Skip to content

Galerie foto. Colectia de ceasuri de lux a lui Brad Pitt este una dintre cele mai spectaculoase din Hollywood. Este pasionat in special de modelele din anii 1970.

Brad Pitt, unul dintre cei mai carismatici si respectati actori de la Hollywood, nu impresioneaza doar prin talentul sau pe marele ecran, ci si prin stilul sau impecabil, care l-a transformat intr-un veritabil style icon. 

Cu o eleganta discreta si un simt al modei rafinat, Pitt a reusit sa imbine mereu un aspect clasic, care aminteste in trecere de Hollywood-ul de alta data, cu influente contemporane, devenind o sursa de inspiratie pentru iubitorii de moda din intreaga lume si fiind considerat mereu cool.

Un aspect esential al imaginii sale stilistice il reprezinta colectia sa de ceasuri de lux. 

De la piese clasice, cu o estetica atemporala, la modele moderne si sofisticate, Brad Pitt si-a cultivat o colectie de ceasuri care reflecta atat personalitatea, cat si stilul sau inconfundabil. Este considerata una dintre cele mai sofisticate colectii de ceasuri de epoca, cu Rolex-uri la mare cautare, Patek Philippe vintage si cateva modele Navitimer din perioada in care a fost ambasador al brandului Breitling.

Actorul cu 2 premii Oscar in palmares obisnuieste sa-si poarte ceasurile deosebite in special la evenimentele importante din viata lui publica: pe covorul rosu, la gale si la premiere noilor proiecte. 

Recent, Pitt a purtat un ceas Patek Philippe Nautilus 3700 „Jumbo” de epoca in timp ce se afla in vizita la New York. 

In ceea ce priveste Patek-urile de epoca, modelul Nautilus 3700 „Jumbo” este considerat un bun inceput pentru orice colectionar de ceasuri de lux. A fost proiectat in 1976 de celebrul designer elvetian de ceasuri Gérald Genta, a fost primul model Nautilus produs vreodata si este supranumit „Jumbo” datorita dimensiunii sale relativ mari, de 42 mm. Un indiciu al vechimii sale consta in cadranul tropical savuros, care nu face decat sa sporeasca valoarea si pofta pentru el.

Mikael Wallhagen, seful departamentului de ceasuri al Sotheby’s pentru Europa, care pregateste in acest moment o licitatie cu ceasuri de epoca, a declarat pentru GQ: „Ceasurile Patek Philippe sunt produse in cantitati relativ mici, in special cele produse in urma cu mai mult de 20 de ani, considerate acum vintage. Daca luam in considerare standardele exigente de calitate ale marcii in orologerie si faptul ca au creat modele de referinta remarcabile, cum ar fi Calatrava, care au castigat atat de mult prestigiu cu timpul, avem o combinatie ideala de factori care duc la faptul ca atat de multe referinte Patek Philippe devin atat de cautate de colectionarii din intreaga lume.”

In “Once Upon a Time In Hollywood” al lui Quentin Tarantino din 2019, Pitt joaca un star de cinema al anilor 1960 si poarta un ceas Citizen vintage.

In filmul lui Tarantino, Pitt poarta un model vintage Citizen 8110A Automatic Bullhead, cu carcasa si bratara aurie. Specialistii in ceasuri au remarcat o mica problema, totusi. Personajul pe care il joaca traieste in anii 1960 iar modelul Citizen respectiv a fost creat abia in 1972.

Versiuni similare precum cea purtata de Brad pot fi gasite la vanzare pe Ebay.

La Festivalul de Film de la Venetia din acest an, in timpul promovarii celui mai recent film al sau, Wolfs, Pitt a purtat fix unul dintre modelele rare mentionate de Wallhagen.

In timpul photocall-ului sustinut la Venetia alaturi de colegul sau de film, George Clooney (la randul sau pasionat de ceasuri de lux), Pitt a purtat un ceas Patek Philippe Calatrava Ref 2526. A fost primul ceas Patek Philippe cu miscare automata, un moment important pentru marca elvetiana, si este in mod clar unul dintre favoritele lui Pitt, deoarece il poarta des, montat pe o bratara de aur.

La inceputul verii, Pitt a facut furori printre pasionatii de ceasuri cand a aparut la Marele Premiu al Ungariei pentru a filma viitorul sau film “F1”. 

In timpul filmarilor, Brad a purtat un ceas IWC Ingenieur Ref 1832  personalizat — modelul standard are un pret de pornire de 30.000 de euro, exemplarul personalizat ar putea costa aproape dublu.

In filmul “F1”, Pitt joaca rolul unui pilot de Formula 1 pensionat care revine in joc pentru a antrena un pilot incepator, asa ca are sens purtarea unui Ingenieur de inspiratie vintage, din 1976.

Anul trecut, cand a fost prezent la Wimbledon, Pitt si-a accesorizat tinuta cu un Vacheron rar.

La Wimbledon 2023, actorul a purtat un Vacheron Constantin 222 vintage din otel inoxidabil. Lansat pentru prima data in 1977 ca un ceas sportiv de lux care sa rivalizeze cu AP Royal Oak si Patek Philippe Nautilus, modelul a atins statutul de obiect de colectie cand a aparut versiunea din aur in 2022. Se considera ca Pitt detine de fapt si un exemplar din aur, mai ales ca are o pasiune aparte pentru ceasurile din anii ’70 (o perioada cand se purtau bratarile aurii).

In Ocean’s Twelve din 2004, a purtat un Rolex Day-Date de platina, foarte elegant.

In film, Pitt este creierul operatiunii si planificarii meticuloase de care este nevoie pentru a realiza un jaf masiv. De aceea, Rolex Day-Date, un ceas de zi, pe un cadran crem, este ideal pentru secvente de actiune. Referinta modelului este, cel mai probabil, 118206 si adauga varietate colectiei in nuante metalice a actorului.

Printre ceasurile lui preferate, purtate frecvent, se numara Rolex Daytona Zenith 16520 si Rolex GMT-Master II 116718. Sunt modele indisponibile sau foarte greu de procurat.

Citește în continuare