Skip to content

Chris Hemsworth, in discutii pentru rolul principal in „Fat-Frumos”, un nou film Disney. Actorul se pregateste sa filmeze si Crime 101, cu Halle Berry, Mark Ruffalo si Barry Keoghan.

Chris Hemsworth este in discutii pentru a juca rolul personajului principal in “Fat Frumos”, un nou film produs de Disney care va ecraniza povestea printului fermecat, aflat in mod obisnuit in umbra unei domnite ce asteapta sa fie salvata.

Momentan, Disney nu a comentat implicarea lui Hemsworth insa se stie ca Simon Farnaby si Jon Croker lucreaza la scenariu alaturi de regizorul Paul King, cunoscut pentru filme pentru copii si intreaga familie precum “Paddington” si “Wonka”, doua succese uriase de box office.

Personajul Fat-Frumos — in engleza “Prince Charming” — are mai multe origini in literatura, inclusiv in mitologia romaneasca unde este personajul erou care se lupta cu fortele ale raului pentru salva o printesa.

In filmele si animatiile Disney, Fat Frumos este in mod obisnuit personajul generic care se casatoreste cu multe dintre printesele Disney. Desi este asociat deseori cu Frumoasa din padurea adormita si si Alba ca Zapada, adevarata sa origine este Cenusareasa. 

Surse din cadrul proiectului au declarat pentru presa americana ca noul film nu va fi legat in mod specific de Cenusareasa si va explora probabil complexitatea unui personaj descris de obicei ca fiind foarte superficial.

Anterior, Richard Madden a jucat rolul printului fermecat in filmul live-action Cenusareasa din 2015, alaturi de actrita Lily James in rolul viitoarei printese.

Pentru Disney, noul proiect este o miscare inteligenta de a-si extinge catalogul vast de personaje animate aduse la viata in spatiul real, in filme live-action. 

Cel mai recent caz a fost ecranizarea Mica Sirena (2023) in care Halle Bailey a jucat rolul lui Ariel. Anul acesta va fi lansat prequel-ul Mufasa, inspirat de succesul Lion King, vocea tanarul leu va apartine lui Aaron Pierre, cunoscut pentru rolul supereroului John Stewart din serialul Green Lantern de la HBO.

Anul viitor, pe marele ecran vor fi lansat alte doua titluri care ecranizeaza povesti indragite: Alba ca Zapada si Lilo & Stitch.

Pentru Chris Hemsworth, cariera lui pare sa se afle intr-un punct culminant. Dupa ce l-a jucat pe Thor in mai multe filme, anul acesta l-a jucat pe Dementus in prequel-ul Mad Max: Furiosa, precum si vocea unui Optimus Prime mai tanar in filmul animat Transformers One. 

Pe langa rolul lui Fat-Frumos — pentru care are fizicul si carisma potrivite —, actorul de origine australiana se afla in discutii pentru rolul principal intr-un film care va combina francizele Transformers si G.I. Joe.

Un alt film important in care ar putea juca Hemsworth este mult-asteptatul Avengers: Doomsday, programat sa inceapa filmarile in 2025. Cu toate acestea, nu este clar daca prezenta lui Hemsworth in rolul lui Thor va fi necesara.

Pe langa proiectele mentionate mai sus, actorul va juca in thrillerul Crime 101, produs de Amazon MGM Studios. Colegii lui de distributie vor fi Monica Barbaro, cunoscuta pentru rolul sau din Top Gun: Maverick, si Mark Ruffalo, care a lucrat alaturi de Hemsworth in franciza Avengers si filmele Marvel.

Crime 101 va fi scris si regizat de Bart Layton si urmareste un hot de bijuterii veteran pe nume Davis care planuieste un jaf complex si complicat cu miza mare. Din distributie mai fac parte Mark Ruffalo, Barry Keoghan si Halle Berry.

Intre timp, weekendul acesta va recomandam sa urmariti pe Disney+ seria documentara „Chris Hemsworth: Dincolo de limite” in care actorul din THOR, alaturi de oameni de stiinta si medici, analizeaza reteta unei vieti longevive. In timpul filmarilor, Hemsworth a descoperit ca este predispus la Alzheimer.

Citește în continuare