Skip to content

Johnny Depp a deschis o expozitie in care expune lucrari de arta si obiecte personale. Zilele trecute a lansat in premiera mondiala filmul “Modi” cu Al Pacino, in curand va filma in rolul Satana cu Terry Gilliam si Adam Driver.

Johnny Depp isi continua incercare de revenire in atentia publicului cu o noua expozitie de arta deschisa la New York. 

La doar cateva zile dupa ce a pasit pe covorul rosu din Spania pentru a-si promova noul film, Modì, “Three Days on the Wing of Madness”, actorul in varsta de 61 de ani a revenit in SUA pentru vernisajul intitulat “A Bunch of Stuff”, care documenteaza viata si parcursul sau creativ.

Printre invitatii la vernisaj a fost si Jerry Bruckheimer, producatorul francizei „Piratii din Caraibe”. Reintalnirea lor ar putea avea legatura cu discutiile despre posibila revenire a lui Depp in rolul care l-a consacrat.

Deschisa publicului incepand de astazi, 4 octombrie, la Starrett-Lehigh Building din Manhattan, expozitia marcheaza o etapa semnificativa in cariera de artist vizual a lui Depp.

Descrisa ca o “vitrina cu multiple fatete ce prezinta un amestec de artefacte personale ale lui Depp”, expozitia prezinta obiecte din casele si atelierele sale si o serie de lucrari de arta originale. Ofera vizitatorilor ocazia de a explora evolutia artistica a actorului si de a se apropia de el prin pasaje din intimitate.

In centrul expozitiei se afla „Cutia neagra”, o experienta vizuala in 360 de grade creata in colaborare cu TAIT. Este un spatiu inovator care transforma operele de arta statice ale lui Depp in filme de animatie, ii ajuta pe spectatori sa se imerseze in lumea sa creativa.

Alaturi de acesta se afla „Cutia alba”, care prezinta 60 de opere de arta fizice realizate pe parcursul a trei decenii, oferind o privire cuprinzatoare asupra dezvoltarii artistice a lui Depp de-a lungul timpului.

Pentru Depp, arta a fost mereu mai mult decat un simplu hobby, o descrie ca un refugiu, un companion si un mijloc de a-si exprima emotiile traite de-a lungul unei vieti  tumultoase.

„Aceste piese, nascute in diferite etape ale calatoriei mele, sunt reziduurile unei vieti traite”, a declarat Depp, subliniind natura profund personala a lucrarilor. Ii indeamna pe vizitatori sa vada arta ca pe o forma de vindecare si emancipare.

Expozitia este descrisa ca fiind o experienta multimedia care „cuprinde camere imersive la scara larga, spatii de galerii traditionale si spatii de vanzare cu amanuntul tematice”.

Acest demers de a-si vinde lucrarile la preturi destul de accesibile devine un obicei pentru Depp care isi doreste insistent sa revina in atentia fanilor care i-au urmarit zeci de filme pe marile ecrane. Totodata, presa speculeaza ca actorul ar trece si printr-o situatie financiara mai nefasta, fiind nevoit sa-si comercializeze operele pentru a-si mentine proiectul de revenire in Hollywood.

Expozitia vine la doar cateva zile dupa ce Johnny Depp si-a reluat celebrul rol al capitanului Jack Sparrow din Piratii din Caraibe pentru a face o bucurie  copiilor dintr-un spital din San Sebastian.

Depp se bucura in prezent de premiera mondiala MODI, care ii are in distributie pe Al Pacino, Stephen Graham si Antonia Desplat, rolul lui Modigliani fiind jucat de Riccardo Scamarcio. Filmul il urmareste pe artist printr-o serie haotica de evenimente pe strazile Parisului devastat de razboi in 1916. Actiunea are loc pe parcursul a 72 de ore.

“Modi” este, de asemenea, unul dintre primele proiecte ale actorului de la batalia judiciara din 2022 cu fosta sotie Amber Heard, in care a dat-o in judecata pentru defaimare dupa ce aceasta l-a acuzat de agresiune fizica. Depp a castigat in cele din urma procesul, desi controversa provocata de acesta i-a afectat cariera. Si-a facut revenirea in festival la Cannes in 2023, cu premiera filmului „Jeanne du Barry” al lui Maïwenn, in care a jucat rolul Regelui Ludovic al XV-lea.

Intre timp, Depp se pregateste sa joace rolul lui Satana in “Carnival at the End of Days” (Carnaval la sfarsitul lumii), noua pelicula a lui Terry Gilliam.

Desi proiectul este in stadiu incipient Gilliam a explicat deja pe scurt povestea comediei la care lucreaza: “Dumnezeu abandoneaza omenirea si singurul personaj care vrea sa o salveze este Satana, iar Johnny Depp il joaca pe Satana”.

In ceea ce il priveste pe Depp, cineastul a descris rolul lui Satana ca fiind ramas fara slujba, pentru ca el este un personaj etern care nu are job daca nu exista umanitate: “Asa ca el gaseste niste tineri si incearca sa-l convinga pe Dumnezeu ca acesti tineri sunt noii Adam si Eva. Dumnezeu reuseste totusi sa elimine umanitatea. Este o comedie”.

Jeff Bridges va juca rolul lui Dumnezeu iar din distributie vor mai face parte Adam Driver si Jason Momoa. Filmarile vor incepe in ianuarie 2025.

Scenariul a fost scris impreuna cu teatrologul, scriitorul si muzicianul Christopher Brett Bailey, cineastul britanic mizeaza pe punctul de vedere mult mai tanar al acestuia pentru a crea un fir epic relevant pentru vremurile actuale. Gilliam a explicat colaborarea spunand ca “pe masura ce imbatranesti, lumea iti devine mai straina”.

Citește în continuare