Damian Draghici a compus coloana sonora pentru filmul „Tandari”. Din distributia filmului lui Bogdan Naumovici fac parte Carmen Tanase, Nicodim Ungureanu, Sergiu Costache
Damian Draghici semneaza coloana sonora a filmului „Tandari”, primul lungmetraj al publicitarului Bogdan Naumovici.
Actiunea filmului are loc in Movilita, unde primarul implica toata suflarea din sat in organizarea unui meci de fotbal. Daca echipa Movilitele din Movilita va castiga meciul impotriva echipei Tandarile din Tadaresti (antrenata de fostul primar movilitean), va primi si bugetul satului pe un an.
Muzica special compusa de Damian Draghici insoteste cele 102 minute ale filmului, pas cu pas, punctand toate intamplarile – de la planificarea meciului si a unor sabotaje impotriva echipei adverse, la desfasurarea acestuia, planurile pentru ridicarea unui parc de distractii si a unui eveniment in scop electoral.
Damian Draghici, cunoscut publicului roman pentru activitatea sa impresionanta (20 de albume solo si numeroase proiecte speciale cu care a calatorit in lumea intreaga si a cantat alaturi de numeroase vedete internationale precum Joe Cocker, Omara Portuondo, James Brown, Cindi Lauper, Shaggy, Zucchero, Nigel Kennedy, Chris Botti, Arturo Sandoval, Michel Camilo, Stanley Clarke, Luciana Souza, Eddie Daniels, Dave Weckl, Russell Ferante, Bob Mintzer) si colaborarile cu numerosi artisti romani (Delia, Andra, Smiley, Loredana, Dan Bittman, Stefan Banica, Connect-R, Lora, Alina Eremia, Feli, Zdob si Zdub, Grasu XXL, Cabron, DOC, Sore, Giulia, Jazzy Jo, Sorin Romanescu, Vlad Popescu, Blue Noise), este absolvent al Universitatii de Muzica din Atena Philipos Nakas (1993-1996) si al Colegiului de Muzica Berklee din Boston, SUA (1997-1999), fiind primul roman care a absolvit aceasta scoala.
„Cred ca muzica e unul dintre punctele forte ale filmului si le multumesc din suflet lui Damian si sotiei lui, Cristina, lui Petru Barladeanu, tuturor instrumentistilor, dar si lui Adrian Sandu-Yota, care a venit tocmai de la Londra, dupa ce a lucrat la cel mai recent „Mission Impossible”, sa faca aranjamentul muzical pentru „Tandari””, spune Bogdan Naumovici despre aceasta colaborare.
Personajele filmului sunt foarte colorate si arata o parte din societatea autohtona.
Ghita – interpretat de Alin Florea – e noul primar din Movilita, dupa ce a fost viceprimar timp de trei mandate. E predispus la combinatii, ranchiunos si certaret, mereu inconjurat de clica lui, formata din Stelica, Enrique si Mariela. Desi a fost scutit la sport toata viata, pe motiv de platfus, se vede nevoit sa joace acum fotbal, sa contribuie la victoria Movilitelor.
Mitica – jucat de Constantin Florescu – fost fotbalist, e primarul anterior din Movilita, actualul antrenor al echipei de fotbal din comuna vecina si concurenta, Tandaresti. Cauta cu orice pret razbunare pentru ca e convins ca a fost furat in alegeri si este cel care vine sa provoace Movilita la meciul secolului, pe bugetele anuale ale celor doua comune.
Stelica – in versiunea lui Nicodim Ungureanu – e proprietarul chioscului cu de toate din sat. Combinagiu, increzut, e creierul intregii strategii de a castiga meciul prin orice metode.
Enrique – interpretat de Cristian Bota – e tipul de smecheras care s-a intors din Spania cu coada intre picioare, dar se da mare. Se crede si fotbalist bun, desi se pricepe mai mult sa stea pe langa primar.
Mariela – interpretata de Carmen Tanase – este sora lui Mitica, angajata de el la primarie, care insa isi vede acum propriul interes. Daca planul lui Ghita de a aduce turisti in Movilita se materializeaza, Mariela are toate motivele sa dea o mana de ajutor la victoria Movilitei.
Mandache – Alex Conovaru – fost fotbalist, acum betiv, renunta la bautura cand i se ofera sansa de a deveni antrenorul Movilitelor din Movilita. Spirit cazon si luptator, siret dar relativ onest, Mandache va antrena din toate puterile, cum se pricepe el mai bine.
Preotul satului – Sergiu Costache – credincios principiului ca trebuie sa faci ce zice, nu ce face popa, preotul din Movilita incalca o parte dintre cele zece porunci, ceea ce il aduce in situatia de a fi santajat de Petculescu, in numele liberului arbitru. Pe scurt, daca vrea sa mai fie liber, va fi arbitru.
Petculescu – Dan Badea – politistul satului, fost fotbalist la copiii Stelei, este trimis de primarul Ghita sa racoleze sateni pentru echipa de fotbal. Credincios uniformei de care nu se poate desparti, Petculescu este si om de baza in echipa Movilitei.
Cristina – Adriana Marnea – fiica lui Mitica, ramasa in Movilita dupa plecarea tatalui la Tandaresti, este una dintre femeile singure din sat care viseaza sa se marite dar n-au ce alege din satul lor, asa ca pune ochii pe starul Tandarilor Tandaresti, Fabian.
Nea Tiribomba – Gabriel Spahiu – este cel care negociaza la sange si care le vinde movilitenilor primele tiribombe din viitorul lor parc de distractii. Atat „canapeaua” cat si „montairusul cu bucla mare” sunt niste vechituri de care vrea sa scape, dar vorba aia, gunoiul unuia e comoara altuia.
Coporan – Catalin Neamtu – prietenul din copilarie al lui Enrique si fundas de baza in echipa Movilitei, este in cercul de initiati patronat de Stelica. Este inventatorul ragetului directional la magari.
Clementina – Andreea Samson – poate ca din grupul doamnelor din Movilita, Clementina nu are moravurile cele mai grele, insa, si pentru ea vine o vreme a intratului in „onorabilitate”. Daca nici acum nu se marita, apoi cand? Ce ocazie mai buna decat venirea unor fotbalisti din afara comunei?
Sotia lui Mandache – Maria Radu – desi e maritata, aplecarea catre alcool a sotului o face sa contemple si alte posibile drumuri in viitor. Dar aici, in sat, cu cine, soro?
Axinte – magicianul Robert Tudor – nascut talent, murit speranta, aceasta perpetua rezerva a Tandarilor Tandaresti este determinat sa devina titular. Chiar si la adversari, daca trebuie!
Nea Olaru – Puiu Lascus – Nea Olaru e omul cu autocarul, inventatorul carutei de 12 metri, cu doua capete, microfon si scaunel de ghid.
Portarul – Alin Aronovici – ca orice plinut care are mingea lui, joaca obligatoriu, dar, tot obligatoriu, sta in poarta.