Skip to content

Exercitiul de 30 de minute si dieta lui Chris Hemsworth care va ajuta sa slabiti si va tonifiati corpul. Actorul din THOR are un antrenor si un nutritionist-bucatar care ii personalizeaza programul zilnic.

Chris Hemsworth este cunoscut pentru rolul iconic din franciza Thor dar este admirat de femei si barbati deopotriva si pentru fizicul impresionant, in special bicepsii uriasi care au devenit parte din brandul lui personal. Actorul de origine australiana urmeaza un regim strict format din antrenament si dieta pentru a-si mentine forma de supererou.

In spatele musculaturii sale de zeu sta o disciplina de fier, combinata cu o alimentatie echilibrata si antrenamente intense, special concepute pentru a-l pregati pentru scenele de actiune solicitante. 

Antrenorul si nutritionistul lui Hemsworth au facut publice atat exercitiile cheie pe care le puteti face pentru a obtine un corp bine definit dar si o parte din dieta pe care actorul a urmat-o in pregatirea pentru Avengers: Endgame, al doilea cel mai de succes film la box office din istorie.

In varsta de 41 de ani, Hemsworth dezvaluie in mod frecvent fragmente din antrenamentele si dieta sa pe Instagram, si-a lansat recent propriul canal pe YouTube iar unul dintre primele montaje il prezinta in timpul unor exercitii fizice.

Luke Zocchi este antrenorul personal al lui Chris, in continuare veti gasi instructiunile pentru un antrenament cardio de 30 de minute in timpul caruia veti arde multe calorii. Exercitiile incorporeaza haltere si kettlebells, astfel incat, pe langa nivelul intens de fitness, va stimuleaza rezistenta musculara si lasa corpul mai puternic.

Fiecare exercitiu din lista de mai jos trebuie executat timp de 30 de secunde, urmat de 20 de secunde pauza, in runde de cate 4 repetari. Desi Chris nu ofera detalii despre greutatile exacte, veti dori sa optati pentru greutati mai usoare decat cele pe care le-ati folosi in mod normal, astfel incat muschii sa nu oboseasca prea repede. 

Se recomanda sa incepeti cu intinderi si incalzire timp de 10 minute iar apoi sa tintiti mai degraba spre un ritm constant pe care il puteti mentine pe intreaga durata a celor 30 de secunde. Antrenamentul de 20 de minute include, in urmatoarea ordine: impingere cu sania de greutati, ridicarea kettlebell pana spatele face 90 de grade cu picioarele, impingeri in sus, flotari, bicicleta stationara, lovituri cu ball slam (mingi uriase), extensii triceps cu gantera in picioare, pana la nivelul coatelor si culcat, deasupra capului, simulator de ski si fandari.

Antrenamentul de mai sus este de tip HIIT, ideal pentru cei care vor sa slabeasca sanatos, sa arda grasimi si sa dezvolte muschi. 

Cercetarile au aratat ca oamenii sunt mai predispusi sa se tina de HIIT decat de stilurile de antrenament mai moderate, deoarece li se pare mai placut la final. De asemenea, este eficient din punct de vedere al timpului si poate fi facut oriunde.

De asemenea, dupa antrenament se recomanda sa consumati carbohidrati sanatosi si proteine pentru a va ajuta corpul sa se recupereze eficient. Iar daca detineti un fitness tracker, il puteti utiliza pe toata durata acestui antrenament, astfel incat sa va puteti urmari ritmul cardiac si caloriile arse. Apoi, cand veti face urmatorul antrenament, puteti compara statisticile pentru a monitoriza daca exista vreo imbunatatire a nivelului de fitness.

Sergio Perera, nutritionistul si bucatarul personal al lui Hemsworth, a dezvaluit si dieta zilnica urmata de actor in perioada premergatoare filmarilor Avengers: Infinity War si Avengers: Endgame.

Perera sustine acelasi mod de lucru ca si antrenorul fizic al lui Hemsworth: “cand te antrenezi pentru a construi muschi demni de Thor, trebuie sa mananci bine”. Intr-un interviu acordat news.com.au a dezvaluit ca actorul mananca foarte curat cand vrea sa slabeasca si sa isi defineasca muschii, optand pentru gratare de carne si legume, o dieta predominant mediteraneana si mult ulei de masline. 

Hemsworth incepe fiecare zi cu un smoothie verde care contine frunze verzi, fructe, nuci, seminte, grasimi si sare celtica de mare (ajuta la echilibrul electrolitic si metabolismul glucozei). Pe parcursul zilei nu consuma nimic la cutie sau la conserva iar nutritionistul i-a integrat carnea de vita de buna calitate in dieta, cu conditia sa o consume numai in timpul zilei, niciodata seara.

Shake-ul verde de la 8:00 dimineata este urmat la 10:00 de un  bol de iaurt cu fructe de padure proaspete, seminte de chia, migdale si miere. La 12:00 face un antrenament de o ora, urmat de un shake cu format din proteine vegetale, apa cu gheata, BCAA(pentru recuperarea muschilor) si 1 g de vitamina C.

 La 14:30 ia pranzul care poate consta intr-un gratar de pui (225 de grame) cu cartofi dulci crocanti si o salata verde cu rosii, castraveti, seminte, nuci si mar, asezonata cu sos de lamaie si ulei de masline.

La 17:30 urmeaza un snack format din 2 rondele de orez expandat, unse cu Vegemite, ton si rosi cherry, la 19:00 ia cina — 225 de grame de peste alb cu ciuperci, ambele la gratar, servite cu o salata de broccoli crud. Desertul de la finalul zilei vine la 21:00 printr-o jumatate de papaya cu iaurt si fructe de padure, alaturi de un supliment de magneziu si zinc.

Recent, Hemsworth a fost prezent la Bucuresti unde a cantat la tobe alaturi de Ed Sheeran, in timpul concertului sustinut pe Arena Nationala. Momentul a fost o surpriza pentru public, fiind parte dintr-un documentar pe care il filmeaza zilele acestea pentru Disney+.

Citește în continuare