Skip to content

Musicalul „Iata-ne aici!” pe muzica trupei Rockabella are premiera la TNB. Musicalul romanesc in 5 personaje, despre tineri care-si cauta locul in viata, se poate vedea din 27 septembrie

Dupa musicalul de camera „Thrill Me: Povestea lui Leopold si a lui Loeb”, Touchstone Creative revine cu o noua productie de data aceasta, in parteneriat cu Teatrul National Bucuresti.

Premiera musicalului „Iata-ne aici!” va avea loc pe acoperisul Teatrului National Bucuresti, in Sala Amfiteatru, in datele de 27 si 28 septembrie, de la ora 20.00. „Iata-ne aici!” este un musical romanesc in cinci personaje, dupa un libret original de Andrei Radu si Natalie Ester, pe muzica trupei art-rock Rockabella, ce exploreaza fenomenul migratiei in randul tinerilor si contextele care il influenteaza.

Sfarsitul clasei a XII-a. Traim bucuria balului de absolvire. Trecem prin emotiile bacului, apoi uitam de griji pe nisipul petrecerii din Vama. Inspiram adanc, ne privim in ochi prietenii din gasca si ne juram ca nu ne vom desparti niciodata. Apoi pornim la drum. Iar pasiunile, ambitiile, potentialul, familiile, „sistemul” — sau toate laolalta — ne imping spre diferite colturi ale lumii… Si promisiunile facute candva pe o plaja raman o nota de subsol intr-un jurnal: „Cineva sa ne gaseasca drumul inapoi.”

Intre acorduri rock, visuri implinite si sanse ratate, cinci prieteni „Fara raspuns” (Laura Oana Gabriela, Andreea Gaica, Dragos Ionita, Andrei Dutu, Andrei Marcuta) se cred „Invulnerabili” si ridica “Steagul alb” in speranta ca vor retrai un bis impreuna. Spectatorii vor regasi povesti de viata inspirate de fapte reale, iar fanii muzicii rock autohtone se vor bucura de noi interpretari ale pieselor de pe albumele „Clarobscur” si „Invulnerabili”.”

Montat in premiera nationala la Bucuresti, la aniversarea de 10 ani a trupei underground Rockabella, musicalul de la Teatrul National Bucuresti este un cantec dulce-amar al tinerilor plecati peste hotare, al celor care vor sa faca pasul peste granita si al povestilor care le-au purtat pasii spre maturizare. Totul este potentat de muzica si versurile trupei Rockabella, pe o partitura electrizanta, orchestrata de Bogdan Morosanu, in regia muzicala a Teodorei Morosanu.

Regia spectacolului este semnata de Natalie Ester si Ionut Grama, iar din echipa de creatie fac parte Ioana Pashca (scenografie), Filip Stoica (coregrafie), Georgiana Mototolea (pregatire vocala), Andrei Délczeg (lighting design), Alexandra Suditu (asistent productie) si Alina Epingeac (teatrolog).

Musicalul este o productie Touchstone Creative, in parteneriat cu Teatrul National „I. L. Caragiale” Bucuresti.

Citește în continuare