Skip to content

Spectacol cu 20 de violoncele pe scena Ateneului Roman. Va include interpretari ale unor piese clasice si moderne, de la Mozart la Queen (Bohemian Rhapsody), Coldplay si Game of Thrones.

Ansamblul Violoncellissimo, aflat in plin turneu national “Clasic la puterea a III-a”, va sustine un concert la Ateneul Roman sambata, 26 octombrie, incepand cu ora 19.00.

De la muzica clasica la hiturile contemporane, toate piesele din concert au fost adaptate special pentru ansamblul de violoncele, oferind publicului o perspectiva noua asupra unor lucrari celebre.

Programul concertului include interpretari ale unor piese de referinta precum suita Carmen de Georges Bizet, intr-un aranjament special realizat de Werner Thomas-Mifune, dar si lucrari emblematice precum Oblivion si Libertango de Astor Piazzolla, in aranjamentul maestrului Marin Cazacu.

Un moment de maxima atractie al serii va fi interpretarea celebrei Bohemian Rhapsody a trupei Queen, intr-un aranjament inedit semnat de Ionut Teodorescu si Andrei Tudor, demonstrand versatilitatea extraordinara a violoncelului si capacitatea sa de a reda complexitatea acestei capodopere rock.

Publicul va avea, de asemenea, ocazia sa asculte teme muzicale moderne precum coloana sonora din Game of Thrones si Viva la Vida de Coldplay, precum si compozitii originale romanesti, printre care Al Fine de Cornelia Tautu si Tribute to Mozart de Radu Sinaci.

Concertul se va incheia cu Bacchanale in stil romanesc, o fuziune intre muzica lui Saint-Saëns si elemente ale folclorului romanesc, in aranjamentul lui Radu Sinaci.

Biletele pentru eveniment sunt disponibile la casa de bilete a Ateneului Roman si online pe OVE.ro.

Violoncellissimo continua Turneul National Clasic la  puterea a III-a in luna noiembrie, cu alte doua concerte: la Botosani, la 1 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Filarmonicii si la Iasi, in 3 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Unirii.

Violoncellissimo s-a format la initiativa lui Marin Cazacu, care, alaturi de actuali si fosti studenti ai sai, a deschis un nou drum in promovarea muzicii si a tinerelor talente din Romania. 

In anul 2001, concertul sustinut de Violoncellissimo in cadrul Festivalului International George Enescu s-a bucurat de un mare succes. Sapte ani mai tarziu, ansamblul uimea publicul cu un moment muzical fara precedent, cand 60 de violoncelisti au urcat pe scena Ateneului Roman – „un concert demn de cartea recordurilor”, dupa cum a scris, la acel moment, presa. 

In data de 26 mai 2013, Marin Cazacu a urcat din nou pe scena Ateneul Roman, intr-un concert alaturi de 100 de violoncelisti. In ultimii ani, ansamblul a sustinut concerte in cadrul a unor importante evenimente culturale din Romania si strainatate.

Citește în continuare