Consumul regulat de apa minerala poate contribui la reducerea in greutate. Un nou studiu arata beneficiile apei carbogazoase asupra organismului.
Cea mai recenta descoperire a specialistilor arata ca apa carbogazoasa poate contribui la pierderea in greutate. Studiul a aparut recent in publicatia de specialitate BMJ Nutrition, Prevention & Health si se bazeaza pe analize de actualitate si pe o cercetare realizata in urma cu doua decenii de catre un medic japonez.
Cercetatorii au studiat efectele apei carbogazoase asupra reducerii grasimii corporale prin cresterea absorbtiei de globule rosii si prin scaderea glucozei din sange, stimuland astfel consumul de energie si calorii al corpului.
Studiul aduce noi argumente cu privire la beneficiile apei carbogazoase asupra pierderii in greutate, contribuie inclusiv la senzatia de satietate si la scaderea nivelului zaharului din sange.
Specialistii au descoperit ca, in anumite situatii, apa carbogazoasa poate sustine scaderea zaharului din sange. De asemenea, ajuta organismul sa arda grasimi prin stimularea metabolismului. Apa in sine este o parte esentiala a lipolizei, un mecanism al organismului prin care grasimile stocate sunt transformate in energie.
In ceea ce priveste scaderea glucozei din sange, expertii sustin ca aceasta joaca un rol important in mentinerea glicemiei la un nivel echilibrat, ceea ce ajuta celulele organismului sa arda mai eficient grasimile cumulate in timpul meselor.
”Dioxidul de carbon din apa carbogazoasa este absorbit de stomac si este convertit rapid in ioni de bicarbonat, care fac ca globulele rosii sa devina mai alcaline, accelerand astfel consumul glucozei in celulele rosii din sange si reducand astfel nivelurile de glucoza”, sustine Dr. Akira Takahashi, medic la Spitalul Neurologic Tesseikai din Shijonawate, Japonia, si autorul studiului din 2004.
Apa carbogazoasa ajuta la digestie, la curatarea esofagului si stomacului prin deplasarea alimentelor de-a lungul sistemului digestiv.
Cu toate ca aduce beneficii este recomandat consumul cu moderatie deoarece dioxidul de carbon excesiv poate duce la dureri de stomac, disconfort si balonare. Cercetatorii sunt de parere ca utilizarea apei carbogazoase nu ar trebui sa fie o strategie in sine pentru pierderea in greutate, ci mai degraba sa fie folosita intr-o combinatie cu exercitii fizice frecvente si un stil alimentar sanatos.
Desi studiul demonstreaza efectele apei carbogazoase, specialistii nu pot sa sustina intru-totul ca aceste beneficii au un impact semnificativ asupra tuturor persoanelor, deoarece studiul nu a fost realizat pe suficienti participanti. Acestia sunt de parere ca este nevoie de mai multe cercetari si analize pentru a ajunge la rezultate concludente care sa fie valabile pentru mai multe tipuri de persoane.
Descoperiti la articolul de mai jos cele mai bune diete recomandate de experti pentru acest an.
Cititi mai jos si despre fructele si legumele sustenabile si de sezon pe care le gasiti pe tarabele pietelor si supermarketurilor in aceasta perioada.