Skip to content

Galerie foto. Lady Gaga si Joaquin Phoenix au lansat „Joker 2” la Venetia, cu 11 minute de ovatii la finalul premierei. Gaga, cea mai spectaculoasa aparitie a festivalului intr-o rochie Dior Haute Couture.

Dupa aproape doi ani de asteptari, Lady Gaga si Joaquin Phoenix au lansat unul dintre cele mai asteptate filme din ultimii ani: “Joker 2”, continuarea peliculei lui Todd Philips care ii urmareste pe Arthur Fleck (Phoenix) si noua lui iubita, Harley Quinn (Gaga).

Premiera mondiala a avut loc in cadrul Festivalului de Film de la Venetia si a inceput cu aparitiile pe covorul rosu ale celor trei pioni principali ai productiei: Gaga, Phoenix si Philips. Intitulat „Joker: Folie à Deux”, filmul a obtinut la finalul primei proiectii ovatii si aplauze estimate la 11 minute, fiind atat de lungi incat l-au determinat pe Phoenix sa plece din sala la un moment dat.

Inainte de premiera, Phoenix a aparut mai devreme pe covorul rosu unde a facut fotografii cu zeci de fani prezenti, pana la aparitia lui Lady Gaga care a starnit un adevarat fiasco in randul publicului si presei. 

Pe covorul rosu, Lady Gaga a avut una dintre cele mai elegante aparitii din cariera sa si din aceasta editie a Festivalului de la Venetia. 

Gaga s-a afisat in premiera la un eveniment cu logodnicul ei, omul de afaceri Michael Polansky, alaturi de care a pozat in cea mai mare parte a timpului, si-au zambit, s-au sarutat si s-au purtat ca un cuplu hollywoodian perfect. 

Artista, in varsta de 38 de ani, a purtat o rochie neagra de un dramatism aparte, cu un corset de catifea si o fusta voluminoasa. Este o creatie Dior Haute Couture care va intra in siguranta in randul celor mai iconice aparitii ale sale de pana acum, mizand pe o eleganta atemporala, exacerbata prin masca-palarie din dantela care a completat tinuta. 

Accesoriul a fost creat de cel mai cunoscut palarier britanic, Philip Treacy, si face parte din colectia sa couture din toamna anului 2001. Despre palarie se crede ca face parte din colectia personala a lui Daphne Guinness si a fost purtata candva de Isabella Blow, celebra mecena care i-a sprijinit pe Treacy si pe designerul Alexander McQueen. O versiune a palariei a fost expusa la un moment dat in mai multe muzee, in expozitii dedicate impactului lui Blow asupra modei.

La capitolul bijuterii, Gaga a optat pentru un colier cu diamante de la Tiffany & Co.

Inainte de premiera de seara la care Joaquin Phoenix a venit alaturi de sora lui, Rain, echipa Joker 2 a sustinut o conferinta de presa si un photocall de zi.

Pentru sedinta foto matianala, Gaga a purtat tot o rochie eleganta Christian Dior couture, accesorizata cu o bereta neagra, intr-un stil ce aminteste de radacinile ei italiene si de catolicism.

Expertii in moda au analizat deja aparitiile ei in stilul “Old Hollywood” ca fiind orientate pentru o pozitionare corecta in cursa pentru premiile Oscar de anul viitor unde spera sa obtina o nominalizare pentru cea mai buna actrita. 

La photocall, Phoenix s-a imbracat foarte diferit fata de regizorul Todd Philips si Gaga, optand pentru o tinuta relaxata, in stilul rebel care l-a consacrat. Actorul in varsta de 49 de ani este cunoscut pentru personalitatea lui contrastanta, cateodata urmeaza regulile stabilite de agentii lui si echipele de PR, alteori ignora orice sfat si face opusul fata de ceea ce s-ar astepta din partea lui. Recent, a abandonat un film la care era producator executiv si unde a scris inclusiv scenariul cu 5 zile inainte inceperii filmarilor, starnind un scandal urias in randul producatorilor din Hollywood care au declarat ca le este frica sa lucreze cu ei pe viitor. Proiectul pe care l-a abandonat, regizat de Todd Haynes, a pierdut multe milioane de dolari din cauza deciziei actorului.

In conferinta de presa dinaintea premierei, Gaga si Phoenix au vorbit despre cat de diferit este noul Joker pe care l-au numit “un musical distopic”.

In ciuda unor elemente muzicale grele, Gaga a spus ca „Este foarte diferit in comparatie cu un musical tipic. Muzica este o modalitate de a oferi personajelor un mod de a se exprima, deoarece dialogul nu a fost suficient.”

“Joker: Folie à Deux” este al treilea rol principal al lui Gaga intr-un film, dupa ce a interpretat-o pe Ally in remake-ul din 2018 al filmului “A Star Is Born” (care i-a adus o nominalizare la Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal) si a jucat rolul principal in “House of Gucci” in rolul criminalei Patrizia Reggiani. Ambele proiecte au avut incasari uriase din box office, un aspect care i-a cimentat artistei o reputatie foarte buna in Hollywood deoarece a reusit sa aduca oameni in salile de cinema.

Dupa turneul de presa pentru “Joker: Folie à Deux” care se va incheia cu premiera de pe 4 octombrie — cand filmul va intra in cinematografele din intreaga lume —, Gaga a anuntat zilele trecute ca urmeaza sa lanseze primul single ce va promova al saptelea album din cariera ei. 

Todd Phillips a revenit  ca regizor si scenarist pentru continuarea povestii, care este prezentata ca o drama cu elemente muzicale care se desfasoara in Arkham si in jurul acestuia.

Primul Joker a fost un succes masiv pentru Warner Bros/DC, depasind Deadpool pentru a deveni filmul R-rated cu cele mai mari incasari din toate timpurile, inregistrand 1,79 miliarde de dolari in box office-ul global. A obtinut 11 nominalizari la Oscar, inclusiv pentru Cel mai bun film, castigand pentru interpretarea lui Phoenix si pentru muzica originala.

Intr-o serie de declaratii facute la Comic Con Las Vegas, Philips a spus: „Cand faceam primul film, Joaquin si cu mine vorbeam mereu despre o continuare pentru ca ne distram de minune, dar niciodata nu am fost cu adevarat seriosi. Apoi, cand Joker a devenit un succes urias, in timpul pandemiei am decis sa facem continuarea si ne-am distrat de minune. Am ales-o pe Gaga pentru ca este magica. Am fost producator la „A Star is Born” si acolo am vazut ca munceste cu devotament si pune magie in tot ce joaca. Nu am vorbit niciodata despre acest film ca despre un musical, dar este un film in care muzica este un element esential. Primele moduri in care l-am descris pe Arthur au fost ca fiind ciudat, distant si distant, dar are muzica in el, are o gratie in el.”

Distributia noului film ii include, si pe Catherine Keener, Brendan Gleeson, Jacob Lofland si Harry Lawtey, iar Zazie Beetz revine din primul film.

Citește în continuare