Skip to content

Taylor Swift o depaseste pe Rihanna si devine cea mai bogata artista din industria muzicala. Cu incasari de 2 miliarde de euro, Swift are in acest an cel mai de succes turneu din istoria divertismentului. 

Taylor Swift o depaseste pe Rihanna si devine cea mai bogata artista din muzica la nivel mondial, cu o avere estimata la aproximativ 1,45 miliarde de euro. In clasamentul general, Swift este al doilea cel mai instarit muzician din lume, dupa Jay-Z, cu o avere estimata la 2,2 miliarde de euro.

Noul titlu al lui Swift a fost confirmat recent de revista americana Forbes care a actualizat situatia financiara a artistei in urma succesului istoric al turneului Eras Tour. 

Jurnalistii de la Forbes estimeaza ca 600 de milioane de dolari din averea lui Swift provin din veniturile si redeventele turneului, alte 600 de milioane de dolari din valoarea catalogului sau muzical si 125 de milioane de dolari din investitii imobiliare. 

Revista financiara a precizat ca, dupa ce Swift a devenit miliardara in octombrie 2023 datorita veniturilor obtinute din turneul Eras Tour — cu bilete vandute pana la epuizare pentru fiecare concert in parte, fara exceptii —, este si primul muzician care ajunge in clasamentul miliardarilor bazandu-se in primul rand pe cariera muzicala — albumele si turnee — si nu pe alte afaceri conexe precum campanii de imagine sau branduri de beauty si moda.

De asemenea, Swift ar fi castigat anul trecut 100 de milioane de dolari numai din drepturile de autor ce i-au revenit de pe platforma de streaming Spotify, in mare parte datorita albumului „Midnights” din 2022 si versiunii reinregistrate a albumului „1989” din 2023, „1989 (Taylor’s Version)”.  

Averea lui Swift o plaseaza pe locul 2.117 pe lista Forbes a miliardarilor lumii, inaintea unor artiste precum Dolly Parton (450 milioane de dolari), Barbra Streisand (460 milioane de dolari), Celine Dion (550 milioane de dolari), Beyoncé (760 milioane de dolari), Madonna (850 milioane de dolari) si Rihanna (1,4 miliarde de dolari).

Rihanna are o avere cumulata predominant din afaceri conexe.

Clasata pe locul 2.336 pe lista miliardarilor lumii, Rihanna a atins la un moment dat un varf de 1,6 miliarde de euro, cea mai mare suma pe care a obtinut-o o cantareata de-a lungul istoriei. Insa averea Rihannei nu mai provine de multa vreme din muzica. De altfel, dupa primele patru albume, artista originara din Barbados a anuntat ca si-a concediat contabilii dupa ce a descoperit ca se apropia de faliment, acuzandu-i pe acestia de frauda.

Averea impresionanta a Rihannei se datoreaza investitiilor ei inteligente in linia de produse de ingrijire personala si machiaj Fenty Beauty, alaturi de brandul de lenjerie intima Savage x Fenty. Recent, a lansat si brandul Fenty Hair, cu produse gandite pentru toate tipurile de par. 

In plus, Rihanna a devenit recent imaginea parfumului J’Adore de la Dior, intr-un contract estimat la aproximativ 70 milioane de euro. In ultimul an a fost si ambasador al casei de moda Louis Vuitton, intr-o campanie cu bannere expuse in intreaga lume.

Intre timp, Taylor Swift se afla intr-o pauza inainte de ultima parte a turneului Eras care va fi reluat pe 18 octombrie cu un spectacol sustinut pe stadionul Hard Rock din Miami.

In august, Swift a incheiat etapa europeana a turneului iar la finalul acestui an va finaliza Eras Tour in Canada. Din cele 131 de concerte sustinute pana acum, artista a stabilit deja doua recorduri neatinse de un alt artist sau trupa anterior: primul turneu cu incasari de peste 1 miliard de dolari si primul turneu cu incasari de peste 2 miliarde de dolari. 

Pana la finalul turneului — mai sunt 18 showuri ramase, exista posibilitatea ca Swift sa se apropie de 3 miliarde de dolari, un varf care va fi extrem de greu de egalat in viitorul apropiat deoarece nu exista momentan un alt artist cu impact similar asupra publicului. Forbes sustine ca rezultatul final pentru Eras Tour este preconizat in jurul a 2,89 miliarde de dolari, din aceasta suma numai o mica parte merge catre Swift deoarece turneul are cea mai scumpa productie folosita vreodata intr-un turneu live.

Vanzarile ei sunt cu atat mai impresionante cu cat showul “Eras Tour” a fost deja inregistrat si este disponibil pe platforma de streaming Disney+. Cu toate acestea, fanii platesc minim cateva sute de euro pentru un bilet in ultimul rand al stadionului, in timp ce locurile cele mai bune pot costa pana la 11.000 de euro.

Recent, Swift s-a aflat in mijlocul unor controverse cand a declarat public ca o sustine pe Kamala Harris pentru presedintia Statele Unite, spre nemultumirea lui Donald Trump, care a prezis ca cantareata va „plati un pret mare” ca rezultat. Fostul presedinte american a distribuit pe retelele de socializare un mesaj acid in care scrie: “O urasc pe Taylor Swift”. 

Artista a ales sa nu comenteze pe marginea raspunsului acestuia insa autoritatea electorala din SUA a declarat ca mesajul ei de incurajare pentru tineri sa voteze a avut un impact urias pe site-ul de inscriere la vot, aproximativ 400.000 de persoane accesand platforma in orele care au urmat dupa postarea ei de pe Instagram — pe care o gasiti mai jos.

Citește în continuare