Skip to content

Galerie foto. Noile colectii Prada, Gucci, Versace, Roberto Cavalli si Bottega Veneta pentru primavara-vara 2025. Madonna, in primul rand la prezentarea Dolce & Gabbana inspirata de cariera ei.

Se apropie de final seria de saptamani ale modei de la New York, Londra, Milano si Paris, in cadrul carora sunt prezentate noile colectii ale brandurilor de lux pentru primavara-vara 2025. Inainte de a va dezvalui tendintele pentru anul viitor, va invitam sa descoperiti cele mai spectaculoase 6 colectii de la Milano Fashion Week: Prada, Gucci, Dolce & Gabbana, Versace, Roberto Cavalli si Bottega Veneta.

Designerii care lucreaza in Italia s-au delectat cu tonuri neutre si culori, un aspect care reflecta atat o tendinta conservatoare in vremuri tulburi, cat si o evolutie catre articole de imbracaminte si incaltaminte care pot fi utile pentru garderoba oricarei persoane interesata de tendinte, indiferent de jobul pe care il are. 

Colectiile de mai jos stabilesc noile tendinte care se vor regasi atat in buticurile brandurilor de lux dar si in magazinele din malluri si de pe bulevarde. Va invitam sa va alegeti cu atentie urmatoarele investitii vestimentare si sa va planuiti din timp garderoba pentru primavara viitoare, tinand cont de directiile creative de mai jos.

Noua colectie Gucci pentru primavara 2025 incearca sa recreeze “magia apusurilor de soare”, o aluzie la anii 1960.

Directorul de creatie Sabato De Sarno a numit noua colectie “Casual grandeur” — grandoare relaxata — si mizeaza pe nuanta maro-visinie care a devenit noua semnatura Gucci, multe articole din piele, lenjerie intima la vedere dar si accesorii inspirate de Jackie Kennedy.

Colectia pentru vara viitoare prezinta tinute inspirate de stilurile anilor 1960, de la fuste scurta in forma de A la jachete structurate si pantaloni scurti. Include numeroase paltoane lungi purtate peste maiouri relativ banale, unele paltoane fiind decorate cu franjuri stralucitoare.

Paleta de culori a lui De Sarno include nuante de gri, maro, diferite nuante de verde, alb, portocaliu si rosu.

Miuccia Prada si Raf Simons au dezvaluit o colectie imprevizibila pentru Prada.

Casa de moda italiana Prada si-a numit noua colectie “Prezentul Infinit”, incluzand rochii cu bretele si motive florale, alaturi de fuste, rochii si jachete acoperite cu inele metalice, un laitmotiv oarecum grunge al noii colectii.

Designerii Miuccia Prada si Raf Simons au vorbit in descrierea colectiei pentru primavara-vara 2025 despre dorinta de a miza pe o abordare mai “umana”, indepartata de uniformele Prada din ultimele sezoane.

„Am vrut sa aratam ca exista mai multe moduri de a fi Prada”, a declarat designerul, recunoscand ca a avut emotii in legatura cu abordarea noului sezonul. Este o abordare mai libera, care pare mai putin studiata si permite mai degraba combinarea imprevizibila a unor piese care nu ar parea ca merg impreuna. Stilul este inspirat de Peggy Guggenheim si Pierre Cardin, cu fuste gaurite, unele suspendate de curele prinse in brau, ochelari cu lentile supradimensionate asemenea unor extrateresti si dresuri-pantaloni.

Spectacolul Versace de la Milano si-a propus sa prezinte „optimismul si bucuria” prin imprimeuri colorate.

Donatella Versace a pregatit pentru anul viitor o colectie de imprimeuri si culori contradictorii care amintesc de anii ’90. Mizeaza pe numeroase imprimeuri multicolore, menite sa aduca bucuria intr-un sezon al modei dominat de griuri.

„Simt ca este responsabilitatea modei sa faca ceva pentru a ridica moralul oamenilor. Cand exista atat de mult intuneric in lume – cu aceasta colectie, am vrut sa aduc culoare, lumina, optimism si bucurie – niciodata nu am avut mai multa nevoie de ele”, a declarat Donatella Versace inaintea defilarii de moda de la Milano.

Showul Versace pentru primavara-vara 2025 a avut loc la Castello Sforzesco , o constructie din secolul al XV-lea care intra in contrast perfect cu imprimeurile contrastante si pe alocuri contradictorii — zig-zaguri, motive florale si geometrice, linii fluide. 

Paleta de culori include nuante de maro, albastru, lila, galben, combinatia de baza fiind cea dintre fusta pana la genunchi sau 3/4 si cardigane scurte.

Defilarea Roberto Cavalli i-a adus un omagiu celebrului designer care a murit in aprilie la varsta de 83 de ani.

Noua colectia realizata de directorul de creatie Fausto Puglisi pentru casa de moda Roberto Cavalli a fost in primul rand un omagiu adus Messinei, orasului-port din Sicilian in care s-a nascut designerul. Este dominata de culori neutre, decolorate si imprimeuri foto ale unui apus de soare superb, in contrast cu albastrul profund al marii.

Puglisi a declarat ca inspiratia a venit nu numai de la pescarii din Messina, ci si de la arhitectura maura curata si sobra a orasului, care contrasteaza cu influentele baroce si arhitectura somptuoasa din restul insulei.

La finalul defilarii, Puglisi a iesit la aplauze alaturi de un grup de supermodele din anii 1990 si 2000, printre care Eva Herzigova, Joan Smalls si Alex Wek, care au purtat rochii-semnatura in semn de omagiu pentru regretatul designer. Ulterior, Puglisi s-a indreptat spre Eva Cavalli, vaduva lui Roberto, pe care a luat-o alaturi de el in culise, fiind imbratisata afectuos de supermodelele care reprezentau “perioada glorioasa a lui Cavalli”. 

In stilul iconic Cavalli, rochiile de final au inclus, bineinteles, imprimeuri animale, senzualitate, crapaturi si pene.

Punctul culminant al Milano Fashion Week a fost aparitia Madonnei in primul rand la defilarea Dolce & Gabbana.

Madonna a aparut ultima la defilarea Dolce & Gabbana, invaluita in dantela neagra si o tinuta din noua colectie a casei de moda pentru sezonul primavara-vara 2025. La finalul showului, designerii Domenico Dolce si Stefano Gabbana au venit si au imbratisat-o pe artista care le-a purtat creatiile inca din 1991, cand promova documentarul “Truth or Dare”.

Madonna a mentinut o relatie indelungata cu cei doi designerii, a aparut in campaniile lor, le-a purtat costumele pe scena in mai multe turnee, in 2010 a lansat o colectie de ochelari de soare alaturi de ei iar luna trecuta a purtat o tinuta D&G intr-o sedinta foto care marca ziua ei de nastere.

Toate aceste detalii explica faptul ca intreaga colectie Dolce & Gabbana a fost de fapt un omagiu adus carierei Madonnei. Toate manechinele au purtat peruci blonde-galbui, fixate cu benzi negre, o referinta la perioada “Blonde Ambition” a artistei. Din colectie nu lipsesc corsetele, rochiile de tip-corset, sutienele conice si o senzualitate pe alocuri provocatoare.

„Madonna a fost intotdeauna una dintre icoanele noastre. Femeia acestui sezon este cea din cinematografie, marea diva a trecutului, pin-up-ul: o femeie care s-a jucat intotdeauna cu personalitatea ei, ramanand mereu fidela ei insasi.”, au declarat Domenico Dolce si Stefano Gabbana.

Colectia Bottega Veneta pentru anul viitor prezinta moda prin ochii unui copil.

Prin noua colectie, directorul de creatie Matthieu Blazy a incercat sa evoce o atmosfera jucausa, experimentala, mizand la fel ca Versace, pe optimism si bucurie.

„Am vrut sa am un spatiu de prezentare care sa para jucaus si care sa aduca bucurie. Ma gandeam la acea scena din „E.T.” cand mama merge in dormitor, deschide dulapul si ai toate aceste animale impaiate. Avem nevoie de acest act experimental. Stiti, este si un act de libertate….. Am mai vorbit despre frumusetea lui Frankenstein, despre ideea celui curajos care incearca, a celui care indrazneste, gandind ca un copil.”, a declarat Blazy care a reinventat Bottega Veneta in ultimii trei ani intr-un brand foarte chic, la moda.

Colectia mizeaza pe siluete supradimensionate — in special bluze si camasi —, tricouri si pantaloni ce par a fi prezentate la finalul unei prime zile de scoale foarte agitate. Predomina tinutele de zi si uniformele de birou.

Citește în continuare