Skip to content

Anne Hathaway a confirmat lungmetrajul „Princess Diaries 3”, in regia lui Adele Lim. Continuarea vine la 20 de ani dupa filmele care i-au lansat cariera lui Hathaway. 

Franciza “Princess Diaries” a fost unul dintre accidentele fericite care s-a intamplat la Hollywood. Initial era planuit un singur film lansat in 2001 insa succesul urias i-a determinat pe producatori sa finanteze un al doilea lungmetraj in 2004. Cele doua pelicule i-au lansat cariera lui Anne Hathaway.

La doua decenii distanta, actrita in varsta de 41 de ani a confirmat pe contul ei de Instagram ca va reveni in rolul Miei Thermopolis, printesa Genoviei, un regat imaginar.

In mesajul postat pe Instagram, Hathaway a spus ca “basmul continua”.

In ultimii ani, mai multe filme de la finalul anilor ’90 si inceputul anilor 2000 au redevenit populare, fiind descoperite de o noua generatie de adolescenti si tineri care admira estetica Y2K (din jurul anului 2000). “Princess Diaries” este unul dintre proiectele care s-a bucurat de acest succes, incurajand-o pe Debra Martin Chase, creatoarea francizei, sa revina in calitate de producatoare pentru a treia parte a povestii.

Regia noului film va fi semnata de Adele Lim, cunoscuta pentru succesul ei cu filme precum „Raya and the Last Dragon” si „Crazy Rich Asians”, care a avut incasari de 239 de milioane de dolari dintrun buget de 30 de milioane de dolari, devenind una dintre cele mai profitabile comedii romantice din toate timpurile si obtinand nominalizari pentru cel mai bun film la Globurile de Aur, Producers Guild Awards si castigand Critics Choice Award. Originara din Malaezia si de origine chineza, si-a inceput cariera in televiziune ca scenarist-producator la seriale precum „One Tree Hill” si „Lethal Weapon”, si ca co-showrunner al serialului „Starcrossed”.

Lim si-a exprimat bucuria de a face parte din acest proiect, declarand: „Ca fan infocat al originalului ‘Princess Diaries’, sunt mai mult decat incantata sa fac parte din aducerea la viata a celei de-a treia iteratii a acestei francize indragite”. A adaugat ca filmul va celebra teme importante precum “puterea feminina, bucuria si mentoratul”, idei care s-au regasit si in primele doua filme Princess Diaries dar care au alte valente in contextul social actual.

La randul ei, Hathaway va fi co-producatoare a peliculei, sub egida companiei sale, Somewhere Pictures, impreuna cu Naia Cucukov si Melissa Stack. Merita mentionat ca printre producatorii primelor doua filme s-a numarat inclusiv regretata Whitney Houston.

Momentan nu se cunosc alte detalii despre scenariu si nici daca Julie Andrews va relua rolul reginei Clarisse Renaldi.

Potrivit Deadline, filmul va continua povestea inceputa in al doilea film intitulat “Royal Engagement”. Adele Lim il inlocuieste pe regizorul Garry Marshall care a decedat in 2016. 

Disney a lansat „The Princess Diaries” in 2001. Mia Thermopolis era o fata timida din San Francisco devenit peste noapte mostenitoarea unui tron dintr-o tara europeana fictiva. A fost o poveste de tip “makeover” in care Thermopolis (Hathaway) se transforma treptat dintr-o adolescenta aparent tocilara si banala intr-o veritabila printesa, eleganta si demna de familiile regale europene.

In al doilea film, lansat in 2004, Mia se pregateste sa devina regina in locul bunicii sale Clarisse (Andrews) insa este fortata sa se casatoreasca pentru a putea accede la tron. Pana la finalul povestii, reuseste sa convinga parlamentul din Genovia sa ii permita sa preia coroana fara un sot alaturi, devenind Regina Mia.

Desi criticii de film au avut verdicte negative la adresa celor doua pelicule, Hathaway a fost laudata pentru prestatia ei iar rolul Miei Thermopolis i-a lansat cariera fulminant in Hollywood. In plus, filmele au avut succes urias de box office: primul a strans 165 de milioane de dolari dintr-un buget de 26 de milioane de dolari, al doilea a adunat 135 de milioane de dolari dintr-un buget de 45 de milioane de dolari.

Ulterior, Hathaway si-a construit o cariera impresionanta, depasind succesul francizei „Princess Diaries”, bifand un alt rol iconic in “Diavolul se imbraca de la Prada”.

Dupa debutul ca Mia Thermopolis, Hathaway a evoluat intr-o actrita extrem de versatila, castigand un premiu Oscar pentru rolul sau din „Les Misérables” in 2012. Printre proiectele ei de succes se numara “Diavolul se imbraca de la Prada”, „Interstellar” si „Ocean’s 8”.

In ultimii ani, actrita a continuat sa impresioneze publicul si criticii deopotriva. In 2023, a jucat in „She Came to Me”, o comedie-drama regizata de Rebecca Miller, in care a impartit ecranul cu Peter Dinklage si Marisa Tomei. Un alt proiect important a fost „Eileen”, un thriller psihologic care a fost primit foarte bine la festivalurile internationale de film.

In curand va aparea in „Mother Mary”, un film regizat de David Lowery, care exploreaza relatia dintre o cantareata pop si un designer de moda. De asemenea, va juca alaturi de Michaela Coel in „The Idea of You”, un proiect mult-asteptat produs de Amazon Studios.

Citește în continuare