Skip to content

Rhea Costa celebreaza 15 ani cu o noua colectie la Bucharest Fashion Week. Galerie foto cu starurile de la Hollywood care i-au purtat creatiile. Catherine Zeta-Jones, Kate Beckinsale si Britney Spears, printre fanele brandului.

Rhea Costa isi lanseaza noua colectie Primavara/Vara 2025 la Palatul Regal, miercuri, 16 octombrie, in cadrul Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week. 

La o zi dupa ce s-au implinit 15 ani de la aparitia brandului creat de Andreea Constantin, brandul extins la nivel international si prezent in calendarul oficial Milan Fashion Week celebreaza longevitatea printr-o colectie speciala.

Inspirata de pasiunea din copilarie a Andreei Constantin pentru scrima, colectia imbina eleganta cu forta, disciplina si creativitatea.

Paleta cromatica include nuante neutre, metalice si pamantii, iar printre materialele utilizate predomina crepul de lana, jerseul sau lurexul. Piesele sunt versatile, ready-to-wear, ideale atat pentru zi, cat si pentru seara. Colectia reflecta elemente din ADN-ul Rhea Costa, cum ar fi drapajele ce definesc silueta si propune piese atemporale de calitate, concepute pentru a exprima putere si rafinament, menite sa fie purtate si iubite ani de zile. 

“Bucharest Fashion Week reprezinta un pas firesc pentru promovarea etichetei „Made in Romania”, care merita sa fie cunoscuta si apreciata la nivel global. Evenimente de acest gen ne ofera noua, designerilor romani, vizibilitate internationala, evidentiind calitatea creatiilor si deschizand totodata noi oportunitati. De asemenea, demonstreaza partenerilor internationali ca investim in imagine si avem incredere in brandurile noastre, ceea ce ii incurajeaza sa creada si ei in potentialul nostru.” spune Andreea Constantin, Owner si Designer Rhea Costa.

Evenimentul va avea loc la MNAR de la ora 18:00 si va fi transmis online pe www.rheacosta.com.

Colectiile RHEA COSTA reflecta angajamentul profund al brandului fata de sustenabilitate, incluzand de-a lungul anilor piese 100% eco-friendly si produse conform principiilor Zero Waste Design.

“Tendintele de consum evolueaza rapid, si este nevoie sa cultivam o apreciere mai profunda pentru ceea ce purtam. Tehnologiile si inovatiile vor aduce materiale din surse naturale si solutii mai avansate pentru reciclare, trasformand modul in care cream si consumam moda. iI viitor, sustenabilitatea joaca un rol esential, punand accent pe calitate in detrimentul cantitatii si educand consumatorul despre materialele folosite.” mai spune Andreea Constantin.

Lansat in 2009 in Romania, Rhea Costa este reprezentat prin colectiile Day to Night, Ready to Wear, Evening sau Bridal, fiind recunoscute la nivel global si disponibile in selectiile magazinelor de lux din Europa Centrala, Orientul Mijlociu, Asia sau Statele Unite ale Americii. 

Andreea Constantin a creat brandul Rhea Costa in 2009, dupa cativa ani de experienta in lumea modei ca model si ca stilist al revistelor Viva si Glamour. 

Cand a inceput, nu avea experienta sau studii in designul vestimentar iar primele rochii au fost create instinctual. Prima aparitie a fost o rochie gri pe care Malvina Cervenschi, muza brandului, a purtat-o pe covorul rosu la un eveniment monden. Ulterior, Andreea a inceput sa studieze singura croitoria si sa isi defineasca un stil aparte prin tehnica drapajului si siluetele de inspiratie greceasca preferate de starurile de cinema din epoca de aur a Hollyoowdului.

Prezenta brandului la targurile internationale si agentii de vanzari si de comunicare din intreaga lumea au transformat-o Rhea Costa intr-o afacere prezenta in Europa Centrala, SUA, Orientul Mijlociu si Asia.

Printre vedetele si celebritatile de la Hollywood care aleg sa poarte creatiile Rhea Costa se numara Kate Beckinsale, Ciara, Gigi Hadid, Emily Ratajkowski, Demi Lovato, Britney Spears, Giuliana Rancic (la MET Gala 2014), Kelly Rowland sau Catherine Zeta-Jones. Cele mai recente aparitii pe covorul rosu includ nume precum Peyton List, Rebel Wilson si Ramona Agruma, Carla Gugino, Gina Torres sau Robyn Lively.

Zilele trecute, actrita Rebel Wilson si sotia ei, Ramona (de origine romana), au purtat rochii Rhea Costa la evenimentele din jurul nuntii lor ce a avut loc in Sardinia. Cu aceasta ocazie, brandul Rhea Costa a fost mentionat pe site-ul Vogue SUA.

Citește în continuare