Skip to content

Astazi incepe Festivalul Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent. Elevii si studentii au intrare gratuita

Intre 13 si 22 septembrie, cele mai fresh si inovatoare spectacole de teatru independent din toata tara se vad la Bucharest Fringe – cel mai longeviv festival-maraton de teatru dedicat noilor generatii de tineri artisti independenti.

Ajuns la cea de a 14-a editie, Festivalul Bucharest Fringe va insemna, anul acesta, 20 de evenimente culturale care vor avea loc in 7 spatii partenere din Capitala: Teatrul Apropo, Improteca, Casa Kerim, CINETic UNATC, Linotip – Centru independent coregrafic, TAG Pandora si Teatrul Godot.

Editia din acest an pune accentul pe spectacole de teatru si de dans, dar reprezinta si o intoarcere la structura de „poveste” a teatrului clasic si cuprinde spectacole aflate in Competitie – tinere trupe independente consacrate, precum si spectacole studentesti – dar si trei Premiere in festival.

Juriul de selectie al acestei editii a fost format din criticii de teatru Oltita Cintec, Cristiana Gavrila si Claudiu Groza, iar juriul de premiere pentru spectacolele aflate in competitie este format din Liviu Ornea – critic, cronicar de teatru (revista LiterNet), Matei Lucaci-Grunberg – regizor si Claudia Morosanu – actrita.

Festivalul Bucharest Fringe va prilejui, de asemenea, si sustinerea unei conferinte si a congresului Asociatiei Teatrelor Independente (ATI) care vor insemna o noua directie precum si explorarea a noi oportunitati de dezvoltare pentru institutiile de artele spectacolului, independente, din Romania.

Douazeci de evenimente teatrale isi asteapta asadar publicul, intre 13 – 22 septembrie, programul il gasiti aici.

BILETELE se gasesc pe bfringe.ro  si pe iaBilet.ro. Elevii si studentii au acces gratuit, in limita locurilor disponibile, pe baza de rezervare online prealabila.

Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent este organizat de Teatrul Apropo, prin Asociatia Teatrul.ro si este unul dintre cele mai mari si cunoscute festivaluri dedicate teatrului independent si noilor generatii de artisti, principala preocupare organizatorilor fiind aceea de a pune in valoare si a aduce in lumina reflectoarelor cele mai inovative, cele mai curajoase performance-uri din zona independenta, fie ca acest curaj inseamna inovatie in forma sau in continut.

Citește în continuare