Skip to content

Incepe stagiunea de teatru de la ARCUB. Ii revedeti pe Serban Pavlu si Vlad Linta in Bazinul de Nord, dar si 3 spectacole noi pe teme diverse de la violenta domestica la parvenistism.

De luni, 16 septembrie, se deschide stagiunea teatrala de la ARCUB. Debutul e cu premiera spectacolului „Showcase”, o productie din cadrul proiectului „Let’s Laugh”, initiat de Asociatia Arte dell’Anima. Montarea prezinta iubitorilor de teatru o poveste dramatica in care adevarul si fictiunea se imbina, iar succesiunea de monologuri este transpusa, cu ironie, in exercitii de sinceritate si emotie.

Coordonat regizoral de Radu Iacoban, cu o distributie formata din: Réka Kovács, Daniel Popa, Daria Pentelie, Tiberiu Harsan, Cezara Petredeanu, Una Toma, spectacolul promite publicului o experienta teatrala puternica, menita sa provoace rasul, dar si reflectia. O a doua reprezentatie a aceluiasi spectacolul va avea loc in data de 7 octombrie, ora 19:00, la Sala Mare.

Sambata, 21 septembrie, revine la Sala Mare ARCUB spectacolul „Respiro – Vacanta pe acoperis”, o productie a companiei de teatru indepedent RESPIRO Comp, care propune un roller-coaster de emotii si rasturnari neasteptate de situatii, o poveste despre autocunoastere, despre puterea de a merge mai departe si despre speranta. Cu o distributie formata din: Ada Navrot, Ioana Abur, Laura Vasiliu, Dorin Enache si Catalina Nichitin, montarea cucereste publicul prin alchimia dintre forta si sensibilitate, creand pe scena o energie captivanta. Inspirat de textul dramatic „Matilda si groparii” al Stelei Giurgeanu si regizat de Corina Dragomir, spectacolul este o comedie dulce-amara, care aduce emotie si incurajeaza la o meditatie pe tema violentei in familie.

Actorii Mihai Baranga, Luminita Erga, Cristi Toma, Silviu Biris, Vlad Linta, Natalia Dragomir, Mona Dobrisan, alaturi de doua artiste ale scenei lirice romanesti – soprana Arlinda Morava si mezzo-soprana Adriana Alexandru, se intorc pe scena de la ARCUB, duminica, 29 septembrie, ora 16:00, cu o noua reprezentatie „Cheful suprem”, regizata de Beatrice Rancea. Spectacolul este o comedie efervescenta, cu reverberatii amare, portretizand satiric o adunatura de parveniti, ce se prezinta a face parte din „lumea buna”.

Programul stagiunii de teatru de la ARCUB este completat de cea mai recenta productie „Bazinul de nord” de Rajiv Joseph, creata de Alexandru Mazgareanu, unul dintre cei mai premiati regizori de teatru. Prezentat in premiera pe 19 aprilie 2024 la Sala Mare ARCUB, spectacolul, sub aparenta unui thriller, pune in lumina idei si emotii, confruntari si sentimente, pe teme actuale legate de rasa, religie, bogatie si putere. Cu o distributie foarte apreciata, formata din binecunoscutul actor Serban Pavlu si tanarul Vlad Linta, spectacolul vorbeste despre corectitudinea politica, despre moralitate si vina.

Biletele au fost puse in vanzare, la preturi variabile, in functie de categoria de loc si pot fi achizitionate online de pe entertix.ro si de la Casa de bilete ARCUB (Str. Lipscani 84-90, in capatul pasajului, spre Str. Gabroveni).

Citește în continuare