Skip to content

ALICE FRANCIS deschide stagiunea BIG BAND-ului RADIO, cu un concert de ELECTRO-SWING. Se intampla joi, 17 octombrie la Sala Radio

Joi, 17 octombrie 2024 (de la 19.00), BIG BAND-ul RADIO dirijat de SIMONA STRUNGARU isi deschide noua stagiune pe scena bucuresteana cu un concert „electrizant”: The Magic of… Electro Swing.

Invitata speciala a serii esteALICE FRANCIS (Germania). Evenimentul inedit pentru scena muzicala din Romania imbina sonoritatile clasice de big band cu electro-swing, influente pop sau hip-hop si versatila voce a lui Alice Francis. In prezent, Alice Francis joaca rolul principal in spectacolul-omagiu dedicat celebrei Josephine Baker si intitulat „JOSEPHINE”, pe scena legendarei scene Wintergarten Varieté din Berlin.

Povestea de viata a cantaretei este la fel de spectaculoasa precum cariera sa artistica.

Nascuta la Timisoara, Alice Francis provine dintr-o familie in care mama era din Maramures si tatal din Tanzania, sosit in Romania pentru a studia stomatologia. La varsta de 5 ani, a plecat cu parintii in Germania, dar a pastrat legatura cu tara petrecandu-si vacante aici alaturi de familia mamei.

Dupa ce Alice Francis si-a lansat albumul de debut „St. James Ballroom” (la Universal Music Germany), in 2012, a prezentat un turneu mondial cu trupa sa si de atunci a lansat in total trei albume („Electric Shock” – 2017, „Club Noir” – 2023). A fost invitata pe scena unor mari festivaluri precum legendarul Montreux Jazz Festival, Africas Jazz à Carthage, Charlons en Champagne sau la evenimente gigantice precum Tomorrowland. Muzica sa este o combinatie de ritmuri electronice moderne din pop si hip hop, amestecate cu swing de scoala veche, jazz vintage si Charleston din anii ’20.

In 2022, Alice Francis a avut un rol de invitat in serialul istoric El Dorado KaDeWe (produs de televiziunea nationala germana ARD) si a avut sansa de a interpreta piesa-tema (What should bother you) exclusiv pentru serial. Coloana sonora a castigat Premiul Televiziunii Germane pentru cea mai buna coloana sonora in acelasi an.

Big Band-ul Radio va prezenta piese din repertoriul original al lui Alice Francis, precum „Catch the Killer” sau „Cakes and Applepies”, in versiuni orchestrate de Simona Strungaru si Florian Radu si titluri consacrate ale stilului swing, intr-o interpretare actuala, cu insertii ale DJ-ului Goldielocks.

Vor evolua in concert si dansatori de Swing si Lindy Hop, membri ai Companiei de dans Jazz Roots Bucharest. Cu energia și pasiunea specifice swing-ului, Jazz Roots Bucharest aduce energia originală a Lindy Hop-ului pe scena Salii Radio, dupa succesele inregistrate in colaborarile cu Big Band-ul Radio incepand din toamna anului 2022.

          Trupa Jazz Roots Bucharest a fost infiintata de Cristina Ciobanu in martie 2022, fiind compusă din profesioniști din domenii diverse, uniți de pasiunea comună pentru swing și de dorința de a invăța și a darui mai departe povestea acestui dans. Cristina Ciobanu dansează din 2017. Este prima femeie din Romania care a avut inițiativa de popularizare a acestui stil de dans și printre primii oameni care au inceput construirea comunității de swing in București.

Concertul va fi transmis LIVE la Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical. De asemenea, concertul poate fi ascultat LIVE online, pe site-urile celor doua posturi de radio, si prin intermediul aplicatiei Radio Romania, disponibila pe dispozitive Android si iOS.

Biletele sunt disponibile in sistem online pe www.bilete.ro si in Reteaua Bilete.ro  si la casa de bilete a Salii Radio (tel. 021 314.68.00).

Citește în continuare