Skip to content

Ocolul lumii in 59 de zile, cu trenul de lux. In 2025 puteti calatori prin 20 de orase de pe 4 continente, cu experiente culturale si culinare inedite. In program se afla opriri la Sinaia si Bucuresti. 

Agentia de turism de lux Railbookers a anuntat un nou itinerariu intitulat „In jurul lumii cu trenul de lux” pentru 2025. Calatorii vor petrece 59 de zile in cele mai luxoase trenuri si hoteluri din lume, descoperind 12 tari de pe patru continente.

Programul a fost lansat in 2023, primele calatorii au avut loc anul acesta, fiind declarate un mare succes. Pentru 2025, itinerariul cuprinde vizite in peste 20 de orase si la o multime de situri din Patrimoniul Mondial UNESCO. Sunt programate opriri si in Romania, la Sinaia si la Bucuresti.

Pachetul turistic a fost gandit pentru persoanele care isi doresc o pauza de la stresul cotidian pentru a explora bogatia culturala, culinara si istorica regasita in America de Nord, Europa, Asia si Africa.

Calatoria incepe pe 3 septembrie 2025 in Canada si se incheie in Singapore. Pe langa deplasarile cu trenul, sunt incluse transferuri cu automobilul si experiente culturale inedite, dar si o parte din mesele si zborurile de pe un continent pe altul.

Oaspetii vor calatori la bordul a sapte dintre cele mai elegante si prestigioase trenuri din lume, inclusiv Belmond Royal Scotsman in Scotia, La Dolce Vita Orient Express in Italia si Venice Simplon-Orient-Express, care traverseaza mai multe tari din Europa.

O parte din noptile de cazare vor fi asigurate in cusetele de lux ale trenurilor, altele vor fi la hoteluri de 5 stele, incluse in pretul pachetului. In tren vor putea fi servite toate mesele, iar la diversele opriri sunt programate pranzuri si cine la restaurante de lux.

Pretul pentru un pachet complet incepe de la 116.000 de euro de persoana. Pentru cei care nu isi doresc sau nu isi permit intreaga calatorie, exista si posibilitatea rezervarii unuia sau mai multor segmente pe o perioada mai restransa din program. Rezervarile pot fi facute aici.

Calatoria incepe in Vancouver cu trenul Rocky Mountaineer care trece prin cele mai spectaculoase zone montane ale Canadei. Continua ulterior spre Europa, cu opriri in Franta si Italia. 

Dupa 7 zile prin nord, pasagerii vor lua un avion din Calgary spre Edinburgh pentru a explora capitala Scotiei. Itinerariul continua cu un tur prin peisajele superbe ale regiunii Highlands si include ceaiul de la ora 5 servit la bordul trenului Belmond Royal Scotsman.

De la Edinburgh va fi luat un zbor spre Roma pentru o calatorie cu spectaculosul tren La Dolce Vita Orient Express spre Venetia si Verona, unde oaspetii vor putea lua parte la tururi private ale palatelor italiene.

Dupa Verona, urmeaza un drum cu Venice Simplon-Orient-Express spre Paris si o sedere de doua nopti in capitala franceza. Programul cuprinde tururi private la Luvru si un spectacol la Moulin Rouge. Din Paris, oaspetii se vor imbarca inapoi in Orient Express pentru ruta istorica spre Istanbul, cu opriri la Budapesta si Bucuresti.

In Romania, calatoria trece prin Sinaia, cu o vizita la Castelul Peles si un tur ghidat al cladirilor istorice din Bucuresti.

Dupa opririle prin Romania, urmeaza un drum nocturn prin Bulgaria spre Turcia si doua zile de vizite prin Istanbul. Mai apoi, oaspetii se vor imbarca pentru un zbor de sase ore spre New Delhi, India, pentru vizitarea unor destinatii emblematice precum Agra si Jaipur.

Din India, va fi luat un alt zbor de 14 ore spre Johannesburg, in Africa de Sud, urmat de o calatorie cu trenul Rovos Rail pentru a explora Parcul National Hwange si Cascada Victoria din Zimbabwe. 

In itinerariu este programat si un zbor spre Cape Town pentru vizitarea Muntelui Table si inca un zbor spre Singapore pentru un voiaj cu Eastern & Oriental Express prin Malaezia. Ulterior oaspetii vor putea reveni acasa cu avionul sau continua vacanta in alte locuri.

Citește în continuare