Skip to content

Netflix anunta data lansarii pentru seria „Un veac de singurate” si sezonul 3 „Agentul de noapte”, alaturi de imagini de la filmarile celor doua productii.

Netflix anunta doua noutati: data lansarii pentru ecranizarea One Hundred Years of Solitude (Un Veac de Singuratate, celebrul roman al lui Gabriel García Márquez) si sezoanele 2 si 3 din The Night Agent (Agentul de Noapte), produs de Sony Pictures Television.

“Un Veac de Singuratate”, o serie formata din doua parti a cate opt episoade fiecare, va debuta cu primul capitol pe 11 decembrie 2024.

Bazat pe capodopera lui Gabriel García Márquez si regizat de Laura Mora si Alex García López, “One Hundred Years of Solitude” (Un Veac de Singuratate) reprezinta unul dintre cele mai ambitioase proiecte audiovizuale din istoria Americii Latine. Serialul a fost filmat in intregime in Columbia, cu sprijinul familiei laureatului Nobel.

„Ca regizor de film cu origine columbiana, a fost o onoare si o provocare uriasa sa lucrez la un proiect la fel de complex si care poarta la fel de multa responsabilitate ca One Hundred Years of Solitude (Un Veac de Singuratate), un proiect in care ne-am straduit sa intelegem diferenta dintre limbajul literar si audiovizual, precum si sa reusim sa construim imagini care sa contina frumusetea, poezia si profunzimea unei opere care a marcat intreaga lume. Am facut-o cu dragoste si respect pentru roman, cu sprijinul unei echipe tehnice si umane exceptionale”, a declarat regizorul Laura Mora care semneaza episoadele 4, 5 si 6.

„Regizarea acestui proiect a fost atat o provocare, cat si o aventura; la urma urmei, in viata, asumarea riscurilor este necesara pentru a da sens la ceea ce facem. Cand m-am scufundat in adaptarea One Hundred Years of Solitude (Un Veac de Singuratate), intentia mea a fost sa creez ceva autentic, care sa aiba statura unei productii internationale, pentru ca povestea o merita”, a adaugat Alex García López care a regizat episoadele 1, 2, 3, 7 si 8.

Un proiect al companiei de productie Dynamo (in portofoliu are 47 de lungmetraje si 25 de seriale de televiziune), serialul ii are ca scenaristi pe José Rivera, Natalia Santa, Camila Brugés, si Albatros González. Se afla in lucru din 2019.

Casatoriti impotriva dorintei parintilor lor, verii José Arcadio Buendía si Úrsula Iguarán lasa satul in urma si pornesc intr-o lunga calatorie in cautarea unui nou camin. Insotiti de prieteni si aventurieri, calatoria lor culmineaza cu intemeierea unui oras utopic pe malul unui rau de pietre preistorice pe care il boteaza Macondo. 

Cateva generatii din neamul Buendía vor marca viitorul acestui oras mitic, chinuit de nebunie, iubiri imposibile, un razboi sangeros si absurd, precum si frica de un blestem teribil care ii condamna, fara speranta, la un veac de singuratate.

Rolul lui Aureliano  Buendía va fi jucat de trei actori: Santiago Vásquez in adolescenta, Jerónimo Barón in tinerete si Claudio Cataño in perioada in care este colonel. Celelalte roluri vor fi jucate de Marco González (Jose Arcadio Buendía), Leonardo Soto (José Arcadio), Susana Morales (Úrsula Iguarán), Ella Becerra (Petronila Iguarán), Carlos Suaréz (Aureliano Iguarán) si Moreno Borja (Melquiades).

Publicata in 1967, One Hundred Years of Solitude (Un Veac de Singuratate) este una dintre operele emblematice ale lui Gabriel García Márquez, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura in 1982. Considerata o capodopera a literaturii hispano-americane si a celei universale si care a primit o recunoastere internationala, cartea a vandut peste 50 de milioane de exemplare si a fost tradusa in peste 40 de limbi.

Sezonul 2 din The Night Agent (Agentul de Noapte) revine pe Netflix in 2025.

The Night Agent (Agentul de Noapte) va avea si un al treilea sezon, alcatuit din 10 episoade. Filmarile vor incepe la Istanbul la finalul anului 2024 si vor continua la New York in 2025.

Sezonul 1 din The Night Agent (Agentul de Noapte) a fost cea mai urmarita productie Netflix in 2023, iar in prezent se situeaza pe locul 7 in topul celor mai urmarite productii Netflix in limba engleza din toate timpurile, cu 98,2 milioane de vizualizari in primele 91 de zile. In prima luna de la lansare, serialul s-a clasat pe locul 1 in Top 10 Global timp de patru saptamani consecutive si pe locul 1 in Top 10 pentru 87 de tari.

Bazat pe romanul lui Matthew Quirk, The Night Agent (Agentul de Noapte) este un thriller de actiune, centrat pe povestea lui Peter Sutherland, un agent FBI inferior ale carui eforturi de a-l salva pe Presedinte in Sezonul 1 ii ofera ocazia de a deveni agent de noapte in Sezonul 2. Cand incepe sa lucreze in organizatia secreta Night Action, Peter va intra intr-o lume in care pericolul este peste tot, iar increderea este insuficienta.

Rolul protagonistului Peter este jucat de actorul Gabriel Basso care va reveni pentru sezoanele 2 si 3.

Citește în continuare