Skip to content

Leontina Vaduva, Ruxandra Donose si Teodora Gheorghiu in concert extraordinar la Ateneul Roman pe 4 decembrie. In program piese din repertoriu clasic dar si romante si folclor

Pe 4 decembrie, Ateneul Roman va gazdui un recital al unora dinre cele mai mari voci ale noastre, ca final al unui proiect itinerant – Turnee de poveste… pretutindeni.

Patru mari cantareti romani stabiliti in afara granitelor Romaniei – Ruxandra Donose (Austria), Leontina Vaduva (Franta), Teodora Gheorghiu (Elvetia) si Sorin Coliban (Austria), se vor intalni pe 4 decembrie pe scena Ateneului, alaturi de pianistii Catalin Raducanu, Diana Ionescu si Sergiu Tuhutiu .

Veti putea asculta un program care integreaza repertoriul romanesc – de la cel clasic, la romanta si folclor – in tezaurul muzical international, cu treceri de la opera si lied, la canzonetta, chanson sau cantec popular romanesc.

Concertul face parte dintr-o serie de evenimente care au fost in Lausanne, Paris si Roma intre 24 noiembrie si 2 decembrie care si-a propus sa duca unele dintre cele mai celebre voci al Romaniei in tarile in care se afla romani care muncesc sau si-a mutat vietile acolo.
O selectie din repertoriul prezentat in recitalurile de peste hotare va putea fi ascultata la Ateneul Roman, pe 4 decembrie.

Daca in 2010, cele trei mari cantarete romance – Ruxandra Donose, Leontina Vaduva si Teodora Gheorghiu – se aflau prima data pe aceeasi scena sub genericul Cele Trei Dive intr-un prim turneu national, de data aceasta i-au invitat alaturi de ele pe bas-baritonul Sorin Coliban, dar si pe pianistii romani Catalin Raducanu, Diana Ionescu si Sergiu Tuhutiu pentru a demonstra forta unor generatii de vedete ale artei lirice internationale, care aduc cu ele pe scena talentul a trei pianisti pe cat de diferiti, pe atat de stralucitori prin importanta pe care o acorda artei instrumentale si artei acompaniamentului, fiecare cu o personalitate unica, avand la randul lor, cariere solistice impresionante.
Sunt voci care stralucesc pe cele mai mari scene ale lumii (Covent Garden, Staatsoper din Viena, Opera din Paris, Metropolitan Opera) care vor aborda un repertoriu accesibil publicului larg, ce are ca permanent fir rosu, revenirea la muzica romaneasca.

Citește în continuare