Meniul chefilor care se reunesc zilele viitoare la Metz pentru ceremonia Ghidului Michelin 2025.

Metz devine epicentrul gastronomiei mondiale pe 31 martie cand va gazdui prestigioasa ceremonie a Ghidului Michelin. Orasul se pregateste sa intre in lumina reflectoarelor, nu doar prin acordarea noilor stele Michelin, ci si printr-o cina exclusivista care va reuni unele dintre cele mai stralucite minti culinare ale regiunii.
Cina Michelin va fi o demonstratie de excelenta gastronomica si va avea loc in ajunul ceremoniei, pe 30 martie, la Stade Saint-Symphorien, unde chefii din Moselle si Luxembourg vor oferi invitatilor un festin memorabil.
Meniul pune in valoare gastronomia din Moselle.
Evenimentul este coordonat de Benoît Potdevin, chef-ul restaurantului Le K din Montenach, intr-o echipa ce include nume sonore ale gastronomiei locale: Loïc Villemin, Stephan Schneider, Bruno Poiré, Fabien Mengus si Frédéric Sendrini.
De asemenea, doi titani ai bucatariei luxemburgheze, Michel Roth si Cyril Molard, ambii detinatori ai doua stele Michelin, se alatura acestei brigazi culinare de elita.
Organizarea ceremoniei a fost prezentata pe 18 martie la Hotel du Département din Metz, in prezenta unor oficiali de seama: Patrick Weiten, presedintele Departamentului Moselle, Francois Grosdidier, primarul orasului Metz si presedinte al Eurometropole, Cédric Gouth, vicepresedinte al Regiunii Grand Est, precum si Martine Hansen, ministrul Agriculturii, Alimentatiei si Viticulturii din Luxembourg.
Benoît Potdevin a dezvaluit meniul pregatit pentru cei 650 de invitati, punand accent pe produse locale din Moselle si regiunea Grand Est. „Am dorit sa evidentiem traditiile culinare ale zonei, implicand nu doar chefii, ci si brutarii, vinzatorii, patiserii”, a explicat acesta.

Nicolas Streiff, desemnat Meilleur Ouvrier de France, si Thierry Hommel, au contribuit la realizarea acestei cine memorabile.
Meniul va include delicii traditionale precum quiche lorraine, pâtés lorrains, fromage de tête si muraturi artizanale. Felul principal va fi un purcel gatit la protap, servit cu cartofi gratin.
Tarta cu branza semnata de Thierry Hommel va completa masa, iar mirabela, fructul emblematic al regiunii, va fi prezenta in desert.
Pana si cafeaua va fi locala, oferita de Fox Coffee din Metz. Serviciul in sala va fi coordonat de Frédéric Kaiser, maître d’hôtel la Bristol, Paris, iar elevii liceelor hoteliere din Moselle vor avea onoarea de a asigura serviciul la masa.
Un punct culminant al festivitatilor va fi Village Gourmand, amenajat in zilele de 29 si 30 martie in Place de la République din Metz. Publicul larg va putea degusta preparate ale restaurantelor cu stele Michelin din Moselle, dar si ale altor restaurante, artizani si producatori locali. Cu 36 de standuri culinare si 23 de viticultori prezenti, acest eveniment va fi integrat in Festivalul Vinurilor din Moselle, atragand peste 10.000 de vizitatori.
Dupa dezvaluirea noilor stele ale Ghidului Michelin veti gasi lista celor mai bune restaurante ale momentului pe urban.ro.