Skip to content

De astazi se deschid expozitiile Romanian Jewelry Week 2024, cu 230 de designeri si colective din 40 de tari. In weekend se desfasoara targul de bijuterii.

Incepand de astazi puteti vizita expozitiile Romanian Jewelry Week 2024, cel mai amplu eveniment  din tara dedicat bijuteriei contemporane. 

Cu peste 230 de designeri si colective din 40 de tari, RJW reuneste cele mai inovative si talentate minti din lumea bijuteriilor contemporane. Vizitatorii vor avea ocazia sa descopere creatii unice si sa interactioneze cu artisti de renume national si international. Programul include expozitii, conferinte si targuri de bijuterie.

Sediul central al evenimentelor este Biblioteca Nationala a Romaniei unde veti gasi  expozitia centrala Romanian Jewelry Week pentru al treilea an consecutiv.

In timp ce expozitiile de la Biblioteca Nationala sunt deschise incepand de astazi, targul cu vanzare va fi disponibil in perioada 5-6 octombrie, cu peste 230 designeri si mii de exponate de bijuterie contemporana. 

Programul de vizitare: 2 octombrie 18.00 – 20.00, 3-6 octombrie 11.00 – 20.00 (pentru targ). Intrarea in primele 3 zile de eveniment este libera, iar biletele de intrare pentru targul de bijuterie contemporana din 5 si 6 octombrie sunt disponibile in reteaua Iabilet.ro.

Vernisajul, lansarea catalogului si ceremonia de premiere RJW 2024 vor avea loc in aceasta seara intre 18:00 si 20:00.

Pe 3 octombrie, intre 15:00 si 19:00 vor avea loc o serie de conferinte cu Flavia Marin, Business Development Manager at Nivoda, Ghaith Obeid, Head of Gemstones Department la Malvensky si Stefanie Maendlein – INHORGENTA Exhibition Director.

La conferintele de pe 4 octombrie, desfasurate intre 16:00 si 19:00, vor vorbi Ghaith Obeid, Magdalena Vélez Salinas, Presdintele Asociación de Diseñadores de Orfebrería y Joyería Contemporáneas si Prof. dr hab. Sławomir Fijałkowski de la International Amber Association Conference.

La Goethe-Institut va fi deschisa o expozitie Michael Berger.

Designerul de bijuterie Michael Berger isi va expune bijuteriile kinetice intr-o expozitie exclusiva la Goethe-Institut. Cunoscut pentru transformarea mainilor intr-o adevarata scena vizuala, design-urile inovatoare ale lui Berger combina otel inoxidabil, aur, pietre pretioase si sticla dichroica. Evenimentul va avea loc pe 3 octombrie, de la ora 19.00. Intrarea este libera.

RJW a pregatit si o colaborare cu Diploma Show 2024.

Este vorba despre “Global Creative Graduate Showcase”, o competitie internationala anuala organizata de platforma digitala pentru artisti si designeri emergenti Arts Thread. Concursul este deschis pentru toti absolventii din domenii creative la nivel mondial. 

Romanian Jewelry Week va prezenta o colectie capsula cu 10 designeri de bijuterie selectati de David Sandu, membru al juriului la sectiunea Bijuterie, din tari precum Marea Britanie, Canada, Belgia, Africa de Sud, India si Hong Kong. Va putea fi vizitata intre 4 si 13 octombrie, intrarea este libera pe baza de rezervare. 

Al patrulea spatiu inclus in programul Romanian Jewelry Week 2024 este showroomul Malvensky de pe Bulevardul Lascar Catargiu. In perioada 4 – 8 octombrie, intre 12:00 si 18:00, veti putea descoperi colectia INFINITY inspirata de Coloana Infinitului a lui Constantin Brancusi.

Dedicat exclusiv creatorilor romani, magazinul AlbAlb promoveaza o selectie generoasa de produse de design cu un accent special pe bijuteria de autor. 

Oferta AlbAlb cuprinde piese cu un impact memorabil, de la bijuterii din metale pretioase cu un design contemporan, la piese avangardiste printate 3D sau bijuterii rafinate din portelan fin.  

AlbAlb gazduieste showroom-ul Monom la Bucuresti, alaturi de piese de bijuterie semnate de: Maria Paltin, Anayd Blu, Cara, Alis Lalu, Diana Cojocaru, Contemporia, Octavia Chiru, Instance, Atelier Devi, Vilegiatura, Enda, Mesteshukar ButiQ, Meltinjewels, Ana Marchetanu, Human APJ, Irina Secrieriu, The Modernium, Artefact Room, Ceramic Stream, Carla Szabo, Karakter, Gruni si Mica Cera. 

Programul complet al Romanian Jewelry Week si toate detaliile sunt disponibile pe site-ul evenimentului. 

Citește în continuare