Skip to content

Ieri Keanu Reeves a debutat in cursele de masini profesioniste la Indianapolis Motor Speedway. La jumatatea cursei s-a rasturnat, dar a revenit in competitie

Keanu Reeves nu a avut nicio problema in a-si mentine masina peste limita de 80 km/h la debutul sau in cursele auto profesioniste, la emblematicul Indianapolis Motor Speedway.

Starul din Speed a concurat in prima cursa a Cupei Toyota GR alaturi de Cody Jones din grupul sportiv si de comedie Dude Perfect, iesind pentru scurt timp in decor pe pista, dar fara a suferi rani, conform Associated Press.

Pe la jumatatea celor 45 de minute ale cursei, Reeves s-a rasturnat pe iarba fara coliziune la iesirea din virajul 9. El a revenit in cursa dupa ce a semnalat ca nu a fost ranit, terminand in cele din urma pe locul 25 din 35 de concurenti, cu o clasare pe locul 21. De asemenea, el a evitat un accident in primul tur in virajul 14.

Actorul din Matrix a concurat in seria Toyota spec-racing (in care pilotii conduc vehicule identice sau foarte asemanatoare de la acelasi producator sau furnizor), clasificata ca o serie de sprijin (un nivel inferior de curse care poate ajuta jucatorii sa avanseze) in timpul evenimentului Indy 8 Hour din acest weekend. El este programat pentru o a doua cursa maine. Fotografiile si videoclipurile online ale actorului l-au aratat conducand masina BRZRKR nr. 92, o aluzie la romanul sau de fictiune scris impreuna cu China Miéville numit The Book of Elsewhere stabilit in universul BRZRKR, el insusi o lume de benzi desenate creata de Reeves si Matt Kindt.

Anterior, Reeves a participat la Toyota Grand Prix of Long Beach in cursa celebritatilor, castigand acel eveniment in 2009.Actorul din John Wick este un cunoscut entuziast al sporturilor cu motor, aparand adesea la evenimente de MotoGP si Formula 1, inclusiv narand documentarul in patru parti al Hulu, Brawn: The Impossible Formula 1 Story.

In 2011, el si partenerul sau de afaceri Gard Hollinger au lansat compania de motociclete personalizate Arch, care a servit drept punct de plecare pentru recent lansata serie documentara Roku The Arch Project.

Actorul va fi prezent marti la cea de-a 30-a aniversare a American Cinematheque, la o sesiune de intrebari si raspunsuri si la o proiectie a filmului Speed, alaturi de colega sa Sandra Bullock.

Citește în continuare