Skip to content

La Londra s-a deschis primul bar din lume dedicat lui James Bond. Serveste brandurile de alcool preferate de agentul 007 dar si obiecte de recuzita din cele 25 de filme ale francizei.

Fanii lui James Bond pot trai o noua experienta la Londra intr-un bar inspirat de misiunile lui 007. 

Deschis recent in Burlington Arcade ca o experienta de tip pop-up, “The 007“ aduce un omagiu personajului iconic creat de Ian Fleming si ar putea fi oricand platoul de filmare pentru urmatorul film cu Bond.

La intrare, fanii lui Bond sunt intampinati de trei sculpturi artizanale inspirate de Aston Martin DB5.

Sculpturile sunt suspendate de tavanul din complexul Burlington Arcade, intrarea se face pe un covor personalizat care prezinta replici celebre din cele 25 de filme dedicate agentului 007. Odata ajunsi la interior, fanii vor descoperi nu unul, ci doua baruri cu tema Bond, fiecare avand in meniu cocktailuri speciale inspirate de misiunile agentului englez.

Spatiul este inspirat de filme, de romanele lui Ian Fleming dar si de colaborarile pe care franciza le-a avut de-a lungul timpului cu branduri celebre. Cocktailurile sunt preparate cu bauturi alcoolice de la Belvedere, Blackwell Rum, Champagne Bollinger si Macallan, iar sunetul este asigurat de Bowers & Wilkins.

Dincolo de bautura, insa, barul celebreaza franciza Bond prin numeroase produse promotionale si obiecte de recuzita utilizate la filmari, cunoscute strict colectionarilor fideli. Printre acestea se numara palaria lui Oddjob, un lingou de aur de la Fort Knox, pantofii de golf ai lui Goldfinger si ceasul din avionul sau privat, expuse in premiera in public. 

La primul etaj al barului exista si un shop elegant in care pot fi achizitionate printuri inramate in editie limitata si un calendar de advent de lux “James Bond 2024”.

Cei care doresc sa plece acasa cu o amintire deosebita, pot licita pentru un numar limitat de seturi de whisky Macallan 60th Anniversary Decades, incasarile urmand sa fie donate in scopuri caritabile. 

Pasionatii de obiecte de arta si lux pot achizitiona piese din colectia capsula Octopussy de la Fabergé, inclusiv un ou Fabergé realizat manual, in editie limitata.

Desi nu pot fi cumparate, in zona shop-ului sunt expuse si cateva ceasuri Omega – singurele doua versiuni James Bond realizate in aur galben. Din 2017, exista ceasul Seamaster Diver 300M Commander’s, iar din 2019, Seamaster Diver 300M James Bond Limited Edition.

Deschis pana la sfarsitul anului, barul The 007 este un tribut ideal pentru cea de-a 60-a aniversare a filmului Goldfinger. 

Spatiul este deschis de luni pana sambata intre orele 10:00 si 19:00, iar duminica intre orele 11:00 si 18:00, barul acceptand doar clienti fara programare. Este situat la House 12-13 Burlington Arcade, in zona Mayfair.

Intre timp, producatorii francizei Bond se pregatesc sa anunte care va fi actorul ce va prelua stafeta de la Daniel Craig pentru a-l juca pe agentul 007 in continuare. Mai jos puteti citi speculatii pe aceasta tema.

Citește în continuare