Skip to content

JAZZY NIGHTS – Concert: Hot Casandra

O nouă ediţie Jazzy Nights „vine” în Energiea, pe 20 februarie, de la orele 21:30, cu un concert live Hot Casandra.
 
De data aceasta cu o aventură Synth-Pop şi Electro ce trăieşte în prezentul muzical, dar îşi păstrează sufletul ancorat în anii ’80: HOT CASANDRA – Live
 
Cum accentele jazzy se măsoară şi în ritmuri electronice, nu doar în acorduri organice şi cum la capitolul „hip and happening” Hot Casandra stau foarte bine, îi aşteptăm via UK, pe scena din strada Brezoianu nr. 4. 
 
După 21:30, la o oră potrivită şi pentru audiţie şi pentru dans… dar mai mult pentru dans.
Intrarea la concert este liberă, iar întâmplarea este: Provoked by Grolsch
 
Hot Casandra sunt, acum, un proiect din Londra, format în Bucureşti în jurul unei poveşti de dragoste cu sintetizatoare, Synth-Pop din anii ’80 şi Electro underground.
 
Prima oară s-au auzit prin 2010, primului single şi primului EP li s-a dat play în 2011, iar de atunci s-au catapultat direct în rolul unui „hot act al momentului”, bifând apariţii pe radio şi TV, recenzii în FHM sau The Guardian şi performance-uri în cluburi şi la festivaluri relevante din blocul de est.
 
Hot Casandra este, de fapt, alăturarea lui Paul Ballo, un muzician ce a activat ca toboşar în formulele Go To Berlin, The Amsterdams sau Kumm; fondatorul proiectului şi a Elenei Vasilache – vocea particulară şi unică a duo-ului, alături de care a fost produs şi single-ul „Julia” şi alături de care proiectul creşte momentan pe tărâm britanic, odată cu ultimul material lansat: „Getaway Heart”: https://www.soundcloud.com/hot-casandra/sets/getaway-heart-ep
 

 
Ce îi influenţează pe cei doi? A ce sună Hot Casandra? Probabil a Simian Mobile Disco, Ladytron, Boy Eats Drum Machine, Air, Turboweekend, Francis Harris, Veto, Mike and The Mechanics sau Misstress Barbara, printre mulţi alţii.
 
Contează mai puţin, întrucât sound-ul lor este unul revigorant, puternic personal, „sintetizat”, aşezat pe percuţii de rhythm box şi completat de linii vocale percutante. Un sound care pleacă din anii ’80, şi trece prin The Beloved sau Orbital, vintage sau contemporan, prin Italo sau prin underground-ul londonez, în acelaşi timp. 
Rezervări: 07ENERGIEA / 0736374432
Ne vedem joi seara la concert in Energiea!

Citește în continuare