Skip to content

In acest week end se celebreaza Zilele Bucurestiului. Concerte gratuite in mijocul capitalei, tururi ghidate prin cladiri de patrimoniu, teatru la preturi speciale

In zilele de 20, 21 si 22 septembrie 2024, Primaria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, marcheaza 565 de ani de la prima atestare documentara a orasului printr-o serie de evenimente atat la sediul ARCUB – Hanul Gabroveni, cat si in locatii emblematice din centrul Capitalei, pe Calea Victoriei si in Piata George Enescu.

Menit sa reflecte diversitatea culturala si artistica a orasului, programul celor trei zile de sarbatoare include seri exceptionale de concerte live, spectacole de teatru, expozitii si activitati interactive pentru publicul de toate varstele.

Vineri, 20 septembrie, Big Band Radio Romania si Orchestra de Camera Radio, sub bagheta Simonei Strungaru, dirijor si orchestrator, alaturi de legendarii artisti Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Tandarica, Teo Boar si Vlady Cnejevici vor completa atmosfera festiva a Bucurestiului, printr-un concert in Piata George Enescu programat la ora 20:00.

Sambata, 21 septembrie, incepand cu ora 19:00, Orchestra New Hope, condusa de Octavian Lup, impreuna cu violonistul Valentin Serban si soprana Veronica Anusca, va transmite un mesaj de armonie si solidaritate prin muzica, in cadrul concertului „Romania for Peace”.

Asteptata cu entuziasm de publicul Bucharest Music Film Festival, Orchestra Nationala Radio, dirijata de Cristian Spataru, alaturi de soprana Valentina Nafornita, vor avea duminica, 22 septembrie, de la ora 20:00, cu un concert grandios de muzica clasica.

Valentina Nafornita

Cel de-al 24-lea weekend pietonal din seria Strazi deschise – Bucuresti, Promenada urbana, cel mai amplu proiect outdoor al Capitalei, organizat de Primaria Capitalei, prin Directia Cultura, Invatamant, Turism, alaturi de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive al Municipiului Bucuresti, in calitate de operatori zonali, are loc in contextul aniversar Zilele Bucurestiului.

In weekendul 21-22 septembrie continua Promenada Urbana, iar Calea Victoriei va fi animata, intre orele 10:00-21:00, cu spectacole de teatru, momente de acrobatie si animatie, concerte live, instalatii si expozitii de arta, precum si activitati interactive pentru copii.

In perioada 20-22 septembrie, ARCUB ofera iubitorilor de arta prilejul de a vizita, gratuit, expozitiile deschise in spatiile Hanului Gabroveni, din str. Lipscani nr. 84-90.

Sambata, 21 septembrie, incepand cu ora 19:00, iubitorii de teatru pot marca aceasta seara dedicata Zilelor Bucurestiului vizionand comedia dulce-amara „RESPIRO – Vacanta pe acoperis”. Cu acest prilej, bilete pot fi achizitionate la pret special, profitand de oferta 1+1, disponibila pe entertix.ro, arcub.ro si la casa de bilete ARCUB.

Spectacolul „RESPIRO – Vacanta pe acoperis”, regizat de Corina Dragomir, prezinta o poveste captivanta despre violenta domestica, autocunoastere si speranta si are o distributie de exceptie, cu actori premiati la nivel national: Ada Navrot, Ioana Abur, Laura Vasiliu, Dorin Enache si Catalina Nichitin.

Tot in acest week end publicul este invitat la „Urban Explorers – Night Session”, o incursiune in istoria Bucurestiului, prin tururi ghidate, scenete de teatru, ateliere dedicate copiilor si o expozitie de masini retro, organizate in cadrul proiectului „Seara Caselor de Patrimoniu”.  

Publicul va putea descoperi frumusetea si istoria unor case de patrimoniu mai putin accesibile din Bucuresti, intr-un mod inovator, si va putea admira automobile clasice intr-un decor istoric deosebit.

Detalii complete despre programul evenimentului „Urban Explorers – Night Session” sunt disponibile pe www.urbanexplorers.yvs.ro.

Citește în continuare