Skip to content

A aparut trailerul “Better Man”, filmul care spune povestea vietii lui Robbie Williams. Solistul este jucat de o maimuta CGI pentru ca se simte ca o “maimuta care canta pentru placerea altora”.

Robbie Williams a lansat un trailer pentru filmul sau biografic “Better Man”. 

Regizat de Michael Gracey, cunoscut pentru succesul sau anterior cu „The Greatest Showman”, pelicula promite o abordare unica a vietii a starului pop-rock cunoscut drept unul dintre cei mai buni oameni de divertisment din lume.

In mod surprinzator, personajul central al filmului,Robbie, este o maimuta realizata in CGI, ce reprezinta o interpretare simbolica a modului in care Williams se vede pe sine.

Pentru multi, Williams a avut o cariera de invidiat, fiind cunoscut prin hituri precum „Rock DJ” sau „Angels”. Pentru tanara generatie, este mai putin celebru iar “Better Man” incearca sa schimbe aceasta perceptie, oferind o poveste despre ascensiunea lui Williams de la copilarie la unul dintre cei mai mari artisti solo ai tuturor timpurilor.

Desi Williams insusi este profund implicat in proiect, in loc sa fie prezentat in mod conventional, el este reprezentat de o maimuta animata prin tehnologia de captare a miscarii, cu ajutorul actorului Jonno Davies. Aceasta decizie artistica reflecta un comentariu profund al artistului asupra conceptului de celebritate: intr-o discutie cu regizorul, Williams a marturisit ca se simte deseori ca o „maimuta care canta pentru placerea altora”. Gracey a preluat aceasta idee si a transpus-o in forma unui film biografic neconventional.

Filmul urmeaza calatoria lui Robbie de la cel mai tanar membru al trupei Take That, la succesul sau fenomenal ca artist solo, cu momentele sale de triumf si de cadere. 

Take That, un fenomen in anii ’90, a avut un succes colosal cu 12 single-uri nr. 1 si peste 14 milioane de albume vandute doar in Marea Britanie. Ruptura trupei in 1995, odata cu plecarea lui Robbie, a marcat inceputul unei cariere solo care avea sa redefineasca muzica britanica.

Pe langa succesul sau imens in cariera solo, cu sapte albume nr. 1 si 13 albume solo in portofoliu, Williams a avut parte de provocari personale majore. El s-a confruntat cu probleme de sanatate mentala, obezitate, dependenta de alcool si abuz de droguri, o povara peste care a reusit sa treaca de mai multe ori.

Poate cel mai fascinant aspect al vietii lui Robbie este cum a reusit sa depaseasca aceste momente grele si sa se reinventeze. Luptele sale cu o personalitate orientata spre dependente de orice tip s-au desfasurat in public si au fost intense, dar revenirea sa a fost la fel de spectaculoasa, transformandu-l intr-o barbat complex care lupta pentru a depasi orice obstacol.

Potrivit Paramount Pictures, Better Man este „relatat in mod unic din perspectiva lui Robbie, surprinde spiritul caracteristic si indomabil.”

Potrivit lui Gracey, el l-a intrebat pe Williams: „Daca ai fi un animal, cum te-ai vedea? In propriile tale cuvinte, te referi la faptul ca ai fost tarat pe scena pentru a canta ca o maimuta. M-am gandit imediat sa te portretizez nu asa cum te vedem noi, ci asa cum te vezi tu… Cu vocea ta si cu maimuta aceea, te voi vedea si ma voi raporta la tine intr-un mod care va fi mai captivant decat un alt film biografic muzical.” 

“Better Man” a rulat la festivalurile de film de la Telluride si Toronto, iar primirea a fost pana acum pozitiva. Filmul va fi lansat in Europa la inceputul anului viitor. 

Citește în continuare