Skip to content

Pe Disney+ a fost lansat Doctor Odyssey, un nou serial semnat de Ryan Murphy. Ii are in distributie pe Joshua Jackson, Don Johnson si Shania Twain.

Un nou serial medical semnat de regizorul, producatorul si scenaristul Ryan Murphy – „Doctor Odyssey” – este acum disponibil pe Disney+. Momentan, pe platforma au fost lansate primele doua episoade, urmand ca noi episoade sa fie lansate in fiecare joi.

Protagonistul seriei este Max, interpretat de Joshua Jackson, noul medic al unui vas de croaziera de lux, unde personalul lucreaza din greu si se distreaza din plin. 

Max si echipa sa mica, dar puternica se confrunta cu diferite crize medicale fara precedent, dar si intre ei, la mile departare de tarm. Serialul a fost comparat cu Anatomia lui Grey.

Pe langa Joshua Jackson, din distributia serialului „Doctor Odyssey” fac parte si Phillipa Soo, Sean Teale si Don Johnson. Cantareata Shania Twain apare, de asemenea, intr-un rol episodic. 

Joshua Jackson este si producator executiv al titlului, alaturi de Ryan Murphy, acesta este unul dintre cele patru proiecte pe care Murphy le-a lansat in aceasta toamna, alaturi de Monster: The Eric and Lyle Menendez Story, American Sports Story si Grotesquerie.

Scenariul serialului, produs de 20th Television, este scris de Ryan Murphy, Jon Robin Baitz si Joe Baken. Paris Barclay, colaborator obisnuit al lui Murphy este de asemenea regizor si producator executiv.

Intr-o recenzie publicata in The Guardian — care a vazut serialul in intregime, fiind difuzat deja pe ABC in SUA —, noua creatie a lui Ryan Murphy este descrisa ca fiind “atat de proasta incat este geniala”.

Don Johnson il joaca pe Robert Massey, capitanul unui vas de croaziera de lux numit Odyssey. Asistentele Avery Morgan si Tristan Silva (Phillipa Soo si Sean Teale) asteapta cu resentimente sosirea noului medic, despre care presupun, dupa CV-ul sau – a absolvit Yale, a facut parte din Corpul Pacii, laureat al premiului umanitar ONU – ca va fi un batran arogant care ii va trata urat.  Sunt surprinse cand apare in peisaj Dr. Max Bankman, jucat de Joshua Jackson, cunoscut pentru rolul Pacey din Dawson’s Creek.

La inceput, Dr. Max este un pic increzut si dispretuitor fata de pacienti, dar capitanul il aduce cu picioarele pe pamant dupa ce ii spune ca oamenii au economisit ani de zile pentru o astfel de croaziera.

In fiecare episod, medicii se confrunta cu trei sau patru crize medicale, unul dintre episoade fiind dedicat operatiilor estetice. Pe langa otravirea cu iod, primele doua episoade prezinta o fractura de penis, o trahee perforata si o relocare claviculara, un Covid aproape fatal, resuscitarea unui om aruncat peste bord, o epidemie de boli venerice, episoade cardiace provocate de pudrele dietetice, o femeie din Veneuzela (Kassandra Cruz) periculos de deshidratata.  

Este un serial care ilustreaza diferitele aspecte ale vietii, printre actori care joaca roluri episodice se numara Shania Twain, Kayla Compton si Chord Overstreet.

Joshua Jackson a jucat recent in serialele „Fatal Attraction” si „Dr. Death”, cea din urma i-a adus o nominalizare la Critics Choice Award 2022 pentru cel mai bun actor intr-o serie limitata. In prezent, Jackson filmeaza „Karate Kid” pentru Sony Pictures.

In serial il veti vedea des si pe Don Johnson, cunoscut ca Det. Sonny Crockett in serialul „Miami Vice”, este una dintre vedetele care au definit anii 1980.  Rolul i-a adus un Glob de Aur pentru cea mai buna interpretare a unui actor intr-un serial TV in 1986.

Citește în continuare