Skip to content

Pe 4 octombrie acces gratuit la Muzeul Antipa de Ziua Mondiala a Animalelor. Demonstratii de dresaj, ateliere pentru cei mici si posibilitatea de adoptie animale

Vineri, 4 octombrie 2024, Ziua Mondiala a Animalelor la Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” se celebreaza Ziua Mondiala a Animalelor.

Muzeul va invita la o serie de actiuni speciale care sa va incurajeeze in dragostea dvs pentru animale si are accesul in expunerea permanenta este gratuit!

Iubitorii de caini si pisici sunt asteptati de ASPA, Asociatia TNR si Asociatia One Rescue la targul de adoptii, care va avea loc pe peluza Muzeului. Fiecare vizitator poate  sa plece acasa cu un companion blanos, sanatos, microcipat, deparazitat, vaccinat si, in functie de varsta, sterilizat, dar aveti grija cum va organizati si vizita (daca mergeti cu copii si nu vreti sa aveti un animalut acasa), dar si viata dupa adoptia unui animalut pentru ca el devine un membru al familiei cu drepturi depline.

Pentru cei pasionati de dresaj, Jandarmeria Romana va sustine demonstratii de dresaj canin si ecvestru, prezentandu-ne legatura speciala dintre om si doua dintre cele mai loiale si afectuoase animale: caii si cainii.

Cei mici vor avea si o zona dedicata pentru exersarea abilitatilor artisitice, unde isi vor putea exprima talentul artistic prin desen si colorat, dand viata animalelor lor preferate.

Copiii vor avea parte de o zona dedicata creativitatii, unde vor putea desena si colora animalutele lor preferate.

Iata programul activitatilor pe ore pentru 4 octombrie, cand acesul  este gratuit la expozitia mare – permanenta – a muzeului.

10.00-19.00 – Vizitarea gratuita a expozitiei permanente

10.00-15.00 – Targ de adoptii – caini si pisici

10.00-16.00 – Desene colorate cu animale preferate

11.00-16.00 – Demostratii de dresaj canin si ecvestru

Ziua Mondiala a Animalelor a luat nastere in urma conventiei ecologistilor din Florenta, in anul 1931, si a avut drept scop atragerea atentiei asupra cresterii alarmante a numarului speciilor de animale pe cale de disparitie. In prezent, aceasta zi are menirea de a recunoaste rolul important ocupat de animale atat in natura, cat si in viata oamenilor.

Citește în continuare