Skip to content

In varsta de 86 de ani, Anthony Hopkins va juca in „Maserati: The Brothers”, un film biografic despre fratii care au fondat brandul Maserati. Va fi regizat de Bobby Moresco.

Anthony Hopkins va juca in „Maserati: The Brothers”, un film biografic regizat de Bobby Moresco despre fratii care au fondat una dintre cele mai celebre companii de automobile de inalta perfomanta din lume.

Potrivit Variety, Hopkins va interpreta rolul unui finantator italian care ii sustine  pe fratii Maserati la inceputuri, in jurul anului 1914. 

Proiectul este produs de italianul Andrea Iervolino, aflat in spatele filmelor despre Lamborghini si Ferrari.

Iervolino a fondat o noua companie de productie ce ii poarta numele, dedicata strict finantarii unor produse de film si televiziune care sa promoveze cele mai recunoscute branduri din Italia. Anterior, Iervolino a lucrat prin ILBE Group si a produs „Lamborghini: The Man Behind the Legend” — regizat tot de Bobby Moresco — si s-a numarat printre producatorii “Ferrari” al lui Michael Mann, cu Adam Driver si Penélope Cruz.

Intr-o declaratie oferita Variety, Iervolino a spus ca “este un vis devenit realitate sa il avem pe Anthony Hopkins la bord. Abilitatea sa de neegalat de a intruchipa personaje complexe va ridica fara indoiala nivelul povestii noastre si suntem nerabdatori sa vedem cum aduce profunzime rolului sau.”

Filmarile vor incepe in curand la Bologna, se preconizeaza ca distributia este completa insa nu se cunosc alte detalii in acest sens. Presa italiana speculeaza ca „Maserati: The Brothers” va intra in cinematografe pe 16 octombrie 2025.

Compania Maserati a fost fondata in 1914 intr-un garaj din orasul Bologna din centrul Italiei de catre trei frati: Alfieri, Ettore si Ernesto. 

Tridentul devenit emblema companiei este un simbol al uniunii celor trei frati care au mizat pe reteta traditionala italieneasca a unei afaceri de familie. In plus, tridentul este o replica a celui tinut in mana de sculptura care domina “Fantana lui Neptun” din Bologna, dupa un design al arhitectului Tommaso Laureti din 1563.

Inca de la inceputuri, compania – care acum este cunoscuta pentru masinile excentrice de lux – a fost legata de lumea curselor auto insa acest aspect a adus si tragedie familiei Maserati. Va fi un aspect bun de exploatat pe marele ecran.

Prima masina de curse Grand Prix a Maserati, numita „Type 26”, a fost vehiculul pe care Alfieri Maserati il conducea in cursa Messina Cup din 1927, cand a avut un accident aproape fatal. Alfieri a murit cativa ani mai tarziu, pe 3 martie 1932, la varsta de 44 de ani, din cauza complicatiilor legate de acel accident. 

In 1937, fratii, desi au ramas implicati, au vandut o participatie majoritara in compania care este acum detinuta de Fiat.

Cea mai recenta prestatie remarcabila a dlui Hopkins este rolul imparatului Vespasian in serialul „Those About to Die” al lui Roland Emmerich.

Dupa ce si-a imprumutat vocea pentru personajul Jimmy din cele doua parti ale filmului “Rebel Moon”, unul dintre cele mai ambitioase proiecte ale cineastului Zack Snyder, Anthony Hopkins va putea fi vazut in curand in doua productii noi. 

Pana la finalul anului, pe Netflix il veti vedea in “Mary”, un lungmetraj regizat de D.J. Caruso despre Fecioara Maria in care joaca rolul Regelui Irod — care, potrivit Evangheliei dupa Matei, a ordonat uciderea pruncilor sub 2 ani la Betleem.

Luna trecuta, la Festivalul de Film de la Toronto, a fost lansat thrillerul “Locked” in care Hopkins joaca alaturi de Bill Skarsgard intr-un remake dupa hitul argentinian “4×4”. Pelicula este regizata de David Yarovesky, va fi anuntata in curand.

Recent, dl Hopkins a incheiat filmarile pentru “Eyes in the Trees”, o productie Sci-Fi cu un scenariu bazat pe romanul “Insula Doctorului Moreau” al lui H.G. Wells, in regia lui Timothy Woodward Jr. 

In primavara acestui an a fost anuntat un alt film biografic in care Hopkins il va interpreta pe marele compozitor George Frideric Handel, in timp ce acesta si-a scris opera corala epica Messiah in doar 24 de zile, in vara anului 1741.

Filmul despre viata lui Handel  se numeste „The King of Covent Garden” si va fi regizat de Andrew Levitas care spune ca  „povestea se bazeaza pe o pereche improbabila, doi oameni care se intalnesc in momentele lor cele mai joase si care, impreuna, creeaza un magnific „sunet pentru popor” nemaiauzit pana acum.”

„The King of Covent Garden” il reuneste pe Hopkins cu casa de productie Embankment, care a sustinut si vandut filmul „The Father” al lui Florian Zeller, pentru care actorul a castigat al doilea Oscar din cariera in 2021.

Hopkins are o relatie stransa cu muzica clasica, deoarece a inceput sa cante la pian la varsta de sase ani inainte de a studia la Royal Welsh College of Music and Drama din Cardiff. A vorbit de mai multe ori in interviuri despre aceasta pasiune: „Muzica a fost prima mea dorinta, prima mea dorinta – si apoi am devenit actor”.

In ciuda inclinatiei spre actorie, legatura sa cu muzica a gasit o cale de a ajunge pe marele ecran. In 1994, si-a facut debutul regizoral cu August, pentru care a scris si coloana sonora. De asemenea, a vorbit despre modul in care muzica l-a ajutat sa-si gaseasca o cale de acces in rolurile sale: „L-am ascultat pe Copland tot timpul cand ma pregateam sa il interpretez pe Richard Nixon in film”.

El a jucat rolul Papei Benedict al XVI-lea care canta la pian in filmul The Two Popes din 2019 si chiar a avut un vals scris de el interpretat de André Rieu si orchestra sa.

De fapt, in studentie si-a dorit sa devina compozitor si a obtinut o bursa la facultatea de muzica si teatru. De acolo a ajuns sa fie student la actorie si a ramas pe linia respectiva. 

Desi realizarile sale muzicale nu se pot compara cu modul in care a excelat in actorie — doua premii Oscar, patru premii BAFTA, doua premii Primetime Emmy, un premiu Olivier —, Hopkins a lansat un album de muzica clasica intitulat „Composer” in 2012 si a ajuns pe locul 75 in topurile britanice cu primul sau single „Distant Star” pe care il puteti asculta in articolul de mai jos.

Citește în continuare