Skip to content

Duquende la Festivalul PLAI, editia a 9-a

Juan Rafel Cortes Santiago, cunoscut sub numele Duquende, este cel mai important interpret de flamenco in viata. Prezentat la varsta de 9 ani de insusi Camaron de la Isla, artistul ce a influentat acest gen muzical, a facut parte si din sextetul lui Paco de Lucia, fiind primul cantator invitat sa performeze in teatrul Champs Elysees din Paris. 

 
 
 
Cu o imaginatie abundenta careia i se adauga o instrumentatie sclipitoare si aranjamente muzicale ce seamana cu un ceainic in care fierb sunete si interculturalitate,  Duquende prezinta spiritul flamenco in cel mai pur mod posibil.
 
Viata lui Juan Rafel Cortes Santiago nu se bazeaza doar pe cariera solo care a obtinut binecuvantarea lui Camaron la sfarsitul anilor \’80. Sunt mai multe bucati care il formeaza, in special colaborarea cu Paco de Lucia. – Pablo San Nicasio pentru revista DeFlamenco, 2012. In urma colaborarilor, marele chitarist il descria pe Duquende:  “Un gigant care poseda magia cantecului, cu o inspiratie enorma si tehnica din plin.”
 

 
Pentru prima oara la Timisoara, in cadrul Festivalului PLAI, Duquende va prezenta ultimul material discografic, intitulat “Caramelo”.
 
Abonamente:
  • Pana la 1 septembrie 2014, puteti achizitiona abonamente pentru festivalul PLAI la pretul de 90 de lei. Dupa aceasta data, pretul abonamentului va costa 110 lei. Abonamentele sunt valabile pentru toate cele 3 zile de festival si sunt disponibile in reteaua Eventim (online sau la magazinele Orange, Vodafone, Germanos si reteaua librariilor Carturesti).
  • Abonamentele cu acces in CAMPING au acelasi pret dar sunt limitate la 100 de locuri.
  • Pretul abonamentelor contine toate taxele, impozitele si comisioanele de distributie.
  • Pe langa abonamentul pre-sale, in reteaua Librariile Carturesti se poate achizitiona un pachet ce contine un abonament PLAI 2014 si un tricou in editie speciala.
MUZEUL SATULUI BANATEAN ARE CAPACITATE LIMITATA. Va rugam sa cumparati abonamentele din timp.
Detalii: www.plai.ro , http://www.facebook.com/PLAIFestival , www.twitter.com/PLAIFestival
Festivalul PLAI 2014 este organizat in parteneriat cu Casa de Cultura  a Municipiului Timisoara si cu sustinerea Consiliului Judetean Timis. 
 
Discografie Duquende:
1993 – Duquende y la guitarra de Tomatito
2000 – Samaruco 
2006 – Mi forma de vivir   
2012 – Rompecabezas
2013 – Caramelo 
 
PLAI, foarte pe scurt:
– cel mai mare festival de “world music” din Europa organizat 100% de catre voluntari.
– primul festival din Romania ajuns in finala European Festival Awards.
 – castigator al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 (cel mai bun proiect multicultural din Romania; premiu inmanat de catre Hans-Gert Pottering si Angela Merkel)
– castigator al premiului 1 al Galei Societatii Civile 2009 la sectiunea Arta si Cultura.
3 zile de festival
9 concerte de world music, jazz si fusion
45 de parteneri culturali ce ofera peste 200 de activitati 
100% voluntariat
 
Ti-ai luat bilet la festival?

Citește în continuare

Festivalul Drumetii Montane 2014

Paseste in tinutul povestilor fascinante… povesti cu si despre flacai viteji, domnite suave, haiduci, zmei inaripati, dinozauri pitici... Urca pe Piatra Iorgovanului, locul de odihna al invingatorilor! Savureaza tot ce…

Citeste mai mult