Skip to content

Irina Begu, Anca Todoni, Irina Bara, alaturi de jucatoare din top 100 WTA, vor juca din 8 septembrie in turneul WTA 125 Tiriac Foundation. Trofeul va fi inmanat de Nadia Comaneci. 

A ramas mai putin de o saptamana pana la inceperea celei de-a treia editii a turneului WTA Tiriac Foundation Trophy, dotat cu premii in valoare de 115.000 dolari si 160 de puncte WTA si organizat de Fundatia Tiriac in colaborare cu Federatia Romana de Tenis. 

Competitia se va desfasura in perioada 8-15 septembrie 2024 pe zgura de la Centrul National de Tenis din Bucuresti.

Pe 7 septembrie, de la ora 13.00, va avea loc conferinta de presa si tragerea la sorti a tabloului principal. 

“Wild cardurile vor fi anuntate in cadrul conferintei de presa si oferite jucatoarelor romance, inclusiv jucatoarei cu cel mai bun parcurs in circuitul turneelor ITF – Romanian Tennis Series, organizate de Fundatia tiriac”, a declarat Cosmin Hodor, directorul turneului WTA Tiriac Foundation Trophy. 

Tabloul principal de simplu va avea 32 de jucatoare, in timp ce tabloul de dublu va fi format din 8 echipe. La fel ca la editia precedenta, la turneul de anul acesta vor participa sportive din top 100 WTA, alaturi de favoritele publicului, jucatoarele romance Irina Begu, Anca Todoni, Irina Bara si Miriam Bulgaru, dar si cele trei posesoare de wild card.

“Jucatorii si jucatoarele de tenis din Romania au nevoie de un numar cat mai mare de turnee. Asta incearca Fundatia tiriac sa faca, nu doar in Bucuresti, ci si in tara: sa fim de folos jucatorilor. tin sa multumesc partenerilor nostri care sunt langa noi mereu si care au acceptat sa sustina neconditionat aceste turnee”, a declarat Ion Tiriac.

Pentru a treia editie la rand, trofeul castigatoarei este oferit de Casa de Bijuterii Malvensky si reflecta echilibrul perfect dintre arta si sport. 

Placat cu aur si sprijinit pe un piedestal din marmura Ruschita, acesta reprezinta gratia si dinamismul tenisului, precum si aspiratia sportivilor catre excelenta si victorie.

Ii in acest an Augustin Watches ofera cate un ceas personalizat Tiriac Foundation Trophy celor doua finaliste ale turneului.

Turneul va fi transmis in exclusivitate de Digi Sport. Biletele sunt disponibile pe Entertix.ro, iar intrarea va fi libera in primele doua zile – 8 si 9 septembrie 2024 – in limita locurilor disponibile, pe baza inregistrarii in prealabil pe Entertix.ro.

La ceremonia de premiere vor fi prezenti atat Ion Tiriac, cat si Nadia Comaneci.

Prezenta Nadiei Comaneci va adauga un plus de prestigiu si emotie acestui eveniment sportiv, marea gimnasta fiind un model de inspiratie pentru tanara generatie aflata pe calea performantei. 

„Este o mare placere sa vin in Romania de fiecare data cand sunt invitata, cu atat mai mult cand este vorba de turneele organizate de Fundatia tiriac pentru jucatoarele noastre. Sigur ca voi fi prezenta la finala WTA Tiriac Foundation Trophy si va fi o bucurie sa inmanez trofeul castigatoarei”, a declarat Nadia Comaneci.

Informatii despre turneu, poze sau rezultate vor putea fi accesate pe paginile oficiale ale evenimentului: Facebook/ Tiriac Foundation Trophy si Instagram/tiriacfoundationtrophy.

Citește în continuare