Skip to content

DC Comics face o schimbare revolutionara. Benzile desenate vor fi realizate in format vertical, pentru smartphone. In viitor, revistele in print vor fi inlocuite cu variante interactive numite webcomics. 

DC Comics va lansa in premiera o platforma digitala pentru benzi desenate, exclusiv pentru telefonul mobil. Este un pas revolutionar care transforma, dupa aproape 90 de ani, formatul traditional al benzilor desenate in format vertical, adaptat tehnologiei curente. 

Platforma se va numi DC GO! si va putea fi accesata prin aplicatia DC Universe Infinite, disponibila pe iOS si Android. Este prima data cand compania dezvolta benzi desenate verticale pentru telefonul mobil, initiativa vine ca raspuns la cererea din ce in ce mai mare a fanilor.

In aplicatie vor putea fi urmarite titluri clasice, adaptate la noul format vertical, dar si noi benzi desenate care ilustreaza povesti de drama, fantezie, romantism, politiste si comedie.

Primele titluri disponibile pe platforma sunt ”Harley Quinn in Paradise” de la artistii Siobhan Chiffon si Cathy Le si scriitorul CRC Payne — cel care a creat ”Batman: Wayne Family Adventures”, cea mai populara serie DC Comics —, ”Nothing Butt Nightwing” creata de scriitorul Patrick R. Young si artistul Moy R. Marco si ”Renaissance of Raven” de Sina Grace, Nico Bascuñan, Katherine Lobo si Carola Borelli.

Printre benzile clasice ale universului DC care vor fi adaptate si incluse in aplicatie se numara ”Batman: Hush”, ”All-Star Superman” si ”Supergirl: Woman of Tomorrow”. 

Compania are cea mai mare colectie de benzi desenate din lume, care dateaza de peste 90 de ani. In timp, toate titlurile vor fi adaptate pentru telefonul mobil. Pentru inceput, acestea vor putea fi accesate in mod gratuit. 

Aplicatia va fi lansata pe 11 noiembrie. 

DC GO! deschide o noua era pentru benzile desenate in mediul digital. Popularitatea revistelor in print este in scadere, iar publicul tanar isi doreste versiuni interactive, sub forma unor jocuri — tendinta se numeste “gamification”.

Noua categorie, cunoscuta ca ”webcomics”, este din ce in ce mai populara printre fanii benzilor desenate. DC Comics si Marvel lucreaza de cativa ani la aplicatii interactive care sa atraga noua generatie de copii si adolescenti spre produsele lor.

Pe langa adaptarea la mediul digital, subiectele benzilor desenate se schimba de la o generatie la alta, in functie de subiectele de interes ale cititorilor. In 2021, DC Comics a lansat o versiune a noului Superman care este bisexual si este indragostit de un jurnalist.

Puteti afla mai multe detalii la articolul de mai jos. 

DC Comics a publicat anul trecut si o serie de benzi desenate cu Trinity, fiica lui Wonder Woman,  povestea prin care celebrul personaj, care a devenit o emblema a miscarii feministe, este prezentat ca mama.

Citește în continuare