Skip to content

Cucurigu/Gloomy Sunday @ Question Mark

 Duminica, 11 mai, incepand cu orele 18:00, Question Mark prezinta productia Cucurigu/Gloomy Sunday.

 
CUCURIGU este un film-performance care documenteaza citirea in sens invers a tezelor din iulie ale lui Ceausescu (partea legata de cultura) in timp ce personajul inconjoara Casa Poporului (langa care se afla fundatia Catedralei Mantuirii Neamului). La final, este inversat sensul videoului, astfel ca totul e derulat de la final la inceput iar textul devine inteligibil. Proiectul pune in discutie relevanta si prezenta trecutului in zilele noastre si ofera o unealta de deconstructie a discursurilor ideologice utopiste.
 
Autori: Bogdan Dumitrescu, Mihai Bacaran si Darie Nemes Bota (colectivul DALPOFZS)
 
DALPOFZS este un colectiv de creatie, cooperativa de artistica, comunitate online, networking cultural.
Cautam sa punem întrebari, întrebarile potrivite, desi nu stim care sunt ele. Cautam sa raspundem întrebarilor dar nu ne încredem în necesitatea raspunsurilor ci în pertinenta întrebarilor. Suntem cruzi si indolenti, intransigenti cu noi si ne situam în îndoiala fara sa fim relativisti. Lucram cu posibilitati. Lucram duios si cinic, cautam aporii si dezlegam noduri de paradox.
Autorii proiectului sunt Bacaran Mihai si Dumitrescu Bogdan, membrii grupului de artisti DALPOFZS.
http://dalpofzs.com
 
Dupa proiectia filmului va urma o discutie cu publicul.
 
Proiectia va fi urmata de: 
Gloomy Sunday concert gitara Paul Alexandru si Isabella Levy. Melodiile sunt din cele mai memorabile filme frantuzesti. Proiectul propune reintelegerea idelor legat de viata, iubire. In prezent lipsa de timp si consumerismul ne ocupa viata. Azi a devenit o rusine dorinta iubirii si asteptarea iei un tabu. Dar oglinda o pastrez – este gluma si in valorile morale a filmelor de ieri. Din melodiile interpretate de Izabella Levy:
 
1. Toi Jamais
2. Paroles, Paroles
3. Le parapluis de Cherbourg
4. Je ne pas besoin damour
5. La chanson d\’Hélén
6. Glommy Sunday in maghiara
 
Intrarea libera (sunt incurajate donatiile pentru sustinerea artei independente)
Un eveniment Fox Events. Informatii & rezervari: 0736.940.272.
 
Va asteptam la Question Mark.

Citește în continuare

Teatru: Despre barbati si femei

Marti seara, incepand cu orele 20:00, pe scena din Club Spice se joaca piesa \'\'Despre barbati si femei\'\' de Emanuel Parvu si Oreste Teodorescu. Distributia: Marina Neagu Sorin Cocis Adrian…

Citeste mai mult