Skip to content

Galeria Anca Poterasu deschide o noua expozitie cu lucrarile a 17 artisti din Romania, Germania, Croatia si Austria. Include creatii de Aurora Kiraly, Bogdan Rata, Anetta Mona Chisa si Megan Dominescu.

Marti, 22 Octombrie, incepand cu ora 18:00, Galeria Anca Poterasu deschide o expozitie de grup cu lucrarile a 17 artisti care au facut parte din proiectul Artists for Artists Residency (AFAR). 

Expozitia se numeste Linia Izei – Part II, curatoarea este Marie Maertens. Printre artistii inclusi in selectie se numara Aurora Kiraly, Bogdan Rata, Anetta Mona Chisa si Megan Dominescu.

Va putea fi vizitata pana pe 5 decembrie la adresa galeriei din Bucuresti, pe strada Popa Soare, la numarul 26.

Pe langa artistii deja mentionati, expozitia reuneste lucrarile realizate in timpul rezidentei de Yasmina Assbane, Yana Bachynska, Liesbeth Bik & Jos Van Der Pol, Kamruzzaman Shadhin, Tanja Boukal, Željko Beljan, Dan Visovan, Delia Popa, Mihaela Moldovan, Loredana Ilie, Ilie Mihali si Donald Simionoiu. 

Pe parcursul rezidentei, artistii au avut ocazia de a invata tehnici traditionale de tesut, cusut si vopsit de la mestesugari locali, aplicandu-le in creatii contemporane. Astfel, expozitia nu doar conserva si protejeaza patrimoniul cultural imaterial, ci si promoveaza practici mai ecologice si sustenabile. Lucrarile prezentate includ textile, ceramica, lemn si materiale reciclabile, reflectand un amestec de traditie si inovatie contemporana.

Marie Maertens este curator, istoric de arta, critic de arta si jurnalista. 

Recent, a fost director artistic al Bordeaux Art & Design si s-a ocupat de artistii rezidenti la Fundatia Fiminco, de unde a rezultat expozitia Urban Odysseys. In 2022, a organizat expozitia Power Flower la 109, ca parte a Bienalei de la Nisa si In this world, I’m a stranger, la Hiflow, in Geneva. 

In 2020, a conceput expozitia American Women, the Infinite Journey la Patinoire Royale din Bruxelles, despre artistele americane, iar in 2018, a dezvoltat The Surface of the East Coast – initiata la 109 in Nisa, vara anului 2017 – apoi dezvoltata in cinci galerii din Manhattan si un talk la Ambasada Frantei din New York. 

Colaboreaza regulat cu media Connaissance des arts sau Projets Media, in contextul textelor critice sau interviurilor cu artisti, galerii, curatori de expozitii, dar si in realizarea de videoclipuri si podcasturi cu artisti vizuali sau jucatori din piata de arta. Anterior, a colaborat cu revistele Art Press, Le Journal des arts, L’Officiel Art.

Proiectul Artists for Artists Residency (AFAR) are ca scop imbunatatirea mobilitatii artistilor vizuali contemporani si curatorilor din Romania, Germania, Croatia si Austria. Este coordonat de Asociatia Romana pentru Arta Contemporana (ARAC) in colaborare cu cei trei parteneri din consortiu: Goethe Institute Network, Asociatia Croata a Artistilor Plastici si Künstlerhaus Vienna.

Citește în continuare