Skip to content

Roger Taylor declara ca trupa QUEEN ar putea lansa prima melodie noua fara Freddie Mercury dupa aproape 30 de ani. Solistul ar putea fi Adam Lambert.

Dupa aproape 30 de ani de la ultimul lor album, Roger Taylor sugereaza ca ar putea exista muzica noua din partea QUEEN in viitorul apropiat.

Intr-un interviu recent acordat revistei Uncut, bateristul QUEEN ─ si compozitor a multora dintre hiturile Queen, inclusiv „A Kind of Magic” si „Radio Ga Ga” ─ a fost intrebat daca el si colegii de trupa ar putea inregistra si lansa un material nou. „Cred ca am putea. Brian si cu mine vorbeam zilele trecute si amandoi am spus ca daca simtim ca avem un material bun, de ce nu? Inca mai putem canta. inca mai putem canta. Asa ca nu vad de ce nu.”, a raspuns Roger Taylor care desi are 75 de ani si suferita de artrita, continua sa cante la tobe cu aceeasi pasiune ca in tinerete.

In noiembrie 2022, Brian May a fost intrebat de Variety daca exista „vreo sansa” ca el, Taylor si cantaretul Adam Lambert sa inregistreze muzica noua impreuna. A raspuns: „Trebuie sa va spun ca nu s-a intamplat inca, dar aducem subiectul in discutie. In general, atunci cand suntem impreuna, spectacolul live ne consuma cu totul. Nu prea avem timp sa discutam despre nicio actiune de studio. Simt ca publicul vrea sa cantam live. Iar cand nu suntem in turneu, Adam are propria sa cariera. Deci, presupun ca oportunitatea de a face un album impreuna nu apare, dar nu spun ca nu s-ar putea intampla.”

In urma cu patru ani, May si Taylor au dezvaluit revistei Classic Rock ca au incercat sa inregistreze un nou cantec cu Lambert, dar in cele din urma au decis sa nu il lanseze.

„Am inregistrat un cantec pe care de fapt nu l-am terminat. Nu-mi amintesc cum se numeste. Cred ca inca discutam cum ar trebui sa-l numim.”, a spus Taylor la acea vreme.

„A fost un cantec pe care am incercat sa il adaptam si care a venit de la un prieten. Avea toate calitatile pentru a fi un cantec grozav, dar nu reuseam sa-l descifram. Nu am putut ajunge in punctul potrivit.”, a adaugat May. Sesiunile de inregistrare ar fi avut loc in Nashville, in timpul unui turneu “QUEEN + ADAM LAMBERT” desfasurat in SUA.

In interviul acordat recent, Taylor a adaugat ca nu exclude un intreg album Queen cu vocea lui Adam Lambert in locul lui Freddie Mercury: “Ar fi frumos sa facem niste chestii. Nu exclud ideea. Adam a spus: ‘Oricand vreti sa cant pe ceva…’ Daca ceilalti doi decid: ‘Hai sa facem ceva’, as fi acolo.”

In mod obisnuit, daca un muzician doreste sa pregateasca publicul pentru o lansare, face afirmatii precum cele oferite de Taylor care vor starni entuziasmul fanilor Queen. De altfel, Brian May indica anul trecut ca va lansa noile melodii numai in momentul in care va simti ca este ceva cu adevarat special.

In ceea ce il priveste pe Adam Lambert, solistul a recunoscut ca simte o presiune imensa in crearea unui album alaturi de Queen si gandul de a fi comparat cu Freddie Mercury il sperie.

Legendara trupa britanica a lansat postum cel de-al 15-lea si ultimul album de studio, „Made In Heaven”, in 1995, dupa moartea solistului Freddie Mercury in 1991.

In 2004, Queen a inceput sa cante cu Paul Rodgers ca vocalist principal. In 2009, Lambert, May si Taylor au impartit pentru prima data scena in cadrul emisiunii „American Idol” pentru o interpretare a piesei „We Are The Champions”.  

Au facut echipa din nou in 2011 la MTV European Music Awards din Belfast, Irlanda, pentru un colaj de opt minute cu „The Show Must Go On”, „We Will Rock You” si „We Are The Champions”, iar in vara anului 2012, Lambert a sustinut o serie de spectacole cu QUEEN in intreaga Europa. De atunci au incheiat o serie de turnee si au cantat la unele dintre cele mai mari festivaluri din lume.

Brian May l-a descris pe Lambert ca fiind singurul cantaret pe care trupa l-a gasit capabil sa tina locul lui Freddie Mercury: „Adam este prima persoana pe care am intalnit-o care poate canta tot catalogul QUEEN fara sa clipeasca. Este un dar de la Dumnezeu”. 

Cel mai recent turneu impreuna a fost „Rhapsody Tour”, care s-a incheiat la Tokyo in februarie anul acesta. S-a desfasurat pe o perioada de cinci ani, a inclus 109 showuri si a avut incasari de peste 133 de milioane de dolari.

In octombrie 2022, Queen a difuzat o piesa redescoperita cu vocea lui Mercury, „Face It Alone”.

In prezent, Queen nu are programate concerte live. Cu toate acestea, Queen Extravaganza, trupa tribut oficiala Queen, va porni intr-un turneu in Marea Britanie si Irlanda in 2025, o serie de spectacole care celebreaza cea de-a 50-a aniversare a piesei „Bohemian Rhapsody”.

Intre timp, Queen a anuntat o noua reeditare a albumului de debut din 1973.

Citește în continuare