Skip to content

Muzica din filmul Singur acasa poate fi ascultata in versiunea unui cor de 60 de persoane insotind live filmul. Spectacolul are loc pe 1 decembrie la Sala Palatului

140 de artisti, dintre care 60 de solisti ai Corului Academic Radio si 80 de instrumentalisti ai Orchestrei Nationalei Radio, vor urca pe scena Salii Palatului din Capitala pe 1 decembrie, intr-o reinterpretare a muzicii din filmul Singura Acasa.

 Muzica lui John Williams, unul dintre cei mai realizati si de succes compozitori pentru film si scena din lume, ajunge live si in Romania, artistul fiind compozitorul muzicii din film. De-a lungul carierei sale Williams a obtinut cinci premii Oscar si nu mai putin de 54 de nominalizari la Oscar, sapte premii ale Academiei Britanice, 25 de premii Grammy, patru Globuri de Aur si cinci premii Emmy.

Faimoasa pelicula Singur acasa va putea fi vizionata pe 1 decembrie la Sala Palatului din Capitala, intr-un format in premiera pentru Romania. Muzica din film va fi interpretata live, pe fundalul proiectiei, de Orchestra Nationala Radio, cu participarea Corului Academic Radio, sub bagheta dirijorului Stefan Geiger.

Biletele au fost puse deja la vanzare.

John Williams a compus muzica pentru mai mult de o suta de filme, inclusiv toate cele noua filme Star Wars, primele trei filme Harry Potter, Schindler’s List, E.T., Jaws, Jurassic Park, Saving Private Ryan, Lincoln, Close Encounters of the Third Kind, Superman si Indiana Jones. A obtinut cinci premii Oscar si nu mai putin de 54 de nominalizari la Oscar, sapte premii ale Academiei Britanice, 25 de premii Grammy, patru Globuri de Aur si cinci premii Emmy.

De cand a aparut Home Alone, filmul a ocupat un loc unic in inimile unui public foarte larg. Regizorul Chris Columbus a venit cu o abordare unica, proaspata si inocenta, iar filmul a devenit o traditie in perioada sarbatorilor de iarna.

Singur acasa se numara printre cele 25 de filme incluse anul trecut in Registrul National de Film al SUA de catre Biblioteca Congresului American

In Singur acasa, lansat pe 10 noiembrie 1990 la Chicago, in SUA, actorul american Macaulay Culkin il interpreteaza pe Kevin McCallister, un baietel de opt ani care, dupa ce este lasat din greseala acasa, trebuie sa-si apere locuinta de doi hoti neindemanatici. Plin de umor si caldura, Singur acasa, este o poveste de Craciun care aduce bucurie intregii familii. Conform audientelor publice ale televiziunilor care difuzeaza in fiecare an filmul, peste doua milioane de romani se uita in luna decembrie la Singur acasa si Singur acasa: Pierdut in New York, ambele avandu-l in distributie pe Macaulay Culkin..

Citește în continuare