Skip to content

In week end Hugh Grant a avertizat ca cel de-al patrulea episod al francizei Bridget Johnes va fi foarte trist. Filmul va fi lansat anul viitor de Ziua Indragostitilor

In contextul in care cei care au 20 -30 de ani sunt mai degraba dornici sa consume divertisment pe youtube, jocuri pe computer, sau seriale fantasy, studiourile de film acceseaza trendul nostalgie si se ocupa de generatia 35 + cu continuari ale unor filme de succes.

Avem deja o serie lunga de filme care au continuari moderne, de la Sex & the City pana la Princess Diaries despre care am scris chiar astazi, iar filmul nr 4 cu Bridget Jones este in aceeasi categorie.

Hugh Grant, care a jucat in primele doua filme – nu si in al treilea – a surprins fanii in acest week end cu o declaratie care dezvaluie putin din directia noului film care va avea premiera anul viitor.

„Pe langa faptul ca este extrem de amuzant, este foarte, foarte trist”, a declarat actorul, care isi va relua rolul antagonistului elegant Daniel Cleaver.

El a mai dezvaluit ca nu a existat „niciun rol evident” pentru el in film, dar „au vrut sa ma inghesuie in el”.

Renée Zellweger, laureata a premiului Oscar, se intoarce, de asemenea, in rolul personajului principal din Bridget Jones: Mad About The Boy.

Filmul isi ia titlul de la cel mai recent roman Bridget Jones, care a fost publicat in 2013.

In carte, cititorii se reintalnesc cu Bridget in anii ei 50, mama a doi copii si vaduva dupa moartea sotului ei, Mark Darcy. Darcy a fost interpretat de Colin Firth in primele filme cu Bridget Jones.

Studioul de productie nu a comentat cat de fidel va urma noul film povestea din carte, dar se stie ca autoarea Helen Fielding a scris scenariul.

Vorbind in emisiunea lui Graham Norton, Grant a indicat ca Fielding s-a inspirat dintr-o tragedie din viata reala pentru a veni cu intriga. „Avea o poveste trista”, a spus el. „Scriitoare s-a casatorit cu un scenarist american, a avut copii, iar apoi el a murit.”

Grant a spus ca Fielding a inceput apoi sa scrie un roman despre o femeie care isi creste copiii singura si apoi si-a dat seama ca personajul principal „semana putin cu Bridget”. „Asa ca l-a transformat intr-o carte Bridget Jones”, a spus el. „Si pe langa faptul ca este extrem de amuzanta, este si foarte, foarte trista.”

Grant, cunoscut mai ales pentru rolurile sale in comedii romantice precum Notting Hill si Patru nunti si o inmormantare, nu a aparut in al treilea film.

El a spus ca initial a simtit ca nu exista „absolut niciun rol” pentru personajul sau, Daniel, nici in a patra versiune. „Dar au vrut sa ma strecoare si pe mine,” a spus el. Asa ca s-a asezat cu producatorii pentru a ajuta la conturarea personajului, care era cunoscut in filmele anterioare pentru faptul ca era un afemeiat in serie. „Am simtit ca ceea ce propuneau era ok, dar nu grozav. Si am simtit ca personajul avea nevoie de o a treia dimensiune, are acum peste 60 de ani, nu poti sa-l lasi doar sa se plimbe pe King’s Road aruncand ochii dupa tinere. Trebuie sa se fi intamplat ceva cu el intre timp. Asa ca am inventat o poveste intermediara destul de buna – am inventat eu o poveste intermediara destul de buna. Iar rezultatul este  un scenariu foarte bun si emotionant. Si spun asta ca cineva care este critic la adresa scenariilor. Acesta a fost genial.”

Primul roman al lui Fielding, Jurnalul lui Bridget Jones, a fost publicat in 1996, iar o continuare, Bridget Jones: La limita ratiunii, a fost lansata trei ani mai tarziu.

Scrise sub forma unui jurnal personal, romanele descriu viata unei femei singure de treizeci si ceva de ani, stangace si care lucreaza in Londra.

In 2001, a fost lansata prima adaptare cinematografica, avand-o pe actrita americana Renée Zellweger in rolul principal, cu Grant in rolul lui Daniel Cleaver si Colin Firth in rolul lui Mark Darcy.

Zellweger a fost nominalizata la Oscar pentru rol, iar in 2004 a fost lansata continuarea, desi nu a fost la fel de bine primita de critici.

Emma Thompson, a fost o obstetriciana disperata a lui Bridget in al treilea film, Bridget Jones insarcinata, va reveni si in cel de-al patrulea film.

Fete noi pe lista distributiei includ pe Chiwetel Ejiofor (12 Ani de Sclavie) si Leo Woodall (One Day), despre care se zvoneste ca va interpreta rolul de iubit tanar al lui Bridget.

Fielding a declarat anterior ca a decis sa-l elimine pe Mark Darcy din serie pentru ca nu si-a dorit ca Bridget sa devina „o casatorita multumita de sine”, un destin considerat total lamentabil in reflectiile anterioare ale lui Jones.

Citește în continuare