Skip to content

Trailer international:THE RAVEN

Marii scriitori ai lumii inspira tot felul de scenarii indraznete:
Dupa ce au pus sub semnul intrebarii identitatea lui Shakespeare in Anonymous,  a venit randul lui Edgar Allen Poe sa fie tras la raspundere pentru opera sa.. 🙂

In ultimul film numit The Raven, scriitorul este acuzat ca opera lui a servit drept inspiratie unui criminal periculos care isi omoara victimele exact ca-n cartile acestuia. Si tot lui ii revine misiunea sa-l gaseasca si sa-l opreasca pe criminal.

Dupa poeziile si povestirile intunecate si misterioase ale lui Edgar Allen Poe s-au facut o multime de filme, in special horror-uri, dintre care va recomand House of Usher (1960), The Pit and the Pendulum (1961) sau Eye of the Black Cat.

The Raven este regizat de James McTeigue (V for Vendetta, Ninja assassin) care declara ca a vrut sa combine cele mai importante opere ale lui Edgar Allen Poe intr-un film cu o atmosfera asemanatoare celei din Se7en. De scenariu s-au ocupat Ben Livingston si Hannah Shakespeare.

Rolul lui Edgar Allen Poe este interpretat de John Cusack, alaturi de care mai apar si Luke Evans, pe care il puteti vedea zilelea acestea in rolul lui Zeus in Immortals,  Alice Eve si Brendan Gleeson.
Filmul va avea premiera pe 9 martie.
Va tenteaza subiectul?

Alt film care va avea premiera la anul, si care are o atmosfera oarecum asemanatoare este Dark Shadows, cu Johnny Depp.

 

Citește în continuare