Skip to content

Pe 17 octombrie apare in Romania „De aici spre marele necunoscut,” un volum de memorii impresionant semnat de Lisa Marie Presley si fiica sa, Riley Keough.  Cele mai mari socante dezvaluiri de la abuzurile sexuale la virginitatea lui Michael Jackson

Elvis Presley si Lisa Marie Presley,

Pe 17 octombrie apare in Romania „De aici spre marele necunoscut,” un volum de memorii impresionant semnat de Lisa Marie Presley si fiica sa, Riley Keough.  Cele mai mari socante dezvaluiri  de la Elvis la Michael Jackson

Editura Nemira anunta lansarea volumului „De aici spre marele necunoscut,” un volum de memorii impresionant semnat de Lisa Marie Presley si fiica sa, Riley Keough, disponibil pentru cititorii romani incepand cu data de 17 octombrie.

„De aici spre marele necunoscut” spune povestea emotionanta a unei vieti traite sub umbra celebritatii, iubirii si pierderii. Lisa Marie Presley, fiica legendarului Elvis Presley, a fost o figura enigmatica, care, de-a lungul vremii, a captat atentia lumii intregi.

In acest volum de memorii, completat postum de fiica sa, Riley Keough, Lisa Marie impartaseste cu cititorii povesti despre momente intime din copilaria sa tumultuoasa la Graceland, relatiile sale complicate, maternitatea si luptele cu dependenta, despre bucuriile si provocarile personale, legatura profunda cu tatal sau, mariajul cu Michael Jackson si Danny Keough, dar si despre durerea coplesitoare traita dupa pierderea fiului sau, Benjamin.

Riley Keough a finalizat acest proiect editorial din iubire si respect pentru mama sa, aducand astfel la viata o poveste emotionanta, spusa pe doua voci, despre vindecare si iubire.

Riley Keough

Lisei Marie Presley declara: „Am vrut sa imi spun povestea pe cat de sincer am putut, asa cum am trait-o—fara filtre, fara pretentii. Viata a fost si cruda, dar si generoasa cu mine, iar in aceasta carte incerc sa fac pace cu ambele fete ale monedei.”

Cartea, transcrisa de pe casete in care singurul copil al lui Elvis si Priscilla Presley vorbeste deschis despre viata sa, este scrisa in vignette care alterneaza vocile mamei si fiicei. Aproximativ o treime din carte se concentreaza pe anii de copilarie ai Lisei Marie, atat cu tatal ei, cat si fara el, si descrie in detaliu relatia ei tensionata cu mama ei, iar o sectiune considerabila este dedicata lui Michael Jackson.

Presa americana, unde cartea e deja in promovare, publica de cateva saptamani fragmente si detalii din carte, unele cu informatii socante. Iata cateva dintre cele mai mari revelatii ale cartii

Cu mult inainte de moartea lui Elvis, Lisa Marie Presley isi facea griji ca el ar putea muri

„Am scris o poezie cu versul „Sper ca tatal meu sa nu moara””, isi aminteste ea. Printre multe incidente, ea descrie faptul ca l-a gasit cu fata in jos pe podeaua baii. Incercase sa se sprijine pe un suport pentru prosoape, care s-a rupt si el s-a prabusit.

Ultima data cand l-a vazut pe Elvis in viata, se intorcea de la o partida de racquetball. Tatal ei a imbratisat-o si a sarutat-o, au facut schimb de „te iubesc” si i-a spus: „Du-te la culcare”. Cand s-a trezit, a auzit o agitatie si Elvis a fost luat pe o targa. Lisa Marie, in varsta de 9 ani, s-a dus in dormitorul ei, a fumat nervoasa o tigara si a asteptat vesti. O ora mai tarziu, l-a auzit pe bunicul ei Vernon plangand: „A plecat, a plecat”.

In carte Lisa Marie sustine ca iubitul Priscillei Presley a agresat-o sexual ani de zile

Cand avea 10 ani, spune Lisa Marie, iubitul mamei sale, Michael Edwards, un model si actor, a intrat in camera ei in toiul noptii. „A spus ca ma va invata ce se va intampla cand voi fi mai mare”, spune ea in carte. „Isi punea mana pe pieptul meu si spunea ca un barbat va atinge aici, apoi isi punea mana intre picioarele mele si spunea ca te vor atinge aici”. Ea isi aminteste ca el a sarutat-o usor si a plecat.

Priscilla a fost furioasa cand Lisa Marie a dezvaluit incidentul si si-a chemat fiica pentru ca Edwards sa-si poata cere scuze. Dar abuzurile nu s-au oprit. „Ma atingea si ma batea, spunandu-mi sa nu ma uit” si lasand-o cu fundul vanat. „Presupun ca se masturba”, spune Lisa Marie. Cand Priscilla il confrunta, „el spunea: «Oh, eram beat» sau «De fapt, flirta cu mine»”.

Michael Jackson i-a spus Lisei Marie Presley ca era virgin

Le sarutase cu castitate pe Tatum O’Neal si Brooke Shields, si „a spus ca Madonna a incercat sa se cupleze cu el o data, dar nu s-a intamplat nimic”, spune in carte Lisa Marie.

„Eram ingrozita, pentru ca nu voiam sa fac pasul gresit. Cand s-a hotarat sa ma sarute pentru prima data, a facut-o pur si simplu. El instiga totul. Lucrurile fizice au inceput sa se intample, ceea ce m-a socat. M-am gandit ca poate nu vom face nimic pana nu ne casatorim, dar el a spus: „Nu astept!””

Lisa Marie isi aminteste de prima lor perioada impreuna ca fiind idilica: luna de miere in Orlando si mersul la Disney World in fiecare zi. „Eram chiar atat de fericita”, spune ea. „Nu am mai fost niciodata atat de fericita. Era o energie acolo, ceva la el care era cu adevarat remarcabil, ceva ce nu am mai vazut sau simtit in toata viata mea, in afara de tatal meu. … M-am indragostit de el pentru ca era normal.”

Cat despre acuzatiile de molestare a copiilor? „Nu am vazut niciodata un lucru de genul asta. Eu personal l-as fi ucis daca as fi vazut.”

Citește în continuare