Skip to content

De astazi in parcul Titan e Sarbatoarea Dovlecilor. Intrarea e libera. Veti avea  doua tone de dovleci pentru a fi sculptate, mancaruri pe baza de dovleac la vanzare, Dl Goe si trupa Popas in concert

Festivalul dovlecilor, Titan Pumpkin Fest, are loc in Capitala intre 18 si 20  octombrie, evenimentul are loc in zona Scenei, cu intrare dinspre Strada Liviu Rebreanu si zona Calul Titanilor.  

Titan Pumpkin Fest e un antrenament in avanpremiera Halloweenului dar si o ocazie de a ne intoarce la traditiile romanesti de toamna.

Publicul va avea acces la diferite activitati, in patru zone ale festivalului: ateliere creative, zona de spectacole, cea dedicata designerilor si artizanilor si zona cu preparate culinare. Intrarea la eveniment este libera.

Pumpkin Fest 2024 se remarca prin cantitatea de dovleci oferiti publicului pentru a fi sculptati Vizitatorii de toate varstele vor avea acces la circa 2 tone de dovleci, pe parcursul unui adevarat maraton artistic de sculptat. Acesta se va desfasura in zona atelierelor de creativitate din cadrul festivalului. Programul acestor ateliere este astfel: vineri, 18 octombrie, orele 14.00 – 21.00 , sambata si duminica, 19-20 octombrie, orele 10.00 – 21.0o.

Publicul are si o zona de food unde va putea cumpara si degusta diverse preparate culinare pe baza de dovleac: placinte, burgeri, dovleac copt, dovleci pane, prajituri etc.

Vizitatorii vor avea la dispozitie si alte mancaruri, cum ar fi cele traditionale romanesti, preparate la ceaun, gratar, tochitura, sarmele, pomana porcului cu mamaliga si alte garnituri. De asemenea, vor fi si produse culinare din alte culturi gastronomice: sud-americana, sarba si greaca. Astfel, publicul se va putea delecta cu arepas cu paine  din aluat de faina de porumb si umpluturi diverse, preparat consumat in partile de nord ale Americii de Sud inca din timpurile precolumbiene si care predomina in bucataria din Columbia si Venezuela. Bucataria traditionala sarba va fi si ea reprezentata la eveniment prin celebra plescavita (un amestec din carne tocata fin si condimente ca: sare, piper, ceapa si alte ierburi aromatice, prajita, si care in interior poate avea umplutura cu branza, ceapa, ardei etc.). Bucataria greceasca vine cu celebrul gyros, carne gatita pe o rotiserie verticala, apoi feliata si servita in pita, impreuna cu alte ingrediente: rosii, ceapa, cartofi prajiti si tzatziki.

Sarbatoarea dovlecilor se adreseaza tuturor varstelor, dar mai ales copiilor. Unele dintre activitatile inedite dedicate acestora vor fi plimbarile cu poneii.

Astfel, cei mici vor face cunostinta cu simpaticele animale pe tot parcursul zilelor de weekend ale festivalului, sambata, 19 octombrie si duminica, 20 octombrie.

Dansul, teatrul si muzica nu vor lipsi de la Titan Pumpkin Fest. Publicul va putea participa, in zona scenei, la spectacolele de teatru pentru copii Castelul Vrajitoarelor si Valiza cu Surprize, dar si la concertul sustinut de corurile Amadeus Academy si Fantezia Lunii.

In zilele de weekend, pe scena Titan Pumpkin Fest vor performa DJ ABASC si DJ Pixar Stelar, dar si trupe ca Antebellum (sambata, 19 octombrie, ora 19.00), Dl Goe (sambata, 19 octombrie, ora 20.00), GRAFITTI si Popas Band (duminica, 20 octombrie, ora 20.00).

Citește în continuare