Skip to content

Primele imagini din ultimul sezon The Handmaid’s Tale (Povestea slujitoarei). Din ce s-a inspirat Margaret Atwood pentru cartea care a aparut in 1985.

Au fost lansate primele imagini din sezonul sase si ultimul al serialului The Handmaid’s Tale (Povestea slujitoarei), care va avea premiera in aceasta primavara.

Noul sezon o urmareste pe June (interpretata de Elisabeth Moss) dupa uciderea Comandantului Waterford (Joseph Fiennes) si consecintele pe care trebuie sa le infrunte pentru rolul ei in aceasta crima brutala. Printre altele, va trebui sa se confrunte cu vaduva acestuia, Serena (Yvonne Strahovski), si, intr-o anumita masura, cu Gilead. Dar, in principal, va fi nevoita sa-si redefineasca identitatea si scopul, acum pentru totdeauna schimbate.

Intre timp, Comandantul Lawrence (Bradley Whitford) colaboreaza cu Nick (Max Minghella) si Matusa Lydia (Ann Dowd), in timp ce incearca sa reformeze Gilead si sa isi creasca puterea. Insa cine stie ce planuri au Comandantul si Nick—care au ajutat-o pe June sa-l captureze pe Waterford pentru a-l ucide?

Aflata in continuare in Canada, June, cu ajutorul lui Luke (O.T. Fagbenle) si Moira (Samira Wiley), lupta impotriva Gileadului de la distanta, continuandu-si misiunea de a o salva si a se reuni cu Hannah.

Distributia sezonului 6 ii include pe Moss, Strahovski, Whitford, Minghella, Dowd, Fagbenle, Wiley, Madeline Brewer, Amanda Brugel, Sam Jaeger, Ever Carradine si Josh Charles.

Adaptat dupa romanul clasic scris de Margaret Atwood, Povestea slujitoarei descrie viata in distopia Gilead, o societate totalitara ce a luat nastere pe teritoriul fostelor State Unite ale Americii. Offred (Moss), una dintre putinele femei fertile cunoscute sub numele de Slujitoare in Republica Gilead, incearca sa supravietuiasca ca surogat reproductiv pentru un Comandant puternic si sotia sa.

Cartea Povestea slujitoarei (The Handmaid’s Tale) a fost scrisa de Margaret Atwood si publicata pentru prima data in 1985.


Romanul a fost creat intr-un context istoric si cultural influentat de dezbateri intense despre drepturile femeilor, avansul tehnologic si frica de regimuri totalitare. In anii ’80, lumea era marcata de Razboiul Rece si de cresterea conservatorismului politic, in special in Statele Unite, unde administratia Reagan aducea in prim-plan valori traditionale si religioase. Miscarile feministe din anii ’60 si ’70 ridicasera problema drepturilor femeilor, inclusiv drepturile reproductive, dar acestea erau contestate de grupuri conservatoare.
Atwood a declarat ca s-a inspirat din istoria reala si din regimuri totalitare precum cel nazist si cel comunist. De asemenea, a studiat teocratiile din istorie, cum ar fi cele din Europa medievala si perioada coloniala americana.
Ea a scris cartea in timpul unui sejur in Berlinul de Vest, inainte de caderea Zidului Berlinului, o experienta care a amplificat temerile legate de supraveghere si control guvernamental.
Romanul Povestea slujitoarei a castigat premii importante, inclusiv Governor General’s Award in Canada, si a fost finalista la Premiul Booker.
De la publicare, romanul a fost adaptat in film (1990), opera, piese de teatru si, mai recent, in serialul de televiziune de succes lansat in 2017. In Romania cartea este tradusa la editura Art.

Citește în continuare