„Derbedeii” din serialul Subteran sunt dintre actorii romani cu cea mai multa scoala: regizori, dramaturgi, asistenti universitari. Ii vedeti acum pe Netflix.
In aceste zile avem pe Netflix Subteran, un serial politist romanesc, prima productie Netflix autohtona.
Serialul in 6 episoade spune povestea unei mame pasionate de tehnologie – Cami (Ana Ularu) care da piept cu gangsterii din Bucuresti care i-au schimbat iremediabil viata.
Cami este o femeie care isi foloseste inteligenta pentru a avea succes Intr-o lume a barbatilor, este prorgramator si cocnsultant pentru diverse companii pentru probleme de securitate si siguranta online.
Cand viata ei este data peste cap de un grup interlop (condus de Tase – Flroin Piersic Jr), ea ajunge sa joace rolul de iubita si hacker pentru un agent sub acoperire care se afla intr-o situatie fara scapare. Insa Roman (Cezar Grumazescu), agentul sub acoperire, un lup singuratic vanat de trecutul sau, este singura sansa pe care o are Cami de a se razbuna si de a-si salva fiul.
Subteran exploreaza felurile In care poate iubi o mama, sacrificiile necesare si evenimentele periculoase prin care trebuie sa treaca pentru a-si proteja familia.
Serialul e antrenant, bine realizat, cu actori foarte bine distributi si va fi o incantare pentru spectator, dar si un motiv de mandrie nationala date fiind conditiile in care a fost realizat.
El este si un motiv de zambet daca comparam viata reala a actorilor cu rolurile pe care le interpreteaza in acest serial.
Actorii care interpreteaza rolurile negative, golanii si derbedeii, in prima productie originala Netflix in Romania, serialul Subteran, sunt in viata reala unii dintre cei mai scoliti din bransa.
Ca o ironie a realitatii versus rolurile din film (dar si ca o dovada in plus ca rolurile grele se obtin dupa multa munca), gasca de raufacatori ai lui Nicolae Tanase (Florin Piersic Jr) e interpretata de actori foarte preocupati de dezvoltarea lor profesionala si de educarea lor constanta.
Florin Piersic jr este bine cunoscut publicului din Romania atat pentru rolurile sale in filme romanesti dar si internationale, cat si pentru cele din teatru.
Este dramaturg si regizor (cu productii in teatru si film, dar si regie de videoclipuri), este traducator si scriitor. Este castigator al unui premiu UNITER pentru cel mai bun actor.
In utimii ani l-ati vazut in multe productii de film romanesti din noua generatie, dar si in filme straine alaturi de distributii importante (Miami Bici, Comrade Detective, Moon Hotel Kabul, The Protégé).
Il vedeti in teatru in cea mai recenta premiera de la Nottara, Zbor de-asupra unui cuib de cuci (regia VladCrisstache), la centrul Point in 𝗢 𝗺𝗶𝗲 𝗱𝗲 𝗺𝗼𝘁𝗶𝘃𝗲, regia Horia Suru si la teatru de arta in Romanian Psycho. In Timisoara in Romanian Psycho ( text si,regia Florin Piersic jr) Frați de Dave Williams, regia Florin Piersic jr. dar il vedeti si in spectacole in tara alaturi de Petre Fumuru in Zaruri si carti de Sam Henry Kass, in regia lui Florin Piersic jr.
Infiltrat in gasca de raufacatori, dar politist sub acoperire, este Roman caruia i se mai spune si Oase, interpretat de Cezar Grumazescu.
Cezar este din Iasi, este actor al Teatrului Mic si l-ati vazut in rolul profesorului de scrima din Wednesday, dar si in Costea, din „Imaculat”, filmul pe care Romania l-a desemant sa fie in cursa filmelor straine pentru un Oscar in 2023. In film cel mai recent l-ati vazut in filmul lui Razvan Mirica, Boss, si in filmul Libetate regizat de Tudor Giurgiu.
E unul dintre tinerii actori care au lucrat cel mai mult pentru productii straine, in special docudrame ale Channel 5, “Eva and Hitler : Love and War” regia Ben Reid, „Britain’s Bloody Crown” regia Nick Green, “The Plantagenets” regia James Tovell, “Metropolis” regia James Tovell, sau serialul danez D.N.A.
Este un bun vorbitor de limba franceza si engleza. A facut parte din proiectul TIFF, „10 pentru film” in 2016, dar si din Talents Sarajevo, un proiect care promoveaza talentele emergente din Europa.
In teatru il puteti vedea in „Medeea’s Boys” regia Andrei Majeri – la Apollo 111 , „Locotenentul din Inishmore”, regia Vlad Massaci, „A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare, regia și adaptarea Nona Ciobanu, „Tinutul din miezul verii” regia Vlad Massaci sau „Legaturi primejdioase” regia Cristi Juncu, “Revizorul” Regia Alexandru Dabija, “Copilul Meu” regia Claudiu Goga – toate la Teatrul Mic.
Mana dreapta a lui Tanase, Dracu Negrescu, este actorul teatrului Anton Pann din Ramnicu Valcea, Cosmin Teodor Pana.
A urmat cursurile de scriere dramatica sustinute de Mimi Branescu, este absolvent a UNATC promotia 2014.
In viata reala, Cosmin este si dramaturg si are o piesa de teatru montata in Albania, RRUGA PA EMËR (Strada fara nume). Cele mai recente spectacole in care joca sunt “Dragoste” si “Pietre in buzunar” la teatrul Anton Pann Ramnicu Valcea.
“Pietre in buzunar” este un maraton de actorie fiind un spectacol in 2 actori, Cosmin jucand alaturi de Codrin Boldea, fiecare interpretand cate 7 personaje.
In banda de raufacatori este si Florin Tomescu interpretat de actorul Vlad Brumaru pe care l-ati mai vazut in Ruxx, Hackerville, Marroco, 3 km pana la capatul lumii, Haita de actiune, Klaus si Barroso.
A facut parte din proiectul Talents Sarajevo, care promoveaza anual actori emergeti din Europa.
Vlad Brumaru este asistent universitar la primul master de actorie film din Romania. Este unul dintre actorii tineri cei mai versatili care se pregateste constant in toate laturile meseriei: acum face cursuri de scriere dramatica, joaca in spectacole de teatru la Metropolis si TNB, face din cand in cand si spectacole de stand up, dar este si DJ la diverse evenimente.
Il vedeti in “Dreptate pentru un criminal” – Apollo, spectacolul se va juca pe 31 ianuarie, “Pacea eternă” si “Abuzarea publicului” – TNB în cadru programului 9G, “Masura pentru masura: – Bulandra.
Cel mai recent spectacol al sau este “Sunt un criminal și un tată de familie” care se joaca la Teatrul Metropolis.
Banda de raufacatori din Subteran il mai are si pe Ionut Piliuta Tomescu interpretat de Alex Velea, care ii ciuda imaginii lui de bad boy, la insistentele mamei (care a pus foarte mult credit pe scoala, dupa cum a recunoscut in interviuri) este absolvent de Ingineria si Protectia Mediului.
Alex duce mai departe traditia familiei si este foarte strict cu copiii lui cand vine vorba de scoala. Astazi e faimos nu doar pentru hiturile sale ci si pentru multele sale tatuaje, dar primul sau tatuaj l-a facut la 20 de ani.
L-ati vazut in ultimii ani in multe dintre filmele realizate de tineri, “Tigru”, “Selfie”, “ Zapada, Ceai si Dragoste”