure, Songs of a Lost World.

Citește în continuare